Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Repressors Nou #SitAndTalk, versió lingüística.

Nou #SitAndTalk, versió lingüística.

Això de que l’#EscolaNoEsTOCA es fals, uns i altres la grapegen, SEMPRE.

És mentida el que estem veient en les negociacions dels pressupostos generals en relació amb la llengua catalana. Sento dir-vos que us han tornat a enganyar, i estem assistim altre cop, al Sit and Talk però en versió lingüística.
Altre cop el 80% d’en peu de pau, de sindicats i parafernàlies vàries han muntat la paradeta lingüística per fer-nos sentir que som una nació, però autonòmica.
Aquesta unió ha esperat a reunir-se després que un partit s’ha venut la llengua a canvi de la rendició mentre la resta s’ho ha estat mirant des de el balcó de palau. El govern català ja estava informat per alguns independentistes que calia preparar una querella criminal contra les declaracions de Pablo Casado per delictes d’odi, però mentre esperen què és el que decideixen els serveis jurídics autonòmics, advocats de provada solvència i de manera particular han posat fil a l’agulla en defensar els drets lingüístics del català, i si pot ser donar una empenta més al camí de la independència de Catalunya.

Està comprovat que avui se’ns ha tornat a manipular perquè al capdavant de la manifestació estaven tots aquells que des dels governs de CiU o dels tripartits de la suposada esquerra, sindicats espanyolistes, etc… no van blindar la llengua com a patrimoni de la nació catalana, i ara en patim les conseqüències.

Però també hem vist al MHP Aragonès, el president de la nova normalitat dient que està molt enfadat, mentre el mateix partit a atiat als sindicats més propers i les seves joventuts i associacions afins, per controlar aquesta manifestació de l’escola catalana quan son ells, els causants d’aquesta destrossa il·legal a la cultura catalana, i a sobre han votat els pressupostos del règim. Un règim que també es PSOE, i que ja ens amenaça des del senat amb les paraules de la maquiavèl·lica Eva Granados, de què això només és principi del final de l’abús del català.

I com puc dir això? Perquè avui la part del govern que controla els mitjans ERC, ho ha tornat a fer. Ha jugat un altra vegada al tres en ratlla, marró o rengleta amb nosaltres com li vulgueu dir, quan s’han posat al capdavant de la manifestació amb discurs inclòs, dient que l’escola no es toca, mentre en directe per TV3, la TV pública estava retransmetent en directe el congrés extraordinari del PSC, i han menystingut l’acte reivindicatiu als carrers, perquè també cal acontentar als amics unionistes.

De vegades penso que ERC amb tanta ambició per l’hegemonia, que ha deixat de banda l’independentisme perquè sap que ja no li donarà més vots, s’està apropant tantíssim al PSC que fins i tot mimetitzen amb els gestos polítics de dir una cosa i fer totalment la contraria, i que al final en comptes de guanyar votants, el que passarà és que els seus, tornaran a casa, per Nadal, com el torró, El Almendro, és clar.

ERC toca tots els pals i controlen tots els racons perquè no passi res i no es mogui res del lloc.

JuntsxCat ja no té excuses per seguir sent soci d’un govern rendit, i la CUP no poden mantenir un pacte amb ERC on la llengua a passat a ser moneda de canvi.
Aquest 52%, juntament amb Òmnium i l’assemblea no han estat capaços de coordinar-se ni tan sols per fer una denúncia davant dels tribunals de drets humans, no ara, si no de fa temps. I és perquè la majoria dels lideratges estan completament obsolets, per captius.

Crec que el MHP va cometre un error posant al capdavant del partit de JuntsxCat a Jordi Sánchez perquè ni políticament ni personalment està al nivell que hauria de tenir un partit que diu ser el que no fa i la militància va cometre un error votant amb el 85% la continuïtat de Jordi Sánchez, però crec que els errors si hi ha autocrítica, es poden solucionar. El partit té segurament moltes persones disposades a arriscar-se a complir el mandat de les urnes i seria bon deixar enrere aquella manera tan antiga de governar que recorda més a temps passats, i sense por per encarar un futur més predisposat en grans projectes independentistes de país des de dins, i amb la gent, com aquest que ha fet el partit aquesta mateixa tarda.

Avui s’ha assistit a la manifestació del control i la por, perquè res canviï, i desitjo que sigui aquest pas jurídic de JuntsxCat el primer pas també polític en prendre decisions valentes en dir que potser no som el 80% d’independentistes, però si som el 51% i, per tant, o es fan passes en aquesta direcció i el més decent és o prendre la iniciativa fora del govern o plegar de la institució per avançar cap a la independència. I que sigui Jordi Sánchez qui capitaneja la querella no em genera res de bo.
Crec que les melodies de Junqueras i de Sánchez, són amb la mateixa música i per mi desafinen tots dos i, per tant, entén que un, no proposi la querella perquè és un covard i l’altre la proposa per donar pel sac a covard, i amb l’intent de controlar els tempos i la ruta del que passi.
En tot cas, no veig en res, cap moviment independentista.

De fet, el nostre advocat de capçalera ens ho acaba de confirmar amb les declaracions d’en Jordi Sánchez.

La manifestació s’ha acabat i tothom ja és a casa amb la sensació que ha passat alguna cosa i de fet no ha passat res de res, perquè el poble sempre hi és, i els partits mai es posen d’acord en res. Així que estem exactament en el mateix lloc on estàvem ahir. Sense utilitzar una nostra força política majoritària que no havíem tingut mai amb aquesta majoria independentista en totes les institucions, Generalitat, Parlament Alcaldies, Diputacions, Cambres de comerç incloses, i, en canvi, és quan fem menys. Així que alerta que la llengua només és la distracció d’uns i altres.

Si ens hem rendit i, es diu i no passa res, però hauríem d’anar dient les coses com són.

Som un país ocupat? Si, des de fa segles


Estem treballant per no ser-ho? No, i en els últims anys menys que mai a la nostra història, encara que alguns s’entestin a ser massa èpics.

Tenim líders disposats a TOT, TOT, per assolir la independència? A tot, no.

Tu estaries disposat/da a tot per aconseguir-la? ….

Autocrítica, i continuem!


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -