Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Repressors Resolució al tall de #MeridianaResisteix

Resolució al tall de #MeridianaResisteix

No tinc cap formació jurídica i periodística per poder expressar-me com cal, però un cop he llegit aquesta “RESOLUCIÓ de modificació de les condicions de celebració de la comunicació del senyor David Fernández Aguilera, en nom i representació d’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, d’exercici del dret de reunió els dies, del 5 al 15 de setembre de 2021, ambdós inclosos, a Barcelona”, si tinc una opinió personal al respecte que m’agradaria explicar-vos.

La sol·licitud que es repeteix cada 10 dies, per poder demanar permís pel tall, i diu així:
“… la convocatòria té per objecte la concentració d’aproximadament 500 persones a la cruïlla de l’Avinguda Meridiana amb el Passeig de Fabra i Puig, de Barcelona, ocupant el mig del carrer. El motiu de la concentració és, segons manifesta la persona convocant: “Posar de manifest la repressió política, judicial i policial que hi ha a Catalunya i que s’ha reiniciat amb força després de ser aixecat l’estat d’alarma, amb represa d’acusacions i processaments per part de la fiscalia.

He de dir que en el fons del cor vaig desitjar que almenys aquest cop, ERC no defraudes al seu votant, donant un cop de volant a aquesta conselleria, una idea difícil sabent que sota mà ja protegien la permanència al govern del conseller Miquel Buch per fer descollar el llavors MHP Quim Torra i a JuntsxCat, sense importar si això estava repercutint als ciutadans.

Tots coneixem que en els últims 500 talls de #MeridianaResisteix, els Mossos d’Esquadra ha tingut una especial cura en reprimir sistemàticament al moviment, amb multes a tot aquell que els mirés malament, o senzillament pel fet que un mosso és sentis incòmode (tots coneixem com va això del delicte d’odi “a la española” per afavorir a les majories i poder imputar a les minories del que els doni la gana). Una llei contra els drets fonamentals que per cert manté el govern del PSOE/PODEMOS amb el suport d’ER, i ER es manté amb la coalició de JuntsxCat i el suport de la CUP.

Això és la repressió del sistema, i en el primer govern del 155 amb el MHP Torra així els hi vam dir, quan els vam criticar fent-se famós el hashtag de #MiquelBuchDIMISSIÓ per recriminar al conseller Buch, i després al conseller Sàmper, sobre aquestes i altres actuacions. Però el que no podíem imaginar, sent ara govern més republicà de la història de l’autonomia, és aquesta resolució de modificació de la Direcció General d’Administració de Seguretat, sota el control polític del conseller Joan Ignasi Elena, membre d’ER i ex del PSC. No sé, potser és que jo he estat massa ingènua.

Una resolució diferent per la mateixa sol·licitud de tall per #MerididanaResiteix per membre de l’ANC, en aquest cas en David Fernández Aguilera, i les mateixes respostes desfavorables del coordinador regional de dispositius de la Regió Policial Metropolitana Barcelona de la Direcció General de la Policia i per la Policia de la Generalitat -Mossos d’Esquadra. Amb l’única diferència que aquest cop aquesta sol·licitud ha estat denegada en el lloc habitual i emplaçada en un altre menys problematic per la Direcció General d’Administració de Seguretat, SGSI-ASM adduint que les valoracions dels informes dels cossos i forces de seguretat son 100% probatories.

Per tant el tall a #MeridianaResisteix passa a ser segons diu la Direcció General d’Administració de Seguretat, SGSI-ASM una reunió de veïns o alguna cosa així.

RESOLC:
Primer.- Modificar les condicions de celebració de la concentració comunicada pel senyor David Fernàndez Aguilera, en nom i representació d’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, pels propers dies, del dia 5 de setembre al dia 15 de setembre de 2021, ambdós inclosos, de manera que tinguin lloc, a l’esplanada de ciment situada exactament davant de la sortides de RENFE de Sant Andreu Arenal, sense efectuar talls de trànsit.
Segon.- Determinar les condicions sanitàries de celebració dels actes convocats els dies, del dia 5 de setembre al dia 15 de setembre de 2021, ambdós inclosos, pel senyor David Fernàndez Aguilera, en nom i representació d’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, de manera que les concentracions comunicades, compleixin amb la totalitat de les normes de seguretat sanitàries recollides al fonament de dret setè d’aquesta resolució mentre siguin vigents, i se celebrin a Barcelona, sense iniciar cap recorregut i amb el manteniment de la distància establerta.


Tercer.- D’acord amb la normativa reguladora del dret de reunió, el bon ordre de les concentracions i manifestacions és responsabilitat dels organitzadors, motiu pel qual s’hauran d’adoptar les mesures necessàries pel seu adequat desenvolupament.
Així mateix, en el decurs de la concentració s’haurà d’atendre en tot moment les indicacions de les forces i cossos de seguretat, per tal de preservar l’ordre públic i els drets tant dels assistents com de la resta de ciutadans.

Quart.- Notificar aquesta resolució al convocant de les concentracions.
Cinquè.- D’acord amb l’article 11 de la Llei orgànica 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del dret de reunió, contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de 48 hores comptador des del dia en què rebeu aquesta notificació, davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’acord amb el que disposa l’article 122 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa – administrativa.

En aquesta resolució queda clar que la #meridianaresisteix ha estat un pou de conflictes de tota mena provocats per la deixadesa, insolidaritat, manca de sanitat, provocació, agressions per part dels convocants, o a causa d’ells i per això se’ls aïlla en una esplanada on no molestin.

No sé què en pensareu vosaltres, però jo en aquesta resolució no veig ni una engruna de republicanisme, ni de democràcia, ni de drets. No veig un conseller que estigui #AlCostatDeLaGent, només repressió. Vosaltres com ho veieu??

imatges de #MeridianaResisteix

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular