- Publicitat -
Inici Articles Repressors Setmana "Santa"? Hi som a temps òstia, desperteu!!!

Setmana “Santa”? Hi som a temps òstia, desperteu!!!

Havia decidit, agafar-me uns dies de descans per poder veure la situació política amb un altre perspectiva, més relaxada, però la classe política m’ho fa impossible.

Avui és Dissabte de Glòria per als creients, i tot i que jo sóc atea, i respecto als individus, però penso que les religions són lobbys que controlen al personal, sobretot al personal femení. He de dir, però que no deixa de ser una festa que em recorda la meva infantesa. A les tardes seguda al costat del meu papa, vèiem Espartaco dirigida per Stanley Kubrick o els 10 Manaments protagonitzada per Charlton Heston fent de Moisès. Ara continuen complint amb la quota catòlica d’un país laic, omplint els espais de les TV espanyoles. Quan era petita eren dies de poca tele i res de ràdio. Temps per estar en família, que recordo amb melancolia.

Però tornant al present, els esdeveniments polítics que tenen a veure amb la independència de Catalunya i decidiran part del nostre futur, estan succeint dins d’aquest pont de setmana santa, que hauria de ser ferm per protegir-se d’aquestes aigües turbulentes, i no ho és.

La primera notícia és que el portaveu de Junts -Rius & Jordi Sánchez & Pdecat-, demana explicacions a ERC sobre la negociació d’ERC amb l’estat. ( Sembla ser que ara desperten)

La segona notícia és que el PSOE no concreta data per la taula de diàleg, que no de negociació, i considera acabada l’etapa de confrontació.

La tercera notícia és que ERC presenta una moció al parlament per demanar a l’estat la flexibilització del sostre del dèficit fins a l’1%. Res de república efectiva, res d’independència, res d’autonomia. Submissió absoluta.

La quarta notícia és que el PSOE reitera l’ajornament de la Taula de diàleg i a més exigeix, que es compleixi la sentència del 25% del català.

La cinquena notícia és que l’enterramorts i guanyador de les eleccions del #14F Salvador Illa, creu que cal una Taula de diàleg entre partits de l’autonomia per evitar aquests conflictes interns que han succeït fins ara, i que per deixadesa autonòmica han tacat el govern nacional. Veurem com els pròxims dies, amb més frases republicanes i feministes, l’escollit i cínic MHP Aragonès, es posarà a treballar immediatament per a l’amo espanyol.

La sisena notícia i només fa 3 dies que portem de pont, és que el PDECat veuria amb bons ulls tornar a JuntsxCat si el control del partit passa a les mans de Jordi Turull. Si la idea és per fer-li campanya electoral pel congrés nacional de JuntsxCat, he de dir que no es podia preparar pitjor estratègia.
Jordi Turull ha d’elaborar el replà i deixar pas a altre les veus i altres direccions, tot i que li he d’agrair que juntament amb Josep Rull ha estat l’únic l’indultat i pres polític, que s’han passat, un dia, una hora, per #Méridianaresisteix…

Políticament potent, ja tenim a la erkivergència transversal ideològica autonomista i no independentista, en mans d’ERC. Els convergents que porten tota la vida xuclant de la mamella política arreu i sobretot en els ajuntaments, en la DIBA, farien bé de retirar-se, a anar-se’n on estan els seus companys unionistes de tota la vida, amb la Chacón, la Pascal, el Santi Vila, la Irene Rigau o el Ramon Espadaler, i Junts farà bé de fer-los fora si vol sobreviure.
Junts només té opció si en el pròxim congrés agafen el control els independentistes que queden dins, si no, hauran de plegar.

El problema que tenim els independentistes catalans, és que no som majoria dins dels partits anomenats independentistes. Estem votant un frau, una estafa, i algú ho ha d’aturar. El congrés nacional és l’última oportunitat que té JuntsxCat, on la seva majoria de vots i militància sí que és independentista i crítica.

Us heu preguntat perquè les coses importants d’un país que afecten sobretot als ciutadans es notifiquen en caps de setmana, durant els ponts, les vacances d’estiu, o les festes de Nadal? pel mateix que es puja any rere any la benzina el dia abans de que comencis les teves vacances, per agafar-te a contracor.

Fem memòria:

La nova i repressiva llei de seguretat nacional va entrar en vigor l’1 de gener d’enguany, enmig de les festes de Nadal. Carles Valbuena, t’ho explica detalladament, en el seu canal, Informació.net. El president del Gobierno espanyol té la potestat, si així ho creu convenient, d’obligar-nos a deixar la nostra feina o negocis, la nostra família, i anar a fer el que ell digui durant el temps que ell digui, sense cobrar i a més posant a la seva disposició totes les nostres pertinences.

Adolfo Suárez va legalitzar el PCE de Santiago Carrillo, un Dissabte de Glòria de fa 45 anys.

El 26 d’agost de 2011 durant les vacances d’estiu el PSOE i PP en el Congrés van presentar conjuntament una Proposició de Reforma de l’article 135, sol·licitant la seva tramitació pel procediment d’urgència i la seva aprovació en lectura única. Una reforma constitucional que va modificar l’article 135 de la Constitució espanyola establint, en el text el concepte d’estabilitat pressupostària i que el pagament del deute públic fos el primer a pagar enfront de qualsevol altra despesa de l’Estat en els pressupostos generals, sense esmena o modificació possible.

I que fa la població al respecte? Res.
Ens han dividit, narcotitzat, idiotitzat, culpabilitzat, reprimit i hem deixat de pensar en col·lectiu en favor d’unes engrunes personals, i ho pagarem molt car. El catolicisme polític sens menja a trossos.

Quan vulguem sortir a queixar-nos, no quedarà ningú que ens doni suport. Quan vulguem sortir a respirar llibertat, ens adonarem que ens han posat quota per fer-ho.

Hi som a temps òstia, desperteu!!!


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular