Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Polítics L'ESQUERRA NO EXISTEIX.

L’ESQUERRA NO EXISTEIX.

Ja està, ja ho he dit, és millor començar així i fer net d’entrada, per poder anar directes al moll de l’os sense haver de fer el paperot.
És evident que les persones tenim idees d’esquerra, és natural, però no així els partits polítics que ens posen al davant dels nassos perquè els votem.
Podria fer una dissertació de com veig el món, però no sóc cap experta i prou feina tinc per entendre a un estat que ens té sotmesos, i fer que ens deixin en pau.
Espanya és un imperi autoritari en fallida, però amb unes columnes fortes dels règims successius sota les quals, governen espècimens de baixa estofa, disposats a tot per obtenir allò que en diuen poder.

Res és el que sembla… Tots diuen voler ser cuc, per arribar a ser papallona i el que són de debò és un niu de rates, capaces de vendre’s l’anima al millor postor, per un tros de formatge.

Si ets esquerra, no fas una llei perquè els sindicats tinguin una subvenció per part de l’estat, i no hagin de dependre de les quotes dels treballadors.
No ets d’esquerra, perquè acabes treballant per la patronal que és qui paga els partits que han fet les lleis perquè estiguis subvencionat. SENTEN OI?
Si ets d’esquerra, no construeixes un comando d’assassins des del mateix estat. SENTEN OI?
Si ets d’esquerra, no mantens la llei laboral, la llei mordassa, els delictes d’odi partidistes per beneficiar a grups de poder i no per defensar a les minories. Com govern d’esquerra no mantens lleis aberrants que van promoure la dreta, i a més com a partit d’esquerra no prepares una llei de seguretat nacional que faria les delícies de Donald Trump.

Si ets esquerra, esquerra, esquerra com PODEMOS I COMUNS, no treballes co-governant per aquesta falsa esquerra, ni demanes perdó als teus votants abans d’entrar al govern, per tot allò que vas prometre i que ja saps d’antuvi, que no faràs. Si ets d’esquerra no blanqueges el règim del 78, governat per un monarca corrupte, com heu estat fent fins ara.
Si ets esquerra no permets a les companyies energètiques que ja de per si estan obtenint beneficis i que en plena pandèmia, els beneficis han estat estratosfèrics, i en canvi no inverteixen ni un euro en protegir ni netejar els voltants de bosc per on passa la xarxa elèctrica, això sí, es dediquen a implementar el rebut de la llum de manera diria que obscena, en els moments més greus, de calor del teu país.

Més greu si veiem que tots els mandataris d’aquesta monarquia parlamentària regalada pel dictador Franco, viuen de les portes giratòries obtingudes pel seu pas per la política des del 1978, fa ara 43 anys, repartits entre un fals bipartidisme del qual tots dos han gaudit amb un ampli historial compartit de corrupció, repressió i autoritarisme.
Això si, ens van vendre llibertinatge per llibertat, ens van posar davant dels nassos, pits, culs, drogues i rock and roll, i ens van dir que gaudíssim de l’espectacle, “y el que no esté colocao, que se coloque” que deia aquell simpàtic alcalde de Madrid, Tierno Galván del partit socialista.

Dibuix de @Elsabem


Tenim a l’esquerra governant i presidint una Espanya amb “el govern més progressista de la història” i Catalunya amb “la república efectiva, i la nova normalitat”.


Una esquerra molt esquerra i equidistant (terme que ja hem après, que no significa que està al mig per apaivagar- negociar- acostar diferencies) sinó que un sac on s’aprofita tot com el porc, de totes les peces de l’animal.
Una esquerra global, plural, on el patinet té un lloc imprescindible, però les màquines de netejar els carrers les estan fent servir sense utilitzar aigua, per no gastar. On es pinta el carrer amb l’arc de sant Martí, però et netegen ara si amb aigua i desinfectant, un mural perquè no és del seu gust.
Una esquerra molt d’esquerra dedicada a crear idees amb noms i colors diversos, amb departaments per desenvolupar iniciatives, on en els despatxos no hi ha res més que un taula buida i un tf que no deixa de sonar que no l’agafa ningú, i un email petat de consultes que ningú contesta, perquè no hi ha treballadors. L’únic responsable és un directiu de la nova progressia amb un sou prohibitiu, però sense cap mena d’estructura per desenvolupar el projecte que li han encomanat, ni diners per fer-lo efectiu (i evidentment no serà ell qui es rebaixi el sou d’escàndol que li han assignat a dit, per fer-ho possible).

Recordem un acte protocol·lari de l’any 2015, on Felip VI va saludar als nous eurodiputats espanyols a l’Eurocambra, i a on Pablo Iglesias li va regalar la sèrie Joc de Trons, en caixa de luxe, com a advertiment llirista de la duresa democràtica que utilitzaria PODEMOS per controlar la monarquia. Ara, aconseguits els màxims rèdits personals i polítics que podia aspirar quan li van oferir ser el protagonista de l’obra de teatre, s’ha tallat la cua, física i política, i segurament ara passeja amb el monarca, per parlar sobre l’equidistància de la mosca tse-tse, mentre prepara al seu salt als mitjans audiovisuals on manipular el relat, sense fer res, a plaer.

DIBUIX DE Isabel Bargalló @Elsabem

I parlar d’esquerra a Catalunya, és exactament igual. Ara mateix, és evident que els partits independentistes fan autonomisme, però encara mes els d’esquerra, que han signat un pacte impossible de complir, i ells ho saben. El mateix pacte de diàleg bilateral (AENA, FERROVIAL) que juntament amb Juntsxcat, no té cap recorregut d´independència, i menys encara de drets i llibertats.

@Elsabem

Aquest govern de Pedro Sánchez és un dels governs més tòxics i menys d’esquerres de la història d’Espanya i PODEMOS i ERC l’estan maquillant a Espanya. A Catalunya són JuntsxCat i la CUP, els que estan maquillant a ERC, amb el joc esquerra- dreta, per no parlar d’independència.

Per altra banda, és evident que l’eslògan els funciona arreu. Funciona al PSOE i a PODEMOS a la capital del regne, i al PSC, ERC, COMUNS i CUP a Catalunya. Són discursos buits de contingut, perquè les lleis que ho controlen, són contràries als drets socials i polítics que formen els idearis d’una esquerra real.

No, l’esquerra no existeix, ho esteu veient en tots els informatius, i això és el que frustra i emprenya, perquè vosaltres sí que ho sou, i perquè sou conscients que per aconseguir els vostres drets, us haureu de desfer dels vostres partits.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular