Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici Faristol L' asimetria judicial de l'estat espanyol-per Germán Gorraiz López. Analista

L’ asimetria judicial de l’estat espanyol-per Germán Gorraiz López. Analista

L’establishment de l’Estat espanyol estaria format per les elits financera-empresarial, política, judicial, militar, jerarquia catòlica, universitària i mas media de l’Estat espanyol, hereus naturals del llegat de General Franco que haurien fagocitat totes les esferes de decisió (segons es desprèn de la lectura del llibre “OLIGARQUIA FINANCIERA Y PODER POLÍTICO EN ESPAÑA” escrit per l’exbanquer Manuel Puerto i Ducet).

Aquests lobbys de pressió estarien interconnectats mitjançant “una aliança inquieta basada en la seva comunitat d’interessos econòmics i amalgamada per la defensa a ultrança del Règim deL 78 i de la “unitat indissoluble d’Espanya”. El Tardofranquisme judicial tindria a l’Audiència nacional com braç executor i al Tribunal Suprem com a dic de contenció dels recursos populars contra la parasitària i corrupta classe política establerta en qualsevol segment de poder mitjançant l’estatus d’aforat (llegiu casos Rato i Cifuentes), als jutges Lamela i Llarena com el seu més destacats peons i al jutge Marchena com gran sacerdot d’uns tribunals que estarien controlats per l’anomenat “clan dels polítics” en paraules de l’expresident de sala de TS, Ramón Trillo, destacant la presidenta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, Concepció Espejel, condecorada en el seu dia per la presidenta del PP de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal).

Així mateix, la llibertat d’expressió a Espanya agonitza davant la nova ofensiva repressora de l’Audiència Nacional que intenta constrenyer fins al paroxisme la llibertat d’expressió mitjançant la imposició sistemàtica de multes estratosfèriques i el penúltim episodi seria l’entrada a la presó del raper Pablo Hasél per presumptes “delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a les institucions”. El seu empresonament estaria motivat per 3 articles de l’actual Codi Penal que en repetides ocasions han estat denunciats per l’ONU i la Unió Europea com “constrictors de la llibertat d’expressió”, però la massiva resposta popular a l’Estat espanyol així també les campanyes internacionals com la d’Amnistia Internacional per denunciar l’asimetria judicial entre el cas Hasél i els contenciosos de l’emèrit, podria forçar l’aplicació pel Govern d’un indult a Pablo Hasél i la posterior derogació dels articles 578 i 491 del Amnistia Internacional relatius als delictes d’enaltiment al terrorisme i injúries a la Corona.

i

Per silenciar la dissidència a sistema dominant, el Tardofranquisme judicial fa servir l’anomenat Lawfare o Guerra Judicial, terme inventat per Susan W. Tiefenbrun en la seva tesi “Semiotic Definition of Lawfare” publicada a Casi Western Reserve University. Amb aquest terme ens referim a “l’abús dels procediments legals i internacionals per provocar un repudi popular contra un oponent mantenint una aparença de legalitat”. Així, estaríem parlant de violacions de les regles del procés penal com ara la falta d’imparcialitat del Jurat, la violació del principi de proporcionalitat, no respectar la immunitat política dels càrrecs electes així com crear indefensió, supòsits en què podria haver incorregut la Justícia en els casos Altsasu, Sandro Rosell així com en el macrojudici contra els líders del Procés català. Per entendre l’exegesi d’aquests judicis, caldria recórrer a la Doctrina Aznar que tindria com a objectiu últim “criminalitzar grups i entitats rebels i refractaris al missatge de l’establishment dominant de l’Estat espanyol”. Tot això serien elements constituents de l’anomenada “perfecció negativa”, terme emprat pel novel·lista Martín Amis per designar “l’obscena justificació de l’ús de la crueltat extrema, massiva i premeditada per un suposat Estat ideal”, la qual cosa representaria un autèntic exercici de “terrorisme jurídic” que ha generat una àmplia reacció de repulsa popular i institucional amb processos judicials de llarg recorregut que acabaran indefectiblement al Tribunal Europeu d’Estrasburg.

GERMÁN Gorraiz LÓPEZ-Analista

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -