Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Queixa La pandemia ho ha capgirat tot.

La pandemia ho ha capgirat tot.

La pandèmia ho ha capgirat tot. Hem hagut de reestructurar les nostres vides, amb una visió global i no individualista. Protegint als febles i renunciant ( per imposició) a les nostres llibertats com a ciutadans i si això és un trasbals per a tots nosaltres, com ho deu ser per:

– Nens i adolescents.

– Persones amb discapacitat ( mental i/o funcional)

– Gent gran sola.

– Persones sense recursos.

– Victimes de violència masclista…

Així que m’agradaria centrar-me un xic, en l’últim punt que he nomenat. Oh! Hi ha menys mortes per violència masclista. És clar. El maltractador mata quan la víctima vol escapar. Ara la víctima es veu “obligada” a conviure amb el seu botxí. Alhora, les trucades al 016, han pujat un 400%. Vivim en un país empobrit. Com estem optimitzant els recursos de l’administració, per a protegir les víctimes i els seus fills, mentre duren els confinaments? Se’m fa molt dur, pensar amb l’infern que estan patint algunes persones, dins de 4 parets, i oblidades per tothom.

Conec casos en la persona, on nens amb autisme han deixat de rebre els tractaments. Tractaments crònics posposats, (amb el consegüent deteriorament del pacient) colònies d’animals, gestionades per ajuntaments, on les cuidadores han estat multades per posar menjar i medicar. Malalts d’Alzheimer i altres degeneratives, sense cuidadors ni centres de dia.

Imatge de @Dreamttime

Gent sense recursos que utilitzen espais municipals i menjadors socials, que no tenien on alimentar-se ni dutxar-se. Si les coses han anat així, on són les víctimes de violència de gènere? La classe política i la seva manca d’humanitat… Vides perdudes directament i indirectament per la Covid-19.

Ara ens toca tornar a votar. Votarem a uns Srs. i a unes Sres que, només volen vots per assolir la tan desitjada cadira parlamentària (+ sou + dietes…) mentre aquí anem caient com a mosques, amb una joventut mig traumatitzada, i els nostres vells que estimem tant… Sols! Però les dones víctimes, sentint l’alè del seu assetjador al clatell, han de sortir el #14F a votar. El pare que fa mesos que… Sense cobrar l’ERTE, i sense veure els seus fills, perquè viuen amb la mare a un altre CCAA, ha de sortir aquell dia i votar. La família que ha pogut parar el seu 4t avís de desnonament, gràcies a una plataforma veïnal, també ha de sortir, i votar.

Imatge @repressiu

Segur que tots coneixem històries properes, que si no és per la tendresa i la solidaritat dels més propers, no tindrien l’esperança de tirar endavant.

I ara jo em pregunto: Quin és el partit polític, que votaria una dona, que s’ha vist obligada a conviure amb el seu potencial assassí, mentre intenta protegir als seus fills, i va veient per la tele, perquè el mòbil li controla el maltractador, que tots els partits polítics es barallen entre ells, i s’han oblidat totalment d’ella?

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 1ad50fcb-5398-44a7-b337-5132d0440f8e-1-1024x1024.jpg

Autora: Montse Martínez i Seriol @SocLaMoMS

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -