Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Fils de Twitter Resolució extraordinaria al Parlament de Catalunya, per Josep Costa.

Resolució extraordinaria al Parlament de Catalunya, per Josep Costa.

Diu molt de la figura del president @KRLS que segueixi defensant la declaració d’independència del 27O, quan és públic i notori que tenia dubtes de fer-la. Tot el contrari dels que llavors l’empenyien al crit de traïdor, que ara reneguen del 27O de forma vergonyant.

Una declaració d’independència és un compromís molt solemne amb un país. En el nostre cas, resulta que els 72 diputats la varen signar del seu puny i lletra. No imagin un acte de més transcendència ètica i política per a un representant del poble. Com es pot menystenir?

Avui és un bon dia per explicar un fet significatiu. Va succeir al ple extraordinari del @parlament del mes d’agost passat, sobre la monarquia. Em vaig encarregar de redactar i negociar una proposta de resolució conjunta entre Junts, ERC i CUP, per reivindicar la Republica.

La proposta que vaig fer no era una reivindicació de la república en abstracte sinó de la Republica Catalana ja declarada. Per això feia referència al referèndum de l’1O, al 10 d’octubre com a data que es va signar la declaració d’independència i al 27O, dia es va votar.

Quan estàvem negociant-la, em varen cridar els negociadors d’ERC i la CUP conjuntament. Era per dir-me que estaven d’acord en què per poder signar la proposta havíem de suprimir la referència al 27O i deixar-ho en l’1O. La petició em va sorprende però la vaig traslladar.

Ho vaig comentar, entre d’altres, amb el president @KRLS, que va dir que retirar el 27O era innegociable. Quan vaig informar a ERC i CUP que no acceptàvem l’esmena i que si no volien signar ho presentaríem en solitari, varen acabar signant. La resolució és aquesta:

El punt 5 de la resolució aprovada per majoria absoluta és un dels que després el secretari general del Parlament, amb el vistiplau del president i la majoria de la mesa, va censurar i no es va publicar.

Independentista. Lletrat a @scgramenet. Professor de Teoria Política a @UPFBarcelona piulada publicada 9:50 a. m. · 22 de maig de 2021
.

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -