- Publicitat -
Inici Articles Polítics JuntsxCat i "l'entorn".

JuntsxCat i “l’entorn”.

Adjunto vídeo de l’excel·lent treball de Carles Valbuena a NetInformaciò, en relació a la carrera “política” d’en Jordi Sánchez, al final de l’article ⬇️⬇️⬇️

Cada dia succeeixen moviments en política i ahir i a la Gran Sala del TJUE, amb les qüestions prejudicials presentades pel jutge Pablo Llarena arran de la negativa de Bèlgica a executar l’euroordre contra Lluís Puig, poden explicar aquestes esperances, però també d’altres
La MHP Laura Borràs va ser la política més valorada i més votada en les Primàries de JuntsxCat. Això té un pes específic brutal i d’aquí deu de venir el hashtag #EtNecesitemLaura. La gent se la sent propera, i creu que té un estil diferent de la vella política. És dels pocs polítics, que està al matí davant d’un jutjat defensant a un company de la CUP o dels Comuns, per la tarda es planta en #MeridianaResisteix -de fet ho fa sovint-, i on majoritàriament li criden, presidenta presidenta, i a la nit participar en tot allò que requereix el seu suport: teatre, música, dansa, conferències… És hora també de què liderin mandats femenins dins dels partits polítics, que parlem molt de feminisme en aquest país, però després els homes són els que mouen els fils. Les presidències solen ser més honorífiques, i les SG és on es fa tot el pa que es cou.


I si JuntsxCat vol fer un canvi de debò, encaminant cap a la confrontació intel·ligent, i sense quotes de partit ni sotogoverno al davant, que millor que posar en primera fila, i on pot fer coses, a qui pateix lawfare, per demostrar que no la poden fer caure, perquè la gent creu en ella. I no ho dic jo que pateix lawfare, que també, sinó que fins i tot aquests dies ho ha dit ERC.

No obstant això, hi ha un perill, i és que veus importants dels mitjans, estiguin donant suport a qui ha destrossat JuntsxCat, com ja va fer amb la Crida. Que una veu feminista i escoltada com és Pilar Rahola no trobi candidatA per a cap càrrec, no sols em posa en alerta, sinó que em preocupa i molt el seu canvi de rumb. Com ja vaig explicar en l’anterior article, la sortida de Jordi Sánchez no ha estat gens èpica,( la militància el volia fora) sinó venjativa. I més sabent que mentre diu mentides i tergiversa fets,  continua treballant en el partit, per la porta de darrere.

Potser la CUP no pactarà res si el SG fos Turull perquè és convergent, però tampoc ho farà amb la “pija Borràs” perquè la creuen culpable. En canvi, no els sento queixar-se de l’alcaldessa Ada Colau amb els pollastres que munta avui mateix en les Glòries, o amb la seva imputació. Potser és que com ells no van aconseguir cap regidor a la capital, ja no interessa comentar res.

Quant a sumar-se a la independència és cert que, o anem als 52% o ja podem “plegar”. Però també és molt important – i s’ha vist amb la marxa de Jordi Sánchez – que s’ha d’estar segur a qui li dónes aquest poder de direcció.


La rendició del govern amb la llengua, ha posat altre vegada a la gent al carrer. El votant vol explicacions, i volen resultats. És evident que a JuntsxCat hi han dues rutes ben diferenciades, i crec que la militància i les bases ja han decidit una, i que el mentrestant no porta enlloc. Aquestes bases empeny fort, criden alt, i volen posar-se en posició de combat, i si no se’ls escolta, se aniran del partit.

Adjunto vídeo de l’excel·lent treball de Carles Valbuena a NetInformaciò en relació a la carrera “política” d’en Jordi Sánchez ⬇️⬇️⬇️

Continuarem informant.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular