Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Lleig i català tot dit.

Lleig i català tot dit.

En el País on celebrem les Mones de Pasqua, els colons i els seus caps, ens tracten com a micos. No ho dic jo, ni passa només ara, ho diuen contínuament ells i ho han fet durant segles. Hem sigut font d’inspiració de manera contínua i continuada per eixelebrats que han après que insultar a un català et reforça en qualsevol àmbit en el qual siguis un mediocre.jo El català es causa de mofa, però no de mofa simpàtica no, és sempre apel·lant al físic i al tarannà avar genètic, i més ara que la majoria som independentistes. Es veu que hem agreujat les nostres debilitats sanguínies i socials, i davant del seu món, som més lletjos i catalans que mai. He de dir que el que facin els colons  m’importa realment  poc, el que si em preocupa i molt, és que per ideologia política insultem als nostres com ho fan els colons, espanyolitzant l’humor. I em refereixo a programes de famosos productors de esbiaix republicà ibèric on la befa física ja  es constitueix fins i tot dins dels personatges, aquest humor no és nostre, els catalans som més del to anglès, més irònic,més sibil·lí, però fa temps ens vam haver d’adaptar per eixamplar la base i vam incloure la catalanofòbia humorística i “periodística”, i ara tot i en una crisi mundial com la pandèmia hem de seguir donant per fet que com a bons catalans som els més sociables, amb més sentit de l’humor i amb més sentit crític per ser catalans, com si no en tinguessin prou amb la criminalització social i lingüística.

L’exemple més clar a estat amb el president Torra, ara confinat a les dependències de la Generalitat pel contagi de la #Covid_19 el MHP va prendre una decisió important, decidir que les persones i els seus drets serien el primer i que si calia passar per damunt dels diners i dels partits ho faria.

Recordem fins i tot que els primers dies els representants del mateix govern és veient més insegurs i que a cop de repetir les consignes del president que emanaven de la saviesa dels científics, tot va anar rodant millor.

En aquell precís moment la maquinària del gobierno español es va disposar a bombardejar per terra, mar i aire i a tots els nivells, amb insults i qualificatius impossibles de reproduir en l’àmbit personal la trajectòria d’un president honrat i sovint molt sol, i del partit que representa en aquesta legislatura. Recordem a la sra. Robles ministra de defensa dient que el president Torra no mereix un carrer polític per les declaracions que va fer amb tanta contundencia i fermesa, exigint una ordre de confinament per Catalunya, mentres ell,a la Robles, amb evidents cares de fàstic i ràbia, pensava que el president lleig, dèspota, racista i xenòfob de Catalunya sempre els havia de tocar el voraviu. I ara, després que el seu govern ha hagut de rectificar per exigències del científic i la indignació del nord d’Europa, no saben ni demanar perdó. 

És com si ens féssim més lletjos davant del mirall, però del seu mirall, perquè nosaltres quasi ni ens mirem, pot ser que tinguem por a no ser reconeguts i fins i tot a no poder-nos reconèixer.

 Ara, també us dic jo que això també passa amb els unionistes catalans que són a Madrid i més si és un inepte com Salvador Illa, i que està al capdavant de sanitat al gobierno. El faran servir per a tot i després serà acusat com a responsable únic, i perquè em direu?, doncs perquè fins i tot, l’unionista és llegit i català. Duran i Lleida deu estar pensant a hores d’ara, que aquest cop si que ha tingut sort de no haver estat proposat ministre de la quota servil catalana i transita tranquil·lament per la porta giratòria del femer de AENA ESPAÑA.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -