- Publicitat -
Inici Articles Polítics JuntsxCat serà allò que vulgui ser.

JuntsxCat serà allò que vulgui ser.

“La resta, els espectadors de la política, només podem explicar com ho veiem i relatar, que s’està coent”.

Fa molts anys, de fet l’últim dia de classe de l’antiga 8° de l’EGB la senyoreta ens va fer una estranya última classe. Va anar parlant amb nosaltres per ordre de llista (vaig haver d’esperar una bona estona). La mestra ens va voler donar unes idees, unes pautes potencials de vida. Ara se’n diria treure el millor de nosaltres mateixos.

Era una professora jove, la srta. María José, i deien que amb idees avançades. Estic parlant de l’any 77, en plena ebullició “democràtica i llibertària”, també a Catalunya. (Quin elefant més enorme ens va vendre aquell règim del 78, un cop t’ho mires amb els ulls de l’experiència adquirida a base de decepcions) però que engrescadora va semblar en aquell moment.


Doncs bé quan va arribar als meus cognoms i nom (ens va obligar a copiar la frase en la llibreta). Per a mi va ser tan curta i va passar per la meva oïda de manera tan ràpida (tinc memòria fotogràfica) que només recordo, com un sotrac al pit i la cara de la mestra amb un somriure, cosa que no havia succeït en tot el curs perquè jo estava en la fase “Paso de todo” i m’havien aprovat el curs amb un 2 global de matemàtiques. (Per això tampoc vaig poder anar més enllà d’estudiar música. Perquè per a mi les classes d’harmonia eren com estudiar xinès dins d’una minúscula bassa, en mig de l’oceà).

Aquella frase va quedar tancada a la llibreta de fi de curs com també a la carpeta cerebral i la vaig recuperar fa pocs anys, dins d’una capsa que els meus pares havien guardat, juntament amb altres coses d’aquella època, i ja no vaig poder escapolir-me.

Sara Sánchez (la frase deia així): “Tu seràs todo aquello que tu quieras ser”

Quan la vaig tornar a llegir, l’any 2014, em va passar per davant meu una pel·lícula de la meva vida on a cada capítol s’estava fent evident que jo no havia fet cas a aquella professora, ni havia prestat cap mena d’atenció a les seves paraules i vaig ser conscient, que no havia tingut ni un moment de preparació de mi mateixa. I el temps ara, em va en contra si no sóc capaç de recuperar una mica d’allò que podria haver tingut.
Què té a veure aquesta història personal amb la política i sobretot amb JuntsxCat? Doncs té a veure amb el potencial que van dir que volien ser, per fer. El fet de voler ser i fer encara hi és en moltes persones, de forma particular, però només el grup sencer i la militància amb les seves esmenes, amb els canvis d’estatuts, amb els seus projectes reals i no partidistes, seran tot allò que vulguin ser.


El fracàs és la conseqüència dels teus actes igual que l’èxit. Siguis persona, empresa, partit o només una idea, o JuntsxCat, el partit haurà de decidir que vol ser i com ho vol fer, i ràpid perquè el temps i el marge se li ha acabat.
Si el tàndem Borràs / Turull funciona i el replà ha fet la seva feina, es veurà. I ho ratificaran els que treballen per canviar els errors anteriors.
Els militants crearan les sinergies i votaran. Finalment, serà amb els fets i no les paraules boniques les que diran si JuntsxCat és o no és. En tot cas haurà sigut exactament el que ell ha decidit, i haurà d’assumir les conseqüències del que succeeix si els votants s’il·lusionen o arriba la decepció més absoluta i definitiva, perquè la rendició és evident, i s’haurà fet efectiva.

La resta, els espectadors de la política, només podem explicar com ho veiem i relatar que s’està coent, però JuntsxCat i només JuntsxCat “serà tot allò que vulgui ser”, ni més ni menys.

Els independentistes, si no trobem llocs adequats per continuar mantenint la flama, haurem de continuar creant noves formes d’arribar al nostre projecte comú, que és la independència de Catalunya.
Com? Contant què és el que passa i perquè passa.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular