Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Víctimes LA TRAVESSA.

LA TRAVESSA.


Aquesta paraula, TRAVESSA, de la travessia que esta fent l´ex conseller Turull per Catalunya, serà la continuació de la ja bescantada paraula de procés, que tantes alegries ens va donar durant 10 anys i que últimament ens està donant tantes frustracions per l’avarícia dels nostres, majoritàriament.

No sé si l’exconseller Turull ha deixat de fumar, el que si que ser es que l’exercici i disciplina de la bicicleta estática a presó, li haurà donat, més força i resistència. És normal que vulgui trepitjar terra, sol, mar i aigua i crits de “conseller t’estimem”, després d’haver conviscut amb tant formigó, ferro, ombres i silenci.
I de segur que si el meu cos aguantés ni que fos una part de la travessa allà seria per celebrar que un innocent no pot patir presó, pel que no va fer.

Una altra cosa és que jo al conseller Jordi Turull no li hagi de dir, que no pots ser que ens digueu ara que no veu anar més enllà en el “procés” per l’embat violent de l’estat, que fins i tot jo que no en tinc ni idea, sabia que seria una qüestió d’embat amb violència de tota mena! És que no vaig esperar mai altra cosa que això d’Espanya. O si no perquè voldríem independitzar? Per quatre quartos?! Tampoc em crec que es volgués forçar una falsa independència la, només per assolir un millor estatut d’autonomia perquè llavors li haurem de dir a l’ideòleg que plegui, que deixi aquesta feina i que es dediqui a contemplar l’univers, que potser all sí que trobarà Matrix.
El fet constatat consell Turull és que no hem acabat res. Que la Travessa és més llarga del que veu diagnosticat, que me n’alegro que sigueu lliures tots plegats, i que l’única cosa que puc demanar com a ciutadana, és franquesa als nostres polítics.


Sé que és difícil d’aconseguir, però ser que no és impossible de fer. Així que com diu un bon company de #MeridianaResisteix, en @JDDeua, quan ahir el vaig veure al tall, mentre li estàvem donant la benvinguda a Catalunya a Dani Gallardo @danipk_g , en Joel @NotXlej i la Balas  @9Balas9 i li deia: “no hi ha res a fer JDD, els polítics s’han acomodat, i com veus aquí ja no apareix ningú, i esteu les 50 persones de sempre, mantenint la posició”
I em va respondre: “també estaven còmodes l’onze setembre amb el govern de Montilla i se’n van a haver de posar tots, les sabates del procés, i la paraula independència a la boca, perquè la gent havia dit PROU”. Mantinguem la posició, que tot arriba!

I tens raó JDD, aquí no s’ha acabat res, la travessa és feixuga i decebedora, alguns polítics quedaran, altres desapareixeran de la primera fila, però no dels grans sous, altres seguiran en la lluita, sorgiran nous lideratges i el camí es fa pas a pas. Avui precisament, fa 11 anys d’aquell 10 de Juliol de 2010, on tot va començar dient: Som una Nació, Nosaltres decidim”

I no, no demanem la independència per quatre quartos, la demanem perquè estem farts del saqueig econòmic, lingüístic, cultural i social, de què ens tractin de “malalts” i de què ens perdonin la vida.

Gaudeixi conseller Turull d’aquest bri de llibertat, i espero que conscient, que el seu poble està imputat pel règim del 78, però també empresonat psicològicament per les decisions dels seus polítics, dels de l’estat opressor i dels del país oprimit.

Penseu estimat Jordi Turull que la decisió de com ha de seguir la travessa és en els ulls de la gent que aquests dies l’acompanya amb valentia, però també dels ulls que no veurà, perquè físicament no poden fer el trajecte, o per què estan imputats i psicològicament acovardits o perquè si una vegada van creure amb els seus polítics, ara només pensen fer la revolució sense ells.

Tots, conseller Turull, ens haurem de retrobar en algun replà preparat per l’ocasió de refer el full de ruta, però el temps corre en contra i la joventut sobretot ha tornat a deixar de creure en què un món millor és possible perquè tots els polítics són iguals.

Per cert, voldria dir-vos a tots els presos polítics que heu sortit de presó i els exiliats que sortosament heu retornat que no estaria de més que ús passéssiu per #MeridianaResisteix on cada dia del vostre “calvari” s’ha cridat els vostres noms, i es pateixen multes indecents dels vostres policies sobre ciutadans que fan ATURADES LEGALS per defensar-vos. Encara no us he vist a cap de vosaltres trepitjar la zona.
De vegades són les petites mostres de gratitud i respecte mutu, les que expliquen la dimensió humana de les persones.

En quan a la travessa del desert de netejar la xarxa clientelar tambe de TOTS els partits independentistes, alguns desde perfils de @Twitter s´estan posant les piles i haurem d´anar demanat tambe explicacions ( sería saludable que cadascú demanés explicacions al seus I FER NETEJA DE DEBÓ).

Volem un estat català, no una #LitlleSpain comisionista.

La travessa és potser un nou camí, però cuidem les petjades que fem i no deixem a ningú que lluita de debó, enrere. Visca Catalunya lliure.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Tens raó benvolguda Sara… I quin impacte quan canten… El conseller ha parit presó i era innocent. L’ha canviat. Però forma part d’un món allunyat de la Meridiana. Fins i tot, el tipus de cançons que s’escolten… No, no pot ser que els joves no creguin en un futur millor, perquè ho fem per ells. Convidem els nostres polítics i que vagin més enllà. Tal vegada així ens tornem a trobar en un camí que ens porta a la llibertat. Seria bo. Si no, anirem per camins diferents i tot serà encara més difícil. Espero que ens trobem de nou tots junts, Sara. Gràcies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular