- Publicitat -
Inici Articles Polítics Només han votat 600 militants, això és que ERC està en liquidació?

Només han votat 600 militants, això és que ERC està en liquidació?

Tot i que aquest diumenge els mitjans subvencionats han donat el missatge de què la militància ha avalat per àmplia majoria el full de ruta d’ERC en el seu congrés ordinari, la veritat és que això, no és cert. Flac favor li fem a la veritat, i vergonya llegir a periodistes manipulant informació, de manera tan barroera.


La militància ha estat majoritàriament desapareguda potser perquè forma part del funcionariat més ampli de l’autonomisme, i ja els va bé el que els hi mani la cúpula.
Professorat, sindicalistes, administratius, bombers, sanitaris. El funcionariat representa una gran base de la militància i sobretot politòlegs contractats abans d’acabar la carrera com assessors que ja et donen lliçons morals per les xarxes, i als mitjans digitals, de com has de pensar.

Potser els titulars haurien d’haver estat que:
“El 93% de la militància d’ERC no s’ha involucrat en el congrés del partit” o” Només 540 militants dels 9.000 convocats, han votat en aquest congrés d’ERC” o” La militància d’ERC, li ha donat l’esquena a la cúpula del seu partit”
Aquí en teniu un càlcul aproximat.

Qualsevol d’aquests titulars serien suaus si els comparem amb el que van dir els mitjans subvencionats, quan es van fer les votacions del consell per la república.
No cal que ens posem primmirats amb els números perquè ja canten prou sense haver d’arrodonir, però és evident que avui els vidres de la seu d’ERC tremolen una mica més avui, que ahir, i el terra per on trepitgen és més feble.
Això que jo no sóc de números, i que he mirat els titulats dels publireportatges del cap de setmana per sobre, però tan de color groc feia mal a la vista, he de dir.

Ara és important saber, perquè la militància no ha votat.

  1. Em sento decebuda del meu partit
  2. Faci el que faci ERC ja em va bé.
  3. La independència ha passat a un segon pla de la meva vida.
  4. No estic d’acord en com resolt el partit, la taula de diàleg, però és millor no dir res.
  5. He preferit sortir a comprar oli i posar benzina en els supermercats que obren diumenge… Disculpeu-me que jo tinc feina i una família per tirar endavant.
  6. Si ells no es mullen, perquè ho hauria de fer jo.

Si calculo que el 98% de la militància d’ERC té un sou públic i que la crisi mundial l’afectarà menys que d’altes, puc pensar que no han votat avui els 8.500 que falten no perquè estiguin enfadats amb la seva cúpula ( no s’ha vist cap acte de protesta més enllà de l’esmena a la totalitat que ha fet el

Col·lectiu Primer d’Octubre: militants d’ERC @1doctubre2 , una escissió dins d’ERC que ha tingut aquest resultat.

Però aneu amb compte militant i votants! Junqueras diumenge oferia aquest discurs (no diré a qui em recorda) que hauria de preocupar a l’estat espanyol, però com ja el coneixen i saben del seu teatre i també dels seus mals de panxa, estan ben tranquils.

Mentrestant dins l’autonomia, ERC no només es dedica a castellanitzar el país (perquè li dóna més vots, han tocat sostre amb els independentistes catalans, és qüestió de números) sinó que com denúncia Joan Ramon Resina en el seu article
-Tancat per liquidació- ens explica que:
“El desembre passat s’extingí sense pena ni glòria, és a dir ingloriosament, la càtedra Juníper Serra d’estudis catalans de Stanford. Feia quinze anys que rutllava amb el suport de l’Institut Ramon Llull, que es va acomiadar a la francesa, sense cap advertiment ni explicació”.

I quan el president Aragonès en el seu discurs en el congrés ens diu que reivindica l’estratègia d’ERC davant de “proclames buides” en el fons està parlant d’ell mateix i del seu partit, perquè els fets són que estan desmuntant a poc a poc, l’autonomisme a Catalunya. Però també estan eliminant el reconeixement adquirit a l´exterior des de fa molts anys de Catalunya com a ens propi, gracies a la seva llengua, i la seva cultura.

Vull pensar que tot plegat es pot resumir en desencís o frustració per part de la militància, però deixar la feina en mans dels partits, i menys de les cúpules, és una sentència de mort a l’independentisme.

I JuntsxCat ja pot començar i a picar pedra si vol un congrés amb més cara i ulls que aquesta tragicomèdia que han muntat ERC aquest cap de setmana. Això si, només tindran publicitat en els mitjans si es mantenen en Jordi Sánchez i la seva colla, controlant el pati. Cal conservar la poltrona per mantenir aquest govern autonòmic inamovible i cal que la militància, voti poc i en “ordre”. L’única sortida que té el partit, i el seu president en Carles Puigdemont si vol seguir involucrat es clar, és una revolució interna de la militancia i les bases, per fer fora el sotogoverno instal·lat a les entranyes del partit.

El que sí que han estat un èxit són les votacions del Consell per la República. Tot i que l’únic que podeu trobar en els mitjans, és una invasió de fake news atacant a la presidència, fins a com s’estan treballant certs temes a l’assemblea de representats.

Per tant, el titular hauria de ser:

El consell per la república va ser un èxit de participació i ERC ha punxat en el seu congrés o “Només han votat 600 militants, això és que ERC està en liquidació?


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular