- Publicitat -
Inici Articles Polítics Les bases majoritàries de JuntsxCat diuen NO, als JJOO d´hivern.

Les bases majoritàries de JuntsxCat diuen NO, als JJOO d´hivern.

EXCLUSIVA!!!! saralidiaester.cat ha accedit a documents interns que acrediten que la majoria de les bases de JuntsxCat diuen NO, als JJOO d´hivern.

JuntsxCat va ser creat amb la idea de la transversalitat, però fons properes al partit ens diuen que el corrent que té més afiliats de Junts son els socialdemòcrates. El segueix el corrent dels lliberals, i per últim a curta distància, els d´esquerra. Fins que els corrents no s’han creat, i s’han posat en funcionament, encara que el programa electoral fos de centreesquerra (el de la gran majoria d’afiliats) les polítiques han estat liberals, ja que els que han decidit segons sembla, fins ara, eren d’aquesta filosofia o molt propers.

És evident que els qui decideixen fins a dia d’avui, no volen aquest sistema que els deixa sense poder i els hi dóna a la base del partit, amb les sectorials i els corrents en ple rendiment. També és curiós que el funcionament del corrent d’esquerra és ja del 100%, involucrant als afiliats, seguit dels socialdemòcrates, que comencen també a funcionar bé, i el corrent liberal encara no s’han reunit i tenen moltes discrepàncies entre els membres de la seva executiva.

Tot apunta, que des de dins de JuntsxCat, es volen canviar les coses, i estan posant fil a l’agulla, de moment, en aquesta qüestió. És per això que la majoria fa evident amb aquests documents que els MEMBRES de les executives dels corrents ideològiques estan en contra dels jocs, i la MAJORIA d’afiliats de Junts, també.

Aquests documents son:

A) Carta del corrent d´esquerra de JuntsxCat que ha creat tres grups, emergència climàtica, emergència social i emergència democràtica.

A l’atenció de Toni Morral i la Comissió Coordinadora dels Corrents ideològics.


L’Espai de Debat Ideològic d’Esquerra ha constituït un grup de treball per valorar la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern 2030. Després d’analitzar
els documents de govern i del partit a què s’ha tingut accés, s’ha debatut sobre els diversos aspectes que el projecte compromet i s’ha arribat a les conclusions que es poden resumir en aquests punts:

 1. La candidatura dels JJOO 2030, permet avançar cap a la
  independència? En la mesura que cal mediatitzar-la a través del COE i que el projecte només serà viable en una situació de “pau olímpica”, tot indica que no.
 2. En un context d’emergència climàtica, es pot defensar que el consum d’aigua i d’energia que comportaran uns JJOO sigui sostenible? Tot indica que no.
 3. En un context de crisi social i precarietat econòmica, és prudent destinar recursos a uns JJOO? Perquè, quin cost tindrà aquest projecte? Tot indica que parlar de 900M€ i, alhora, defensar que no costaran ni
  cinc, no és versemblant.
 4. En un context de crisi del mateix model de Jocs, com es va evidenciar en els darrers Jocs d’estiu, és responsable alimentar el negoci olímpic? Tot indica que no.
 5. El Pirineu necessita un projecte de futur que n’asseguri el desenvolupament econòmic. Pot ser aquest projecte una proposta que, per descriure’l pel broc gros, traslladi a l’hivern el model d’estiu de Lloret? Tot indica que no.
 6. Es pot defensar un projecte engrescador, com ho van ser els Jocs del 92, amb l’oposició frontal d’un gruix dels esportistes d’elit i el manifest en contra de científics de prestigi? Tot indica que no.
  És per tot això que l’Espai de Debat Ideològic d’Esquerra considera que Junts ha de desmarcar-se del projecte dels Jocs Olímpics d’hivern Barcelona- Pirineu.

 7. Comitè executiu del corrent d’esquerra
  A Barcelona, el 14 de febrer del 2022

B) Carta dels socialdemòcrates de Juntsxcat.

Barcelona, 10 de febrer de 2022


A l’atenció del coordinador dels corrents; Sr. Toni Morral,


El Debat i posicionament del corrent socialdemòcrata respecte als jocs olímpics
d’hivern Barcelona-Pirineus, 2030 s’ha centrat en tres aspectes que considerem ideològicament fonamentals. No hem aprofundit en el debat en altres d’aspectes com són la participació democràtica, la sostenibilitat, l’ecologia o el mateix
vessant esportiu atenent són de caràcter més tècnic i en conseqüència derivats d’una acceptació del projecte.
Primerament i respecte al model Nacional; si Junts és un partit polític a favor de la independència de Catalunya, considerem que no ha de postular en un moment de lluita per l’alliberament Nacional per aquest projecte liderat per l’Estat Espanyol a través del COE.
En segon lloc i en vers al model socioeconòmic de la proposta, el nostre corrent considera que cal transitar cap a una societat on l’economia ha de produir beneficis socials pel conjunt del país. Per aquesta raó posem en crisis el model de jocs olímpics basats principalment en el sector terciari i que entenem responen a interessos de particulars.
Finalment, respecte de l’equilibri territorial i les necessitats reals dels Pirineus i del conjunt del nostre país, considerem urgent cercar i treballar en alternatives que puguin garantir l’equilibri i la cohesió territorial des d’aquest mateix moment i que alhora es consolidin amb el temps, perquè entenem que aquesta és l’única via per donar valor i futur al nostre territori.
En conseqüència, us demanem que considereu d’entrada la nostra posició tot i que entenem que hauria de ser anterior al posicionament del partit, i que el debat s’elevi a l’espai comú dels corrents ideològics i alhora les conclusions o acords
que se’n derivin, es traslladin a la mateixa executiva o òrgan de govern propis.


Cordialment, en nom del corrent socialdemòcrata,

Cristina Casol Segués

Tota la documentació que hem publicat avui, en aquest article, ha estat presentada a la cúpula, al secretariat, i a la coordinació del partit politic, per als corrents ideològics. Ara resten a l’espera de la resposta per part de la direcció de JuntsxCat,a les seves peticions legítimes.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular