- Publicitat -
Inici Articles Social ON SOM?- IMPOTÈNCIA.

ON SOM?- IMPOTÈNCIA.

El terme impotència deriva del vocable llatí impotentĭa i refereix a la falta o insuficiència de poder per a concretar una cosa, a la impossibilitat dels homes per a concloure el coit o a la incapacitat de tenir descendència.

Fa uns dies publicava un article de com ens afecta als ciutadans durant la pandèmia i enmig del procés d’independència a Catalunya el sentiment de la FRUSTRACIÓ i la conseqüència de tot plegat.

Avui ens centrarem amb el sentiment d´IMPOTÈNCIA SOCIAL que es un concepte que ens omple el cap d’idees que no podem fer efectives, que ens genera una manca de concreció que és especialment dura per desenvolupar la vida diària personal, i no diguem en la professional.

Necessitem una càrrega superior d’energia que no tenim, i que ens hem de subministrar per altres vies, amb complements vitamínics, o fins i tot tractaments més forts destinats a gestionar problemes socials més seriosos que l’administració no sap gestionar o de salut mental, que molts cops ens els hem de gestionar privadament tot i no tenir recursos per fer-ho… Creant una generació conflictiva plena de mancances.

I aquest conjunt de situacions a parer meu serien més fàcils de solucionar si tractessin bé els objectius que ens hem de proposar, i intentant fer pinya com a societat per fer-nos més forts, amb un missatge més entenedor, i sense situacions que puguin dificultar aquesta marxa cap a la direcció correcta. Però políticament ens heu dividit, i això ens afecta socialment. Un cop que s’ha vist que amb la forca de la gent i els seus vots també via urnes electorals s’ha demostrat que som majoria, us esteu perdent en incoherències, perquè no ens voleu dir la veritat, i no trobeu la manera de recular “sin que se note el cuidado”.

Entenc la discreció per negociar, el que no em sembla de rebut mentrestant és que hagi una desfilada de models grotescs i grollers per totes les tertúlies d’Espanya i de Catalunya, literalment enfonsant al partit que diuen saber que són amb els que estan condemnats a governar, i que al mateix dia de quedar segons a les eleccions, li van als que havien quedat tercers que eren un partit tan proper a l’extrema dreta que no es notava la diferència amb altres partits iguals de racistes i xenòfobs que té Espanya al Congrès dels Diputats.

La situació és molt fàcil d’explicar. ERC li va passar una proposta amb tres punts al grup antisistema, impossibles d’assolir si no es té, o la caixa íntegra dels diners de la Generalitat, o la Independència, PUNT. I per tant, la CUP ha signat un paper mullat i simbòlic.

En el cas de Juntsxcat els hi van enviar 9 pàgines de mesures generals i sense concretar res, i és evident que juntsxcat no vol tornar a passar per un govern ple d’incompliments, i per tant li ha retornat les 9 pàgines entregades per ERC amb les modificacions que han cregut convenients, i 400 pàgines més, però aquestes, de collita pròpia, on li demanen a ERC i per tant a la futura presidència per fer govern, un projecte detallat i de futur NO autonòmic. El volen signar i sense serrells de tot allò que pugui ser causa de conflicte o de no compliment com ja va passar amb el govern anterior i que tots tenim a la memòria.

Aquesta falta de concreció, crea inestabilitat social, perquè en comptes d’asseure’s a negociar, que és com es fan les coses, i més quan tens tot el dia la taula de diàleg a la boca, però segueixen sense concretar res. la meva opinió personal es que alguns partits i alguns grups d´altres partits han decidit aturar el procés d’independència fins que vinguin temps millors, però no poden dir-ho per por a perdre vots i salaris ben sucosos en temps de crisi, i per tant llencen diàriament als buldogs des de les seves files a dir barbaritats a tots els programes de TV i mitjans digitals, amb un bombardeig que les futures generacions hi hauran d´examinar perquè que estic convençuda que no es podria fer sense la força externa del repressor ajudant des de fora, en els que han decidit reconvertir-se només en antifeixistes ibèrics, de moment.

Junts fins ara apel·la a la discreció i ho manté, però és poc consistent amb allò que diu com ho diu. Sabem que en els escassos minuts i sense tertulians per rebatre les homilies diàries, i sistemàtiques és difícil transmetre tot el missatge sense que sigui prèviament menyspreat, manipulat o tergiversar, però tampoc l’aprofiten per ser contundents, fins i tot en altres mitjans de comunicació lliures que són les xarxes socials.

Que vol dir que només queden serrells per concretar, si teniu un full de ruta completament diferent del que té ERC?? O no és així i també ens esteu mentint?

Hi hagi govern o no, el que jo demano és saber que s’ha firmat, per poder decidir si estic d’acord o no. I en cap cas estic donant la raó a Juntsxcat en res, tot i ser un grup nou i transversal on la majoritàriament hi ha gent d’esquerres, també han de demostrar que el que van dir ho compliran, i aquest cop sense excuses.

La impotència social general es transmet d’una manera aparentment silenciosa, però estem damunt d’un volcà amb molta inestabilitat a punt d’erupció, on la lava segur no deixarà rastre de paisatges anteriors i on ja no hi haurà temps per lamentacions. Llavors la ràbia estarà en els ulls dels quals abans portaven el lliri a la mà.

Aquest cop no val a badar, prou de sentir-nos mesells i inútils i fem pressió cadascú als partits que han votat i preparem-nos per què la via fora està més a prop que no ens pensem, i no perquè els partits independentistes els hagi entrat de cop una dosi de kriptonita, i hagin perdut la por, sinó perquè Espanya no defrauda mai, ha ensenyat les ungles diverses vegades a Europa, i veu amb tranquil·litat com aquesta es posa de costat.

Espanya està envalentida per estrènyer més fort el garrot vil jurista contra la seva colònia mes productiva; sola o amb companyia d’altres, desde la metròpoli mesetaria i també des del sotogoverno de la gestoria del nord-est, s’estan preparant per entrar a rematar.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular