Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Fils de Twitter L´amenaça Puigdemont, per IracundoIsidoro.

L´amenaça Puigdemont, per IracundoIsidoro.

Ahir vaig estar veient el canal 24H de TVE a la tarda. Ja havia sortit la notícia en les xarxes que Puigdemont havia estat alliberat i en el 24H no van donar la notícia fins a una hora més tard. Estaven intentant buscar la manera de presentar-ho.
Al final, TVE va anunciar la sortida de presó de Puigdemont embolicant-ho en les especulacions sobre si podria o no abandonar Sardenya.
Estic d’acord amb @DrSirera en que hi ha un deep state a Espanya que està fermament en mans de VOX. I tot l’episodi de la detenció de Puigdemont sembla un intent de fer caure el govern del PSOE.
No obstant això en el propi govern del PSOE hi ha gent afí a aquest deep state. Perquè el deep state en qüestió és la més pura representació d’Espanya. VOX és Espanya.
Margarita Robles, per exemple, va dir ahir una cosa molt rellevant: “No hauríem de dir si alguna cosa és legal o il·legal o si és just o injust. Això han de decidir-ho els tribunals”.

Estan en la idea d’un Estat policial.
Si els ciutadans no podem afirmar el que ens sembla injust i protestar per això, la democràcia manca d’objecte o contingut.

Tenia raó Pedro Sánchez quan va dir en l’ONU que la Democràcia està amenaçada. En concret ho està pel seu propi govern.
Miris on miris en Madriz, hi ha un consens de fons en les idees que obsessionen a VOX. Solament hi ha una baralla entre les elits madrilenyes per qui es queda amb els ressorts del poder i els diners d´Europa. Però són tots la mateixa sopa feixista.


L’episodi de la detenció de Puigdemont a Sardenya ha despertat vells discursos sobre la inutilitat de Puigdemont o l’enorme primícia de què es tracta d’un senyor de dretes.

Però l’única cosa que és rellevant és que Puigdemont és una amenaça per a Espanya.
A on vaja Junqueras importa entre poc i res a Madriz.

Però a on vagi Puigdemont genera pànic i impotència.

I això ÉS política.

Han fet més per danyar la falsa imatge democràtica dels governs d’Espanya les anades i vingudes de Puigdemont que els laments i discursos buits del William Prynne d’ERC.
D’altra banda, Puigdemont, amb les seves limitacions, ha estat coherent a plantejar una estratègia frentista i sense protagonisme de partits polítics en favor de la independència.

I al meu entendre aquesta és la idea correcta. L’únic camí és portar al límit a Espanya. La idea de negociar un full de ruta independentista amb Pedro Sánchez és un deliri tan gran que només pot ser una colossal mentida.
Pedro Sánchez és el major mentider que s’hagi assegut mai en la Moncloa com a president. Un camaleó polític de primer ordre. És capaç de qualsevol cosa. Però des d’una posició de força mai concedirà res. Proclamarà que t’ho dóna per a després llevar-t’ho. És inviable.
Pedro Sánchez és tan oportunista, no obstant això, que és el tipus correcte per a reconèixer la independència de Catalunya. Però sempre que li convingui i no tingui alternativa.

I l’estratègia de Puigdemont està més pròxima a aconseguir aquest resultat que la d’ERC, que és un deliri.
La independència de Catalunya només pot ser unilateral. Que quan succeeixi la classe política i periodística madrilenya la presenti com pactada o un exemple per al món importa poc. Serà unilateral o no serà.

Espanya va donar a Cuba l’autonomia uns mesos abans de perdre l’illa.
Espanya és un imperi en ruïnes, no una democràcia. És impossible legal i emocionalment per als poders que dominen Espanya el facilitar o autoritzar cap procés que porti a la independència de Catalunya. No es pot negociar, és impossible i il·legal.
L’únic escenari per a la independència de Catalunya és el col·lapse de la legitimitat dels ressorts polítics de control que Espanya conserva allí.

Això es resumeix en què un dia milions de catalans acceptin anar a presó per desobeir des de dins i fora de les institucions.
Ja ho he dit moltes vegades, em repeteixo més que l’all: malgrat les seves fanfarronades, cap govern en Madriz podria afrontar l’escenari d’un 155 permanent a Catalunya. La pressió internacional seria inassumible.
Per tant, el veritable obstacle per a l’independentisme català no és Espanya o VOX sinó els partits polítics catalans que rebutgen la confrontació directa.

IracundoIsidoro, @IracundoIsidoro


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular