- Publicitat -
Inici Articles Llengua La MÒMIA i el FAQS

La MÒMIA i el FAQS

Curiosament en aquesta entrevista de dissabte, la Cris no tenia tanta pressa com quan té per exemple en directe, o a la taula del plató, a Joan Canadell, o al MHP Torra. Potser, són matisos, però semblen directrius.

Prometo que no és un insult, és un adjectiu, que em va sortir de l’ànima quan em vaig empassar aquella entrevista gravada i editada suposo (no entenc d’aquestes coses) de la política, Esperanza Aguirre al @FAQS.

Us prometo que va ser difícil de pair per moltes raons.

Que fa una política que va dimitir de la seva funció presidenta del Partit Popular de la Comunitat de Madrid per la implicació de subordinats seus en casos de corrupció, i el 24 d’abril del 2017 va dimitir del seu càrrec com a portaveu del PP de Madrid pel cas d’Ignacio González, venint convidada per a parlar de la corrupció del monarca emèrit??

Tot té una explicació, si pensem que el grup Godó, impregna tots els platós de la CCMA i més enllà. Realment patim una atmosfera de desinformació que crea angoixa de moment d’una manera invisible, però que ja ens afecta en els estats d’ànims quan la veiem “la Nostra, es d’ells”. És evident que en el programa estrella en horari de màxima audiència dels dissabtes, durant els anys del procés, havíem tingut professionals de tot el món explicar-nos amb dades i valoracions les millores o no de ser independentistes, i ara ens porten a una política tan caduca com la catifa que tenia sota la seva cadira, per dir-nos que hem de pensar i opinar, barrejant dades manipulant idees i fets.

Curiosament en aquesta entrevista de dissabte, la Cris no tenia tanta pressa com quan té per exemple en directe o a la taula del plató a Joan Canadell, o al MHP Torra. Potser, són matisos, però semblen directrius.

I la Mòmia va anar xerrant del que ella volia explicar, i en cap cas va respondre res del que li va preguntar la presentadora. Ella semblava primer com si s’hagués pres una til·la, i parlava sigil·losament amb un somriure permanent, mentre llençava el seu discurs a l’aire per intentar apropar al seu partit al màxim de votants possibles, mentre barrejava mitges veritats amb mentides, i posava al mateix nivell la corrupció d’un càrrec públic a la d’un càrrec perpetu de sang que era inviolable per la mateixa Constitució que la Sra. Aguirre del PP havia estat desobeint amb el seu govern per sistema en aquest mateix tribunal quan estava al capdavant de la Presidència de la comunitat de Madrid. Una llàstima que la Cris que segur que té centenars de noms de casos de corrupció del PP al cap com a periodista política, i que si no en va saber dir més que tres de memòria, els podria haver portat escrits en aquella llibreta que duia a l’entrevista i detallar-li a la mòmia política que seia davant seu, els centenars de casos de corrupció del seu partit. Però bé, potser era demanar massa, si l’havien anat a entrevistar com experta en el tema borbònic. En fi, potser això també van ser matisos, però semblen directrius.

No m’estendré amb explicar que va dir la Sra. Aguirre sobre el tàndem PSOE/ Podemos perquè per mi, com a independentista, no m’interessa gens com es governen entre ells, tots dins del règim del 78, i només m’interessa en com em pot afectar això al meu país, Catalunya, i res de què digui la Sra. Aguirre, ens interessa. Evidentment no calia haver-li fet cap entrevista, perquè tots sabem de quin peu calça la Sra. Aguirre i podem assimilar sense que ella digui res, en quin lloc es posaria de la línia vermella si els militars fessin, el que han dit per xarxes o per carta al rei, que volen fer o volen que faci el rei.

Em va semblar una imatge on hi havia una mòmia que estava enmig del quadre de Velázquez sense Les Menines, no sé, una cosa esperpèntica difícil de calibrar.

Però una cosa sí que em preocupa, i és l’espanyolització de TV3, i això és cada dia més greu!!

Dues quartes parts del programa es va fer amb rigorós espanyol, perquè es veu que era molt important el que deia Aguirre des de “el Madrid de los Austrias” i sense orellera-traductora, i molt més important parlar amb un inspector d’Hisenda, de Madrid perquè es veu que a Catalunya no en tenim de tècnics preparats, per explicar-ho que sàpiguen català.

Que s’està desmantellant Catalunya i el català, ho tinc clar, el que no sé són quants partits polítics estan participant d’això, però tenim feina a fer.

Alguns partits estan fent primàries i altres segueixen amb allò de les llistes tancades, designant a dit, les candidatures per quotes, i d’altres que eren assemblearis, últimament s’ha aficionat molt a allò tan màgic de la mà de déu.

Sigui com sigui, molta sort a tots, i sapigueu que trobarem el lloc i les circumstàncies estructurals de picar-vos el crostó. En això estic, en això estem perquè això va de tots.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

16 COMENTARIS

 1. Tens tota la raó. Estem ben fotuts! Esperem que la gent reaccioni i a les properes eleccions tornem a votar els partits dits independentistes forçant-los a fer el que diuen que volen fer i no fan si no els empenyem amb tota la força del poble.
  Només ens faltava que TV3 faci el que fa.
  Qui hi mana?

 2. Crec q ho fan per captar oients constitucionalistes, i ben lluny d.aixo (perquè aquests mai escoltaran O veuran TV3, CatRàdio…), el que consegueixen és anar perdent els que estem per fer país.
  Ademes d.intentar blanquejar el règim del 78 i els seus defensors.
  Indignant com banalitzen el que ens estan fent com a país, tant en la història com en la llengua.

 3. Fa temps que no veig el FAQS, la veritat és que cada setmana hi ha algun fatxa, o persona non grata per els catalans, ademès que no m’agrada gens la presentadora, per molt periodista especialitzada en política que sigui..ara portar a la mòmia, ja ratlla el masoquisme..TV3 s’ho perd, segur que com jo, molts tanquen la tele o canvien de canal..

 4. Doncs sí. Ulimament no veig FAQS. Sempre hi ha alguna persona que ens ofén.
  Quan no és l’Israel és l’Esperanza amb el seu sarcasme hipòcrita o la periodista que se sen amanaçada pels Catalans.
  Au va ! tenim gent molt valuosa . No diem que hem d’invertir amb producte de proximitat ?
  Cristina t’estàs carregant les nits dels dissabtes i amb elles la teva feina.

 5. Jo penso el mateix, el que van fer amb Laura Rosell ja va ser un lleig molt gran i ara amb aquests convidats cada setmana, millor canvio de canal, ja que no es del meu interés la seva rància opinió.

 6. La meva conclusió i no sóc ningú, però tota aquesta batalla (pacifica?) que l’estat està desenvolupant, cada un de nosaltres, n’hem de inibir-nos. Ens volen ajupits i submisos, domesticats i absorbits.
  Depenem de la nostra registència.

 7. Saben aquell… Qui paga mana…! Doncs aquí el què paga és en Godó. Els seus mercenaris, Buenafuente &Cia, cobren un dineral per obeir escrupulosament, com gossos obedients, les indicacions de l’amo. “La nostra”? No, la d’ell, la del Conde. BOICOT i que n’aprenguin…!

 8. Jo crec que tv3 estar precio nada pero aquest feta i una entrevista manipulada per el poder amb limita de preguntes i molt escollides
  L’obgectiu era Fer campana per al PP i partits de drentes
  Impossant el poder
  Pero bueno prou tonto es el que es creció aquesta bruixa delincuent

 9. Jo crec que tv3 estar precio nada pero aquest feta i una entrevista manipulada per el poder amb limita de preguntes i molt escollides
  L’obgectiu era Fer campana per al PP i partits de drentes
  Impossant el poder
  Pero bueno prou tonto es el que es creció aquesta bruixa delincuent

 10. Jo també fa temps que he deixa’t de veure el FAQS. Cada vegada pitxor, mira qye portar-nos a l’Aguirre!…
  Espero que en les properes eleccions tornem a vitar al partit independentista de debò, que ens pogui tornar la nostre TV3 de abans…

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular