- Publicitat -
Inici Articles Polítics Què ha comunicat Clara Ponsatí, sobre el Consell?

Què ha comunicat Clara Ponsatí, sobre el Consell?

Doncs què vol deixar clares dues qüestions, que estaven aparcades des del febrer de 2020.
1) Que des de llavors, no participa en l’òrgan de govern i
2) Que bàsicament està disgustada i decebuda, de com van les coses.
I en això li dono tota la raó, però com el Consell precisament no és un partit polític, encara que alguns així el volen assenyalar per desprestigiar la institució, cal estar-hi més com més núvols porta a sobre, la tempesta.

Ella diu que no està en la direcció del Consell des del 2020, perfecte. Ni vol formar part de les decisions, perfecte també. Però en cap cas diu que ha marxat del Consell per la república. Almenys encara no.
De fet és una decisió coherent amb la percepció que té de com veu ella el procés i per tant és legítim que ho faci. I el Consell és això per mi, la tranquil·litat de saber que només està qui hi creu en el consell i en la posició que creu millor pel procés.


I tot sabem com s’està intentant i la dificultat per desenvolupar les eines des de la pressió d’Espanya i a pesar de la malvolença produïda des del mateix independentisme, per interessos partidistes. Però precisament per això el consell ha de ser més fort que mai. I si la Clara Ponsatí no vol seguir en el càrrec o vol marxar potser també en som responsables nosaltres, perquè el consell té 90.000 censats i no 500.000 o 2.000.000, que seria una xifra potentíssima per fer aquesta força civil empoderada i transversal que necessita la institució i potser les posicions estarien ara mateix diferents dins del consell i la decisió de la Clara seria potser un altre. Ara, no crec que l’eurodiputada tingui altres expectatives i simplement segueix inscrita de base, per veure si la seva actitud d’alarma serveix per despertar consciències, el cas és que té tot el dret, com nosaltres, de decidir què vol fer i com.


Estic convençuda que si alguna cosa ha de funcionar si o si per sortir d’aquesta atzucac polític és el Consell per la República juntament amb el poble. Perquè si esperem una negociació amb l’estat espanyol o seguim escoltant velles glòries no anirem enlloc.
La mobilització aquí i la unitat transversal a l’exterior és un tàndem que no ens hem de deixar perdre, i vull pensar que la Clara només ha fet, i ens ha fet, una bona reflexió, que li agraïm, perquè no podria entendre que hi hagués una altra intenció. No seria just, ni honest, ni per als inscrits, ni pels que la seguim.


És evident que la consellera Ponsatí és un referent i una excel·lent eurodiputada, que ens seguirà donant moments de glòria parlamentària.

Sóc de l’opinió ara mateix – que l’única estructura, i entenc que encara té poc recorregut, com ja hem vist per diferents atacs multilaterals i que és una estructura en procés i que cal treballar-la millor – l’eina més propera al carrer, l’enllaç més directa, per la seva llibertat de moviments i la seva projecció mundial. I em sumo a totes les queixes de l’eurodiputada Ponsatí, cal fer més i millor, i prou ajornaments per integrar a qui no vol ser-hi!!. Amb 4 anys s’ha intentat tot i no han volgut. A alguns el fet de no ser-hi, creuen que els ha donat rèdits polítics, per tant que es quedin amb els vots i l’hegemonia electoral, i nosaltres anem per feina. Altres son de ficar la cullerada només per fer perdre peu, per sistema. I altres no s’han volgut mullar del tot, per no perdre els pocs vots que ja tenen. Doncs ja s’ho faran. El consell és de tots i per tots, és fer pinya o fer un castell, on la colla ha de ser ferma, i tothom sap, que ningú és imprescindible, però tot són necessaris per al projecte.

El Consell, estimat/da i lector/a el fem nosaltres, trepitjar el carrer, també el fem nosaltres. Un cens només de 500.000 votant el fem nosaltres, i la via catalana que només dura un dia o els Urquinaona que hem fet i que estan per arribar, que tenen el mateix valor, i els necessitem, també el fem nosaltres.

I hem de tenir cura d´interpretar sempre que diu l´enemic, perquè això es un guerra, i una guerra molt bruta.

Imatge del @ellmundo

Aquesta ruta dura ja 11 anys, i és ben segur que no ens caldran 11 més, tot i que Deulofeu ja va pronosticar la fi de l’imperi espanyol pel 2029, i el MHP Aragonès frisa per complir tirant pel llarg aquest pronòstic, diria que això ho enllestim abans, segur.

Però també fem dissabte, i qui no hi vulgui ser, que no hi sigui, i qui no serveix també se li ha de fer saber, que estem aquí per treballar, i no per col·locar als nostres. I tracem una bona ruta d’una punyetera vegada i fem camí, que els ciutadans, si veuen un bon projecte, si sumaran com han fet sempre.

PD. Agrairia del Consell per la república, del seu president Carles Puigdemont i del seu vicepresident Toni Comín unes paraules al respecte, perquè la notícia ha impactat i la gent està cabrejada i no entén res. Però he de dir que si el que demano és transversalitat i que tots hem de tenir del Consell la mateixa rellevància, és normal que qui faci el comunicat sigui el consell en el seu conjunt, sense personalismes.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular