- Publicitat -
Inici Articles Llengua WE ARE FOR SALE.

WE ARE FOR SALE.

ERC, Junts, PSC i comuns pacten de reconèixer per llei el castellà com a llengua d’ús a l’escola. Aquesta proposició que arriba poc abans de l’acabament del termini de dos mesos que tenia el govern per complir el 25%

La modificació consisteix a reconèixer que el castellà també pot ser usat com a llengua d’ensenyament fora de l’assignatura de llengua castellana i que ha de tenir-hi una presència garantida, sense parlar de percentatges. L’acord també suprimeix el punt vuitè del mateix article 21, que diu: “L’alumnat que s’incorpori tardanament al sistema educatiu de Catalunya ha de rebre un suport especial i addicional d’ensenyament del català.”

Si no som capaços d’interpretar lleis ni propostes legislatives, tenim un problema. Aquesta proposta no té un fonament lingüístic, que altrament estaria justificat a la proposta. L’objectiu és evidentment acatar la sentència del Tribunal Suprem i que no caigui un altre 155 que posi en perill càrrecs electes i polítics.

Un cop llegides les 5 pàgines m’ha vingut ràpidament al cap la intervenció del professor Cotarelo al mes_324 que sempre posa el dit a la nafra, i he aprofitat la piulada de Javier González per documentar el moment.

Última hora🛑

El Consell per la República Catalana es desmarca de la proposició signada per ERC i JuntsXcat.

🔴 ÚLTIMA HORA:

Notificació de de Junts xcat:

Davant el rebuig que la proposta de modificació de la Llei Política Lingüística ha generat entre les entitats defensores de la llengua i la comunitat educativa, 🤝 Junts per Catalunya ha traslladat als grups parlamentaris la necessitat de trobar un imprescindible consens majoritari amb les entitats i la comunitat educativa.

🔜 Des d’avui mateix, ens posem a treballar amb aquestes entitats per bastir aquest nou consens, indispensable per avançar en la tramitació de la proposició parlamentària.

👉🏻 La immersió lingüística és una eina de cohesió social i un tresor a preservar. Els qui l’ataquen no volen més castellà a l’escola, volen menys català a tot arreu. ‼️ No fer res davant l’atac judicial no pot ser una opció. El consens que la va fer possible ha de fer possible preservar-la. L’objectiu hauria de ser regular el català a l’escola per impedir que el regulin aquells que el volen arraconar.

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular