- Publicitat -
Inici Faristol La balanguera misteriosa.. per Montserrat Domingo i Morato.

La balanguera misteriosa.. per Montserrat Domingo i Morato.

La balanguera misteriosa..

…com una aranya d’art subtil, buida que buida sa filosa, de nostra vida treu el fil…

Fa temps que rumio i rumio. Com s’ha aconseguit arribar a buidar la filosa en només cinc anys i mig?. No en queda més que el 52% de vots dels que voten – dels quals s’han de descomptar els de la pròpia balanguera i el seu sottogoverno. Perquè tots aquests anys, com una parca que bé cavila, teixint la tela per demà, la balanguera l’ha estat buidant, dient que l’omplia, i que ho feia eixamplant la base, la base d’on se sobrentenia que havien de sortir els cabdells per a esdevenir el fils.

No podia trobar una explicació per a aquest viatge, que ara identifico com a dirigit sense pressa i sense pausa, cap a la mort volguda i secretament planificada de l’independentisme.

Pregunto a la meva amiga Saralidiaester si li sembla que el FESTEIG PUBLIC entre la triple essa – SSS- i la figura més representativa de la balanguera es pot situar com a tret de sortida del viatge, organitzat pel despotisme il·lustrat disfressat de masoveria, cap a l’aniquilació, cap a l’anorreament del que fa sis anys fou un potent i entusiasta moviment de construcció del nostre estat català independent.

Mas quiere tener las “estructuras de Estado” listas para la consulta de 20/12/2012

Santamaría i Junqueras es reuniran a Barcelona per tractar “l’agenda política catalana” 15/11/2016

La agenda oculta de Junqueras para asaltar el poder y reorientar el ‘procés’ catalán 29/11/2016 

El sopar d’Oriol Junqueras i Pablo Iglesias a casa de Jaume Roures 27/08/2017

En deu minuts, la impagable Sara, m’omple el pap de croquetes de l’hemeroteca, les que us proposo rellegir, per refrescar la memoria. Cues de pansa, diguem-ne. Perquè qui no té memòria ha de tenir cames…. Per a anar a l’exili o per a  correr davant cossos i forces d’emporrats – de porra, no de porro.

El 9 de novembre del 2014 vam fer la “consulta” i va sortir gratificant. Però els massa bons resultats devien posar nervioses dues bandes, les que decidiren sit-and-talk i posar en marxa el festeig, primer discret, després obert. Un festeig que encara dura, si bé la parella de la balanguera ha canviat, ha canviat dues esses, la primera i la tercera.

I sí, la Sara ens ho ha trobat. I aquí ens facilita el seu espai perquè recuperem el senderi que moltes persones estàvem perdent. Són eines útils perquè tornem a posar-nos dempeus els desinflats, decaiguts, emprenyats, i també els qui, com jo, ja ens havíem començat a preguntar què dimonis hi fem, a Junts, sobretot les persones del corrent d’esquerres – que no d’ESQUERRA!!!.
Fer palès ella i jo el pla maquiavelic i sintonitzar amb aquests diaris que l’expliquen es l’última cosa que podia esperar de mi mateixa. Com puc haver estat tan cega, un ruc, un ase, una somera?

La pregunta és, però, quants som a JuntsxCatalunya, a L’ANC, a Demòcrates, a Poble Lliure, a Independentistes d’Esquerres…. que ho veiem igual, i com hauríem de treballar per tornar al 2014?

Qui perd els orígens, perd la identitat. Jo he estat a punt de perdre els orígens, però no, encara no he arribat a perdre la identitat.

Divulgo, divulga, divulguem, divulgueu aquests articles de premsa antiga i de mitjans contraris, que no per contraris són inútils, ens il·luminen avui, tard i malament, per a vergonya meva, perquè no ens els vam creure quan calia.

No estàvem preparats per atribuir a cap independentista una traïció tan dolorosa i anticipadament i meticulosa programada.

Llegim també com van anar els inicis de la relació Macià – Companys, tan decebedora per a l’independentisme.
L’enllaç sobre aquell moment ara no el tinc, però algun historiador no balanguerista ens ho pot aportar.
Gràcies, Sara, aquí venen els enllaços de la premsa de la beneïda hemeroteca.

I quan trobem l’àudio que explica que esperen l’Elsa Artadi i no tenen res per dir-li, perquè no hi ha res preparat les vigílies de l’1 d’octubre, també el podríem penjar.

Junqueras sabía que no había estructuras 2017

Oh!!!! Com s’aclareix tot, com en la pel·lícula Blow Up, d’Antonioni, fent palès en blanc i negre sobre paper el contingut del negatiu secret d’una foto.

Autora Montserrat Domingo i Morató.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes.


saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular