Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles TV3, la teva, a subhasta!!

TV3, la teva, a subhasta!!

És ben cert que la manipulació informativa existeix arreu, no ens enganyem, no és bo fer-se trampes al solitari, però també és cert que cal tenir una estructura dissenyada perquè si això passa, i volem viure de debò en democràcia, es tinguin els mitjans independents de denúncia pública, evidentment política, i o fins i tot jurídica.

També és evident que depenent de qui governi, hi ha una certa tendència a la no equidistància informativa, que és difícil de corregir, perquè sol ser molt a prop del voraviu de la incorrecció. Però el que no havia passat mai és el segrest literal de les informacions que són fins i tot TT mundial i que no apareixen als TN. No, no parlo de TVE, aquest canal espanyol fa segles que no el veig, ni parlo de T5, Antena 3 o La Sexta que ens volen fer creure que són mitjans molt rigorosos tot i ser privats, quan no són més que pantalles electorals 24h al dia, al servei del polític de torn.

Us parlo de tv3, aquella que en dèiem la nostra, perquè tenia un tarannà propi, un estil diferent, innovador, sense pèls a la llengua, amb documentals que no es poden emetre a altres països, on van néixer les primeres sèries i que moltes estan ara a plataformes digitals amb un èxit extraordinari per la seva visió de com tractar temes de vegades difícils com el càncer i les relacions personals com Polseres vermelles o la tan suada dificultat de ser professor d’institut a Merlí, sense oblidar les sèries del migdia com la primera “Poblenou”, fins a l’última i inacabada per la pandèmia “Com si fos ahir”, passant per les meravelloses i eternes repeticions ara també a @8tv “Plats bruts” “Jet Lag” o les sèries de pre i postguerra com Temps de Silenci i la meravellosa novel·la de Mercè Rodoreda, “Mirall trencat”. I com no parlar de tots els programes divulgatius de ciència i coneixement, d’entrevistes valentes que ningú feia a les altres televisions. D’una tv pública distribuïda en 6 canals amb personalitat pròpia com el Super 3, dedicat al món infantil, o el 324 a l’última hora en directe de les notícies d’arreu, el Canal 33 a documentals on podies fer la volta al món sense moure’t de casa, i aprendre moltíssim d’altres països i civilitzacions. O Esport 3, on entraves a viure al món de l’esport com si hi formessis part d’ell. I el canal internacional Tv3.cat que ens unia als catalans d’altres indrets on la tv analògica catalana no arribava, i com no, el Canal del jovent 3XL. Ara només ens queden, les caràtules, el contingut és buit.

Hem deixat d’arriscar, hem tancat barraca per falta de diners, dels canals més mítics i de més referència.

El TN ha deixat de tenir personalitat, i passa a ser la propaganda del Règim del peix al cove 5.0 que ha inspirat la nova ER-GENCIA, un híbrid fabricat entre els despatxos d’en Sergi Sol i Joan Manuel Tresserras i la cel·la monàstica de Poblet o de Lledoners, segons sigui el dia de la reunió entre el vicepresident Junqueras i els seus comandaments.

No vam fer efectiva la declaració d’independència de Catalunya i ens han robat “la nostra” DAVANT DELS NASSOS. Han convertit la tv pública amb una còpia barata de la PUBLICADA a altres llocs. On el que importa és el que NO ES VEU NI se’n PARLA perquè no interessa als polítics. Per això hem convertit tv3 en el dia de nostre senyor els diumenges,

#Planta baixa, #totesmou i #estàpassant de dilluns a divendres, i el #FAQS en prime time dissabte a la nit, on conviden a repressors i periodistes de professió etílica i, una corporació on ja ens ofereixen sèries en castellà, de producció Mediapro, per allò de la transversalitat lingüística. És irrespirable, és imperdonable,TV3 a subhasta!

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -