Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Queixa Noves restriccions, mesures errònies?

Noves restriccions, mesures errònies?

El govern de Catalunya ha anunciat avui que seguirem una setmana més amb les restriccions municipals i el tancament de comerços no essencials durant el cap de setmana, donat les males dades de l’evolució de la pandèmia del Covid_19, a l’inici de la tercera onada i amb la nova variant britànica a Catalunya.

Tots els detalls d’aquestes noves mesures, s’han donat a conèixer aquest mig dia en una roda de premsa després de la reunió de Procicat.

El govern de Catalunya ja havia anunciat anteriorment que aquestes restriccions podien allargar-se durant més temps, sempre que fos necessari per a rebaixar la corba de contagi.

Què podem fer i que no?

  • Les escoles es mantindran obertes com fins ara, però segueixen suspeses les activitats extraescolars.
  • Els bars i restaurants seguiran amb l’horari d’esmorzars i menjars.
  • El nombre de persones en reunions familiars es manté a 6 persones, tot i que al  nadal es va fer l’excepció d’ampliar-lo fins a deu persones  en dues bombolles de convivència.
  • Les activitats queden suspeses, excepte les permeses a l’aire lliure, i les activitats culturals es mantenen al 50%.

Ara que sabem la notícia del dia, jo em pregunto, quan farem les coses bé?

Seguim amb una pandèmia mundial i amb les mateixes restriccions des del principi que no ens porten a cap lloc. I és que amb aquestes restriccions no estem millorant i el govern ho sap.

Ens demanen que siguem nosaltres els responsables quan ells mateixos són els que hauríen de ser-ho, i pensar una mica més en les vides humanes i una mica menys ( Encara que també és necessari, però en aquest moments menys) en l’economia, ja que si seguim a aquest ritme, al final no tindrem ni una cosa ni l’altra. I és que cada dia està morint molta gent, però també estem enfront d’una mort social on milers de persones estan perdent la seva feina, l’habitatge i entrant en la pobresa més absoluta, entre moltes altres coses.

I que hem de fer? Esperar que morin aquestes persones voluntàriament, no per covid, sinó per la pressió i la desesperació  de no poder alimentar als seus fills, arribar a fi de mes o acumular deutes que no podran fer front en molt de temps, si és que en algun moment de la seva vida poden?

Crec que, com a ciutadana, hauríem d’exigir unes mesures més responsables per part de qui suposadament ens governa, per a poder aturar  d’una vegada per sempre aquesta pandèmia que ens està causant molt dolor i ens està canviant la vida cada cop a pitjor.

Però segurament seguirem en aquestes, anant a treballar, això si, en metro o transport públic, amb aglomeracions. Portant els nens a les escoles, sí, hi ha poca tassa d’infectats, però una és més que cap i en aquests moments necessitem que sigui zero. I com no, acabant d’enfonsar a la restauració. Que dic jo, si es pot fer un concert de 5000 persones, anar al teatre ( amb mascareta, important!) comprar i un llarg etcètera, per què no es pot anar a fer un cafè a les sis de la tarda? Per exemple…

Imatge de google

Què en penseu vosaltres de tot això?

Pots inscriure’t en el nostre fòrum i debatre també sobre aquest tema.

guedy
Guedy
Guedy Crespo. Escriptora i opinadora

1 COMENTARI

  1. Molt bé Guedy, a mi se m’ocorre que els entesos en epidèmies i els entesos en el món del treball, el comerç, l’hostaleria i les finances s’han d’asseure i, com el jurat en els judicis, no podran sortir de la sala de debat fins que no es posin d’acord en una, dues, tres o quatre propostes. I gràcies per intentar que pensem des de peu pla, no des del núvols.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -