Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Queixa Trobar feina - Missió impossible.

Trobar feina – Missió impossible.

Buscar feina  mai ha estat fàcil. Però ara amb la pandèmia, encara és més difícil  i no parlem d’un lloc pel qual hagis estudiat o tinguis experiència, sinó un lloc qualsevol.


Estic en l’atur des de febrer de 2020, on després d’una caiguda que em va mantenir de baixa un mes i l’inici de la pandèmia, l’empresa va optar per acomiadar-me. En aquells dies em va anar bé, ja que els meus  fills tenien classes en línia i estaven confinats a casa, i com molts altres pares, no podia deixar-los amb els avis, ni contractar una cangur que estigués tot el dia amb ells  per l’economia.  

La cangur cobrava més que jo de recepcionista.


Així que vaig deixar passar un parell de mesos fins que a l’estiu, em vaig posar a buscar treball novament.
Avui dia, segueixo en la cerca sense èxit.
Entro a les plataformes i envio més de 10 currículums al dia.
Si fem comptes, hauré enviat una mitjana de 2000 sol·licituds?
Però no he rebut ni una sola trucada. Ni una. Ni tan sols m’han llegit la gran majoría dels currículums.


Un parell d’anys enrere, quan t’apuntaves a una oferta, podies veure com hi havien unes 200 persones apuntades, i el percentatge perquè et cridessin era molt més baix. Ara, he arribat a veure fins a 6000 persones per a la mateixa oferta.


Des de la pandèmia hi han moltes més persones buscant ocupació, i la competència és molt més alta, i sempre hi haurà algú que tingui més estudis que tu, més experiència, o més currículum.  Aixó ho entenc, però, no em pot trucar ningú? De veritat?


En veure que ningú em cridava, vaig optar per apuntar-me a ofertes diferents. Fàbriques, fleques, botigues…
I quina va ser la meva sorpresa? Que “llegeixen” el meu currículum i en menys d’1 minut ho descarten. I jo em pregunto, hi ha hagut temps a llegir-ho? Rotundament NO.

Llavors, per què no es molesten a llegir el teu currículum encara que no hagis tingut experiència en aquest sector? Per què demanen centenars d’estudis per a portar una centraleta? Per què gestionen els currículums com a números sense pensar que darrere d’ell hi ha una persona que ha dedicat un temps a apuntar-se en l’oferta perquè creu que pot exercir-la perfectament, i té experiència i ganes de treballar?

He arribat a la conclusió que buscar ocupació per aquestes aplicacions són perjudicials per a l’autoestima.
No et diuen en cap moment perquè no encaixes en l’oferta, què és el que et falta per a poder treballar en la seva empresa o què és el que no els ha agradat.

Personalment, pensó que això seria un punt a favor per als que ens passem hores  enviant currículums i contestant qüestionaris ( A vegades interminables) i deixant-nos les pell per trobar un treball digne.

Veient que no sols m’estava passant a mi, l’altre dia vaig parlar amb persones del meu entorn sobre el tema, i aquestes persones amb unes altres… La sorpresa va ser veure que som molts els que estem passant pel mateix. Estem sense feina, uns altres estan a punt de perdre-la perquè amb la pandèmia les empreses se’n van a pic, i amb l’edat que tenen no creuen poder trobar res ràpid, uns altres que porten mesos i mesos buscant i ningú els ha trucat …

Què està passant? Qui ens ajuda? L’estat ens ajudarà? A quines portes hem de picar? A on anem si a l’altre costat no hi ha ningú?

Autora: Marta P.J

Buscar feina és una feina
Imatge Elisabet Bono
Article anteriorELLA (Laura Borràs)
Article següentESCAC I MAT?
guedy
Guedy
Guedy Crespo. Escriptora i opinadora

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -