Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Social Una decisió unilateral, avui fa un any de vida.

Una decisió unilateral, avui fa un any de vida.

Des de la redacció de saralidiaester.cat o sigui des de la meva habitació i davant de l’ordinador, us vull fer arribar una salutació sincera d’agraïment per haver compartit amb nosaltres, un any molt difícil, però també ple de moments molt intensos, i diria que determinants.
I és per això que us convido a començar plegats el 2022, un any on la gent d’aquest país hem de deixar enrere les gesticulacions, les velles maneres de fer, i afrontar un compromís que no serà fàcil.
Aquest país ens necessita, i estic segura que hi serem, perquè és l’únic camí que ens durà a la llibertat.
Aquesta aventura d’estrenar un mitjà d’opinió independentista, va ser una decisió unilateral, i es va estrenar el dia 8 de Gener de 2021 i de seguida vaig tenir el suport de persones que pensaven que no ens podíem estar aturats i buscàvem una manera d’expressar-nos sense cap mena de lligams, i es van voler afegir a transitar per aquest camí tan meravellós.
És per això que vaig anar creant espais dedicats a persones que tenen molt a dir com el professor Francesc Pomés en el #FARISTOL on sobretot ens ensenya a aprendre, que és la millor manera d’ensenyar.

Professor Francesc Pomés i Martorell

Al professor Ramon, li vaig comentar un idea que em rondava pel cap, i de seguida em va dir que sí. En aquest moment vaig saber que el Mestre a més de ser un bon politòleg i gran escriptor, és una persona generosa.
#COTARELO és un espai de respecte, i que gràcies al seu gest generós puc compartir els seus escrits, per donar li la veu que es mereix després que li han volgut robar aquells que viuen del servei públic i no els agrada que se’ls hi digui les veritats a la cara. En Ramon persona, es pot equivocar perquè treballa molt, i ho fa des de fa molts anys, i el Cotarelo professional, ni viu ni treballa pel servei públic, ni diu mentides per aprofitar-se de la gent honrada.

Professor Ramón Cotarelo Garcia

També he volgut dedicar un espai pel ciutadà, on la fórmula de l’èxit de #EMRESPONS és que les preguntes són sempre les mateixes, i el que canvia les respostes de l’entrevistat, on molts cops hem trobat veritables joies de la bona feina, del millor humor i del fet de saber ser. Noms propis que han passat de ser anònims per mi, a ser companys de viatge personals i amb saralidiaester.cat

Passats uns mesos, es va fer necessari i urgent anar desmuntant la judicialització de la política, i això em va portar a demanar al meu advocat de capçalera i de molts represaliats per l’estat espanyol i per l’autonomia catalana, de fer un seguit d’entrevistes, que ens ajudessin en treure el gra de la palla de les sentències, o de les notícies jurídiques manipulades. He de dir que l’advocat Josep Rosell, va posar fil a l’agulla en aquell precís instant, i ho fa d’allò més bé, tant a les sales de justícia, com en les respostes a les entrevistes d’#EmResponsJudicial.

Advocat Josep Rosell i Fossas

Tampoc puc deixar passar per alt, en les meves felicitacions a la meva mestra durant tots aquests mesos, la Montse Domingo, per ser qui em manté sempre, amb un estat d’alerta d’autocorrecció, i alhora em dibuixa un somriure a la cara.
I als meus amics i familiars que heu participat, escoltant quan feia falta , escrivint o donant suport. Dir-vos que sou el meu coixí i la meva batuta per continuar fent el que faig.

Professora jubilada Montserrat Domingo i Morató

saralidiaester.cat és un web creat perquè ningú oblidi que aquest poble té veu més enllà dels quatre que controlen la bresca de mel, i que es pensen que quan premen un interruptor ens poden alçar o apallissar, a voluntat.
Als polítics se’ls hi oblida que de vegades els interruptors, s’espatllen o fan curtcircuit, i poden arribar a fer cremades de tercer grau. Cal estar atents, i ben segurs de què les coses les heu fet ben fetes.

Hem opinat sobre la independència de Catalunya, cert, però no hem passat per alt res, del que succeeix a Catalunya i que ens preocupa, com l’economia, la salut, les ajudes socials, les víctimes de terrorisme, les minories, la repressió, etc. Ens hem traslladat sols, amb ajuda d’altri per defensar drets i llibertats i hem donat suport a imputats sense saber la seva afiliació, perquè no és rellevant per la causa. saralidiaester.cat també estem a Meridiana, a Plaça del Rei, ús expliquem que passa al Consell per la República o en el Debat Constituent, i hem fet seguiment de Perpinyà o d´Amer, però també us expliquem què la veïna ha perdut la feina, i es queixa que l’administració no l’està ajudant a alleugerir els tràmits per l’atur. O de com canviaria la nostra vida a partir de la covid-19 i quantes abraçades ens deixaríem de fer. No vam poder dir adéu a familiars propers, o massa llunyans, a amics que feia anys que no veiem o el teu company de feina a qui ahir mateix et convidava a una cervesa per a després de la feina i et vas excusar de males maneres, i ara ja no li podràs dir, perdó per ser tan idiota. L´espai #QUEIXA heu pogut publicar les vostres propostes i denuncies.

Ens hem fet moltes preguntes i algunes intentant arribar al moll de l’os, i hem anat desxifrar algunes respostes que us hem anat oferint durant tot l’any.
Passat, present i futur formen part de la nostra realitat, per aprendre a no cometre, els mateixos errors, i per això per mi tenen el mateix valor en Jandi Velasco, que la Laura Borràs. I un cop dit això, cadascú té la seva feina, i el seu compromís. Com ha de ser.
També us volia dir, que cada vegada serà més necessari els nostres espais perquè com ja veu veure en l’últim concert de Sant Esteve al Palau de la Música, TV3 censura. I com ho hem vist amb l´article de Xavier Roig, censurat pel diari ARA.

Cada vegada la censura anirà a més i per això serà necessari anar informant per altres “canals”

I ara sí, un cop fet el balanç d’aquest any de saralidiaester.cat, us vull donar les gràcies a la gran família de seguidors, per la força que ens doneu amb els vostres comentaris i amb les vostres subscripcions prèmium, dues coses imprescindibles, perquè sense el vostre suport seria impossible continuar.
Desitjo anar complint les vostres expectatives, i vull tenir-vos al meu costat per continuar endavant, i poder preparar-nos pel que serà un any trepidant per culminar la independència de Catalunya. Perquè nosaltres a saralidiaester.cat no ens rendim mai, i els hi farem saber a TOTHOM.

A saralidiaester.cat, continuem, i sense censura.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -