Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Fils de Twitter Tracte als pacients, i circ mediàtic, per Irreductibles Catalans.

Tracte als pacients, i circ mediàtic, per Irreductibles Catalans.

Demano atenció al que us explicaré ara i sobretot, difusió. Això que us han explicat a @tv3cat sobre l’hospital @vallhebron , que són un referent en el tracte als pacients i tot aquest circ mediàtic ES MENTIDA. Una amiga nostra, meva, però sobretot de la meva dona acaba de ser operada a l’hospital de la Vall d’Hebron fa 48h.

La seva situació és la següent fins a arribar a aquesta operació:
Tota la vida tractada de la malaltia de Cron.
La seva germana, càncer. Es recupera.
El seu pare mor de càncer fa 9 anys.
La seva mare mor de càncer al cap de 4 mesos.

A la nostra amiga li detecten un càncer fa uns 3 anys i l’operen, li fan radioteràpia i una quimio i per poder dur a terme el tractament, interrompen el tractament de cron en tot el procés. Amb la radioteràpia van cremar una part de budells que va deixar de funcionar i va ser operada, amb cert èxit, però de curta durada perquè el Cron, va tornar.
Des de desembre (en plena pandèmia) la malaltia de Cron s’agreuja i l’operen 4 cops al gener i un altre cop al cap de 40/50 dies. Dimarts va d’urgències a Vall d’Hebron perquè ja no suportava el dolor malgrat que dimecres tenia programada una operació, 6a de l’any, bastant complicada per intentar solucionar el seu problema i que pugui tornar a menjar, ja que des de desembre fins avui ara pesa uns 35 kg. Estem parlant d’una dona de 48 anys.

Doncs bé, a banda de no deixar entrar la seva germana, única familiar directa que li queda, per tema Covid-19, no li truquen des de l’hospital NINGÚ. Des de dimarts que va ingressar d’urgències ningú havia trucat a la seva germana per informar de l’estat de la nostra amiga, ni de com havia sortit l’operació.
La germana de la nostra amiga, desesperada, havia trucat a tot arreu de l’hospital per tal que algú la informés ni que sigui que la seva germana estava viva. I res, fins avui. Avui li ha trucat un cirurgià per informar-la que:
-La seva germana era viva.
-L’operació havia estat molt complicada i llarga i això complicava el postoperatori.
-Que era la primera persona que havia remogut cel i terra als telèfons de l’hospital per saber quelcom de sa germana i que no calia.
-Que ells no estan aquí per trucar a ningú perquè van saturats i no és la seva funció. -Que tenia mínim un mes de recuperació perquè està intubada i plena de monitors.

-Que en cas que la seva germana agonitzés, ja la trucarien per que es pogués acomiadar. Amb aquest “tacte” i “tracte” han informat a la única familiar directa viva de la nostra amiga. Que com ens hem assabentat del “tacte” i “tracte”? Doncs perquè dimarts nosaltres vam aconseguir parlar amb la nostra amiga i ens va demanar que estiguéssim en contacte amb la seva germana perquè ella no podria segurament parlar amb ningú, com es el cas.

Dues consideracions:

1a- Un doctor en medecina i cirurgia no es pas un metge vocacional si no és que fa la seva feina per vocació. I la salut mental dels pacients i familiars també tenen a veure amb ser un bon metge, no només un autómata que opera cossos humans vius. L’atenció postoperatòria als familiars forma part de la seva feina i vocació, si en tenen.

2a- Estant com estem, enmig d’una pandèmia, tothom entén que els familiars no poden pràcticament visitar o atendre els pacients. Fins aquí val. Però contestar amb les paraules que heu llegit “Si tu hermana agoniza ya te llamaremos para que te despidas” és la barbaritat més grossa que he sentit dir. No es pot tractar el familiar d’un pacient molt crític, d’aquesta manera.

Això no us ho explicarà @tv3cat  ni a les notícies de cap diari, ni el propi @vallhebron Però aquesta és la realitat, pura i dura, del que està passant realment amb alguns professionals de la medecina del nostre país, que ni tenen cap vocació ni cap empatia amb els pacients i familiars. Ja que no us podreu informar perquè no us ho diran, us ho explico jo. Prego en feu difusió, perquè arribi a qui hagi d’arribar.

I al lloro, que l’hospital en si té grans professionals. Però sempre et pots trobar dropos d’aquest calat.

AUTOR: Irreductibles catalans @ICatalans

PD. saralidiaester.cat es fa ressò de la teva denuncia o queixa. Si et vols comunicar amb nosaltres, pot fer-ho per escrit, a info@saralidiaester.cat. Estarem encantades de poder ajudar.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular