- Publicitat -
Inici Articles Llengua La nostra llengua, el nostre patrimoni.

La nostra llengua, el nostre patrimoni.

És cert que estem garratibats per la nova llei de l’audiovisual, tota una declaració d’intencions sobre qui mana i sobretot, qui no té ni el control de la seva pròpia llengua. Perquè d’això es tracta, de saber qui té el poder.

I ara mateix el poder el té el Sr. Pedro Sánchez des de la taula d’un bar prenent cafè, se’n en fot de la població, no participant d’una taula que ell mateix està venent a Europa com que la controla sense moure un dit, mentre dins del Palau de la Generalitat, anem perdent bous i esquelles.

I com demostra el seu poder Pedro Sánchez? Doncs refregant-nos pels morros la llei de l’audiovisual, després d’haver-nos posat a la boca l’Aeroport. Rasi curt.

Som un país plurinacional, però només hi ha una nació que és Espanya, som nacions plurilingistes, però només des de Madrid finançarem una llengua, “la unica que se habla en ESPAÑA, el ESPAÑOL“.


Així treballa el progressisme a la península, i així es treballaria en una república espanyola, que ningú vagi a engany i es pensi que això només va del Borbó i la seva patuleia. El clavegueram és estructural i està tot podrit. Per això també crec que Òmnium entra en contradicció quan parla de repúbliques ibèriques, perquè si vol protegir la llengua catalana de debó, ha d’estar unilateralment a favor de la independència de Catalunya. Espanya ni amb la llengua, negocia a mitges tintes.La llengua és el nostre patrimoni com a catalans, tenim una llengua pròpia i per tant tota una cultura desenvolupada al seu voltant que ens reconeix com a país, i ens permetria poder-nos reconèixer com a estat. Però perquè això passi cal voler-ho de debò, i fa massa anys que entre uns i altres, han utilitzat el català per fer partidisme tant a Espanya com a Catalunya.


El general Espartero tenia molt clar que per mantenir una Catalunya silenciada l’havien de bombardejar cada 50 anys, i fer-ho amb arrasar Barcelona era suficient. Ara, tenen mètodes més sibil·lins per arrasar amb tot allò que a Catalunya li és pròpia, amb 9 presos polítics han tingut prou perquè es rendeixi part del moviment la resta es fa
1) des de mitjans judicials ( tombar des del TC totes les lleis que es puguin fer al Parlament sobre la llengua o el que els vingui de gust) i acceptant qualsevol denuncia de la extrema dreta per inculpar i desarmar a l’independentisme de totes les seves estructures socials i econòmiques.
2) per mitjans municipals, essencialment la capital del país (arrasar patrimoni cultural intrínsecament català, botigues amb dissenys noucentistes, museus històrics, monuments a la cultura catalana, bastin-lo de moviment verd global, posant al seu lloc imatges com aquestes…

La llengua comporta una manera de ser i de fer, que no és ni millor ni pitjor que la d’altres llengües i cultures, però és la nostra i ens l’estimem. Llàstima que com he dit abans, els polítics la utilitzen per als seus interessos electorals, perquè d’això va tot, de vots.

El sociòleg Wert, gran amic d’Aznar que vam conèixer primer des de la tertúlia del migdia de la Cuatro, i que ens venia la moto de la transversalitat social, va esdevenir un terrible ministre de cultura, i el primer governant que va anar a sac contra el català, amb la seva llei. Un despropòsit repressiu orquestrat per qui no en tingueu cap dubte forma part de tota aquesta claveguera que es Espanya, Aznar.


El problema de tot plegat és que des de Catalunya no hem fet res per protegir-la, i això que es va fer ben evident quan va aparèixer el nou partit de Ciutadans, i en dues legislatures va passar de tenir 10 escons a tenir-ne 32 i arribar a ser els guanyadors de les eleccions de 2018 a casa nostre. Però com denuncia Plataforma per la Llengua des de fa 10 anys tenim un problema que ningú resolt i que tothom utilitza, que és que el català no està protegit ni enfortit ni tan sols des de Catalunya, tot i que els governants no només són catalanistes sinó que són independentistes.


Ara ens queixem del que fa el gobierno Sánchez, el mes progressista de la història, però que no té ni un pèl d’idees, ni d’ofertes d’esquerra, encara que el govern estigui vestit amb capes de Podemos i Comuns, és més del mateix.


És el règim del 78 i fins i tot Pablo Iglesias ha hagut de reconèixer que “NO SE PUEDE” i crec que mentre Espanya tingui interès geopolític per les potències mundials, mai hi haurà cap partit socialista-marxista governant la península Ibèrica.


Per això és més necessària que mai la independència de Catalunya, no només per desfer-nos del règim que ens governa des del 1714, sinó per fer una constitució o no es pugui permetre el que han fet també els nostres, amb el nostre patrimoni, només per guanyar quatre grapats de vots mes.
Qui menysprea la llengua pròpia, també menysprea a qui la parla, i els catalans tenim una de llengua, el català, i no hauríem de permetre aquest ús i abús polític.

Hi ha molta feina a fer, i veig poques ganes de posar-hi, i no serà perquè els polítics no tenen una bona caterva d’assessors per fer-la. Crec que farien bé de posar-los a treballar, ja que cobrar, cobren igual.

Així que demano a ERC, la CUP i a Juntsxcat, que es posin a treballar almenys un cop a la vida de manera conjunta, contra aquest avantprojecte de llei audiovisual i sense donar oxigen a qui ens reprimeix des d’Espanya o no els quedarà ni Generalitat ni Parlament ni DIBA, per xuclar de la mamella.

Jo sóc partidària de foc nou, i estructures noves de manera immediata, però la gent ha votat al que ha votat i caldrà esperar el següent momentum que espero que decideixi aquest cop el poble, tot solet.


Ñ ha decidit que no quedi cap senyal identitaria de Catalunya. Al pas que anem, ni a Rufián li serviran les piulades de la por, pel benefici electoral que li donaven, perquè els de la pell de xai, i els de la cara de llop, són els mateixos i Rufián que els coneix molt bé, ho sap.
Quina farsa tot plegat, quin desencís i quanta mentida, però el poble no ens podem aturar, i no ho farem. Això no te marxa enrere, ni aturador.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular