Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Víctimes #Meridiana Resisteix?

#Meridiana Resisteix?

Tinc molts dubtes després de passar-hi una bona estona aquest dissabte sobre #MeridianaResisteix amb els companys i amigues, que no veia des de feia un any.

Un any on tots hem envellit psicològicament de manera exprés, i on hem anat deixant els lliris on els pertoca, al camp. Ha estat un any de pandèmia terrible i solitud política, desde on a poc a poc, anem refent les peces del trencaclosques en la que ha quedat la nostra vida política i personal.


Va ser una tarda de moltes emocions, però tambe de recollides de converses que anava escoltant entre els assistents. I la pregunta del milió és #Meridiana Resisteix?

La resposta té diverses parts, i no sé si totes elles són exactes, però al que puc fer és una aproximació de la situació de com la veig jo, evidentment.
Tots sabem que els meus articles no deixen de ser una opinió personal a partir de la informació que ens arriba o que podem veure en directe, però en cap cas, ni són paraula de llei ni busquen influenciar de manera partidista a ningú, només faltaria, cadascú és lliure i responsable d’allò que diu, fa i vota.

Com deia em va sorprendre veure que faltaven algunes cares que estaven cada dia en aquestes aturades diàries. Persones de tots tres partits polítics que ja no hi eren i que per una o una altra raó havien deixat d´assistir a aquestes trobades tan importants. També he de dir que la meva queixa, no és parlar personalment de ningú, perquè penso que de manera individual, tothom és una bona persona. Però el que si vaig veure és una aproximació d’un sol moviment a l’acte que no havia vist mai. Moltes vegades això passa per situacions espontànies, o per cansament, o potser ha estat la pandèmia, de vegades ho porta la deixadesa de les organitzacions, i així es on altres estructures troben el seu espai, per consolidar les seves proclames, que son tan legitimes com les altres, però potser no era la idea original de aturar la Meridana.

Dibuixos de Bicman

És evident que la repressió ha fet molt mal, però jo estic més convençuda que mai ,que la veritable malícia no l’ha fet l’estat espanyol, sinó que ho han utilitzat els partits polítics catalans, que davant la certesa del fet que no faran la independència de Catalunya en els pròxims mesos ni anys, ens han dividit en ideologies falses perquè ERC I JUNTS estan dins del ventall de l’esquerra i centreesquerra, i per tant les bases ideològicament són gairebé iguals i per tant això no era un escull per anar junts per assolir un procés d’independència, però s’ha fet el contrari per debilitar la causa, i així i tot, no els ha funcionat, i lamentablement per ells, seguim votant independència. I a més, volem seguir tenint un estat independent en forma de república.

És cert que els dos patits majoritaris han jugat en aquest camp, però la CUP, que és la que té menys vots, està treballat fortament amb ERC, la línia de “SALVEM ESPANYA DEL FEIXISME” que tan bons resultats en va donar com ja ens ho van demostrar en la II República( ara tiro d´ironia) i durant el cop d’estat de Franco de 1936, als demòcrates, federalistes i confederalistes, anarquistes, comunistes, i tots els” istes” que us pugueu imaginar per constatar que a Espanya, davant d’una divisió parcial o total del territori, tots són, espanyols i nacionalistes. I que l'”A POR ELLOS” és i ha estat un càntic del passat, ho és del present i ho serà del futur sempre, pels catalans que vulguin decidir el seu futur.

En aquest procés de desmantellar a l’independentisme els antisistema, antifeixisme, comunisme han centrat esforços a ocupar espai que li seguin més factibles com és el cas de Meridiana. Un espai que ha anat perdent força perquè al principi ERC la va intentar monopolitzar com ja havia fet abans amb l’ANC i amb Òmnium i com que no ho va poder fer a Meridiana en aquells moments que la transversalitat se sentia forta, van començar a menysprear primer actituds, desprès actuacions via xarxes.
A poc a poc la gent que buscava la independència, decebuda i cansada de què a sobre els Mossos d’esquadra que haurien de ser els protectors de la democràcia i els drets fonamentals, i no espies de la repressió, els multessin, pel simple fet de manifestar-se de manera pacífica. I que a més a mes, la Generalitat actués com a acusació particular des de la conselleria governada per Junts. Ni tan sols les visites de la diputada Laura Borràs i companys seus del partit, que han anat sovint a donar-hi suport , els ha fet oblidar que son víctimes de la repressió també des de Catalunya i de la mà dels seus propis partits. És així de trist, però el ciutadà ja ha captat que el seu govern diuen que de polítics independentistes de partits autonomistes tampoc els defensarà i la gent obedient ha apostat amb la col·laboració necesaria de la pandèmia, per la retirada silenciosa.

I davant la quadratura del cercle en la que estem tots immersos, gràcies a la voluntària incompetència dels partits polítics que només miren el seu melic i s’han oblidat del que els van prometre als seus votants, la CUP i els antisistema en general s’han fet protagonistes indiscutibles de l’espai #MeridianResisteix.

Un espai on la independència no és el tema principal, tot i que es fan crits ja no es profunditza en res i es nota. Ara es tracta com deia abans de salvar Espanya del feixisme i de les oligarquies fàctiques, i es en el que estan concentrats. Però amb un discurs del segle passat, on la realitat ha demostrat que no té cap mena de via pràctica i que no ha funcionat quan han tingut el poder i la glòria. Potser seria bona una una renovació, ara que arriba el bon temps, preparan xerrades sobre debat constituent, i fent actuacions mes explicites d´un procés independentista, sería una manera de tornar a implicar a tothom

Senyores i senyors jo creia que això era un procés d’ independència on a mi no m’interessa que governin els meus perquè m’ajudin a mi, sinó que vull un estat propi perquè es pugui ajudar a tothom, i quan veus que en el tall de Meridiana la repressió policial es redueix a què hi hagi al tall quatre cotxes dels mossos en lloc dels 15 furgons de la BRIMO, que hi havia l’any passat, és que ara ja no els fem ni pessigolles, i quan la conversa entre col·legues son:
“vigila tio, per què no sé què fan aquests dos mossos tan a prop de nosaltres quan mai hi són” o “no obris la llauna de cervesa al carrer, no saps que et multen ràpid”? Teníem l’adrenalina a tope i bevíem i menjàvem al carrer perquè era on estàvem dia sí, i dia també, pendents del fet que la BRIMO no ens atropellés amb els furgons, però ara estem desactivats. I és que Meridiana està a l’UCI i l’hem de recuperar.

I sobretot vull donar les gracies a totes les persones que estan al tall de meridiana cada dia, i que són de totes les ideologies polítiques, i de tots els moviments socials, que se la juguen sempre des de #MeridianaResisteix. Persones que han fet durant la pandèmia el que jo no he pogut fer. Persones que potser s´han pogut sentit sols i abandonats per nosaltres i que ara es el moment de retornarlos la nostra confiança.
Però no tan sols a Meridiana, també a la gent de l’ANC, a la de Òmnium, per una caixa de solidaritat que ha de de ser per tothom o per ningú, i pel “súmmum corda”, i perquè deixin d´estar manipulats pels partits que no volen seguir endavant. Perquè o estem tots i totes, o es trenca la baralla.

#MeridianaResisteix

La meva voluntat és que #MeridianaResisteix, segueixi sent el principi de tot plegat i el final de la conquesta pacifica de la republica catalana i ens necesita junts als carrers. Com el que va passar diumenge 16 de maig a la placa Sant Jaume quan ha convocat l´Assemblea. Llàstima que hagi d’aparèixer com sempre en l’últim moment i no sé si per renyar als partits per no fer la independència, o per no fer govern autonòmic. Encara no estic segura de què pretenen.

La diferència entre nosaltres i els polítics, es que els primers no “cobrem” res pel que diem, però ens poden “pegar” per seguir lluitant. Nosaltres ens ho juguem tot, i no tenim flotador que ens rescati de res. Les nostres idees sovint van directes a la foguera de l’oblit però resistim. Crec que només això té més valor del que li volen donar aquests que diuen que no son servents de res, mentre es passegen amistosament pels passadissos del Congreso de los leones, amb una ma davant i una altre darrera, demanant engrunes.

Un agraïment personal a la visita de la @9balas, la nostra rapera preferida. Una persona excel·lent, que te moltes coses a dir i que li espera un excel·lent futur profesional, si alguna companyia audiovisual és llesta i li posa l’ull al seu historial musical.

Actuació de JBalas ahir a #MeridianaResisteix

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Actuació de JBalas ahir a #MeridianaResisteix . VIDEO https://t.co/ysWasjXGrR?amp=1

Visca Catalunya lliure.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. És la batalla noble, íntegra, solidària i insubornable. El principi i el final de tot, de tants camins de plors i d’injustícia, havent estat fraterns més enllà de les sigles… Ara és lluita. Demà serà història. I demà passat serà el principi de la llegenda… Gràcies, Sara 💙🌹💫

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -