Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -

OPINAR

La Viquipèdia diu:

Del llatí opinio, una opinió és un judici que es forma sobre alguna cosa qüestionable. L’opinió també és el concepte que es té respecte a alguna cosa o algú.

Quan algú que ara mateix llegeix constantment sobre política, però no té una cultura d’anys d’estudi general, que no és llicenciada ni en periodisme, ni en ciències polítiques, i ni tan sols va entrar mai a la recepció d’una universitat, i pot acabar opinant, és perquè té la necessitat d’escriure, de tot allò que veu, escolta, i llegeix dels personatges que sí que ho estan fent, i té la necessitat de criticar-los, o de donar-los suport en funció de com es van esdevenint els fets i com actuen els personatges per solucionar-los o al contrari, per aprofundir en el total desballestament dels temes que tracten.

Tenim fets que sí que han passat, i opinions i testimonis varis de per què no s’ha avançat més, en el tema de la independència, i de vegades tenim opinadors i tertulians que ja ens auguren el que succeeix o succeirà en funció del que els protagonistes els hi diuen que volen fer, i políticament tinguin estructurat. 

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es captura-de-pantalla-2020-11-23-160950.jpg

Senzillament alguns opinadors intentem llegir aquest trencaclosques i molts cops posant-li cara i ulls.

Estem fent entre tots un camí , que només els historiadors dels vencedors o dels vençuts ens diran quan  va començar aquest procés d’independència que no ha culminat de moment, i  quan acaba. 

Nosaltres no podem, perquè estem immersos en la història viva, però l’anem escrivint dia a dia. 

I aquests dies ens trobem propers a unes eleccions i enmig d’una bruta campanya electoral i seguim en mig d’una pandèmia, que si us he de ser sincera, no em be gaire de gust.

Alguns estan jugant al tren del federalisme i la república espanyola com a salvació del conflicte i altres amb la confrontació intel·ligent especificant que no tenen por d’anar a la presó quan és molt cert que tenim més de 3.000 encausats i també és cert que no només ho fan els fiscals espanyolistes amb advocats espanyolistes, sinó que tenim un conflicte sense solucionar amb la Generalitat de Catalunya, que tot i saber i tenir constància de què són estructures espanyoles estaria bé una mica de sinceritat, de tant en tant. També és cert que hi ha alguna cosa que aquí em grinyola i com bé diu una amiga meva molt sabia (en aquest cas dona, però que en tinc, de totes condicions) és que posi el focus més enllà del dit, però no del dit que ens indica on és la lluna, sinó de qui fa la foto de la persona que amb el dit assenyala la lluna, i allà és, on trobo aquesta pregunta que no para de donar-me voltes pel cervell. 

Quants d’aquests prop de 3,000 encausats ja han celebrat els seus judicis? Quant d’ells són en presó preventiva??

Crec que a part dels primers presos polítics no ha entrat ningú més, i del pocs judicis que hi han hagut, tenim sentències d’absolucions i desobediències., amb multes i sense entrades a presó. Bé, hem podríeu dir que són peces separades, o que són judicis amb una preparació llarga i per això encara no estan jutjats però no m’ho crec, simplement amb els avisos de les inculpatòries els deep state ha vist que n’hi havia prou amb el SUSTO (escapçada de la cúpula), i que no caldria la MUERTE (segones i terceres espases), perquè tots els partits i dic TOTS ELS PARTITS giressin cua, d’una manera o d’una altra tots han girat cua, uns perquè saben que no guanyaran i sols no hauran de seguir -(i vés a saber si a molts això ja els hi ha anat bé), i altres perquè com ja sabem, mai van estar per aquesta història de l’independentisme “nacionalista radical”.

 El cas és que a Espanya la noto tranquil·la, almenys en el territori nacional. Saben que  tenen el vots que necessiten pel pressupostos amb el Pdecat i ER, i així ho explica la vicepresidenta Clavo, dirigint-se als partits polítics i a nosaltres ,amb  aquest mini-discurs, perquè creuen que estem al final del procés, i per això ho ha dit sense miraments, ras i curt: “La unica salida para Cataluña es que ERC apoye las cuentas” o “Catalunya empieza a estar como corresponde, y es bueno para ella y para nosotros, en los espacios de coordinación Gobierno-COMUNIDADES”.

L’únic capítol que els destorba a l’Espanya central, però també a l’Espanya de l’est del mapa, a la #LittleSpain, és el tàndem Boye-MHP Puigdemont i el Consell Català a Waterloo. Fora d’això, o m’he perdut o no veig gaire cosa més.

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Moltes coses no quadren, aquesta sensació d’incomprensió de tot plegat. Ens han trencat la veu, la persepció de poble unit, aquella sensació de força projectada. Com aquell joc que situen a algú al mig amb els ulls tapats i l’hi donen voltes.

    El dl., 23 de nov. 2020, 17:57, sara-lidiaester va escriure:

    > saralidiaester posted: ” La Viquipèdia diu: Del llatí opinio, una opinió > és un judici que es forma sobre alguna cosa qüestionable. L’opinió també és > el concepte que es té respecte a alguna cosa o algú. Quan algú que ara > mateix llegeix constantment sobre política, però ” >

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -