Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmResponsJudicial #EmResponsJudicial ?-Josep Rosell- Emèrit Suïssa

#EmResponsJudicial ?-Josep Rosell- Emèrit Suïssa

1).-Com i quan et vas adonar de les passes que faria l’emèrit i en quines circumstàncies les faria??

-Jo tinc molta informació perquè tinc molts amics de Madrid que no provenen del món de la política, i que normalment respecten els que no som ambigües. A Madrid, en contra del que la gent creu, quan no demanes perdó per ser català, et respecten. Sé que es difícil de creure perquè aquí no hem tingut gent que ha demanat perdó.

2).- Veien que Suïssa persegueix al monarca espanyol per les comissions amb Aràbia Saudita, qui creus que li té més por a la fiscalia suïssa, l’emèrit o el govern d’Espanya.

-Qui té més por a la fiscalia suïssa es el Gobierno de Espanya. Molts ministres socialistes, en privat s’enfadaven perquè deien que era “bochornos” quan acompanyaven a l’Emerito en els viatges. A mi m’agrada parlar clar: una cosa es pixar-se a la piscina , i l´altre fer-ho des del trampolí.

3).-Per què creus que se n’ha anat d’Espanya si com s’està veient el lloc més segur on refugiar-se, és a La Zarzuela?

-De fet, ha fugit d’Espanya perquè el gobierno de España a qui li interessa, no tant per a ell. Però de tota manera, compta amb la inestimable ajuda de les entitats processistes com Òmnium Cultural, que ja han presentat una querella perquè sigui jutjat a Espanya, i com que Espanya no ens decepciona mai, i l’odi els pot, el Tribunal Suprem no admetrà a tràmit la querella. De fet, no ha admès les mesures cautelars de la querella.

4).- Saps qui el pot està protegint a l´emèrit República Dominicana i perquè?

-La família Fanjul, coneguts per la canya de sucre. El seu negoci bàsicament es tracta de l’explotació d’éssers humans en condicions infrahumanes, molts d’ells haitians, que estan en condicions similars a quan en Pere Casaldàliga va anar a Matogrosso amb els jornalers dels facenderios. A la República Dominicana hi ha una total impunitat per la gent que té diners. Tampoc m’estranyaria que al final acabes anant a algun país de la Península Aràbiga del Golf Pèrsic o a Portugal.


5).- Si el “gobierno más progresista de la historia” ha ajudat a fugir al monarca corrupte, perquè així ho demostra la justicia suïssa,es podria acusar de prevaricación al govern espanyol?

No crec que es pugui acusar de prevaricació al govern espanyol, perquè no es podrà demostrar que l’han ajudat. És un tema que només es podria demostrar si l’admetessin. De fet, la Zarzuela té més recursos que la Moncloa. Et recordo que el Rei és Capità General de l’exèrcit, i encara avui té el comandament de les forces armades espanyoles per “tierra mar y aire”. El seu fill no es Capità General. Espanya només ha tingut tres Capitans Generals: Franco, Muñoz Grandes i Juan Carlos I.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -