Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Polítics I tu, ets reformista o rupturista? Perquè és aquí on som!

I tu, ets reformista o rupturista? Perquè és aquí on som!

Doncs us diria que jo que soc rupturista estic entre decebuda i emprenyada, i en l’impàs que saps el que vols i també saps del perquè no funciona allò que tant desitges i et fa molta ràbia. Estàs veient davant dels nassos com s’estan carregant des de dins el moviment independentista, precisament els que es diuen d’esquerres, començant per l’estratègia judicial i estic segura que el pròxim moviment serà carregar-se el consell x la república, en una dinàmica compartida entre socis de governs d’esquerres d’eliminar a Puigdemont i la seva estrategia, com sigui.

Realment em plantejo que li passa pel cap d’en Junqueras i em temo que res de bo. Si l’establishment espanyol està tan content fins i tot amb la CUP, els votants dels dos partits i estan d’acord?, o és que en fer fora als “convergents” ja en tenen prou en aquests quatre anys vinents? Em permeto dir que segueixo pensant que junts no hauria de formar part d’aquest parany orquestrat d’un govern autonomista perquè els votants acabin farts de la política, i votin poc i adequadament.

Però val, un cop dit això com seguim?

És evident que el full de ruta ja no és la independència, per als denominats reformistes i això seria bo deixar-ho aclarit d’una vegada i fer net. Potser així ens estalviarem altres problemes més endavant, almenys amb alguns dels partits que es feien dir independentistes, i que ja no ho són oi? El que haurem de saber és si ho són els seus votants. Bé, seguim.

Del procés constituent suposo que tampoc se’n parlarà res, perquè aquestes esquerres diuen que el primer de tot són: antisistema, antifeixistes, anti convergent, anticapitalistes, antiliberals, anti socialdemòcrata, anti tot, i per tant per ells en Turull és un convergent i per ERC hi ha d’anar al purgatori, però per la CUP hi hauria d’anar a la forca política, de fet el van dur directament a la presó no votant si a la seva investidura en ple 155 i la diputada Borràs, cap santa de la devoció purista d’ERC, però obligats pels escons a donar-li suport polític de cara a la galeria de manera legal, i llençar-la als llops via mitjans i al sacrifici polític per corrupte (li han comprat el discurs a la fiscalia “que te lo afina”), i a més la CUP demostrant la seva manca de capacitat per dur un estat, la censura per esnob i per què és de Junts.cat i per tant amb aquestes persones i amb els que els voten tampoc es pot fer res, i els exclouen. Els fet es que han votat NO a la candidata Borràs evidenciant, que no han après res del procés polític, ni estan preparats per assolir més enllà de quatre esbroncades als carrers. Bé, seguim.

Si decideixen que la república, la que sigui, només serà si és com ells volen, voldrà dir que al mig d’una estratègia, et poden canviar el full de ruta per motius partidistes? Bé, seguim.

Si decideixen, que primer hem de salvar espanya i després a Catalunya i sinó res de res, per què si no, no negocien, és així? Bé, seguim.

Si decideixen, que només faran propostes on només en formen part del seu sistema els seus i de cap més, serà així? Bé, seguim.

El jutge Llarena aprofita la qüestió prejudicial per carregar contra la justícia belga per no detenir els exiliats, mentre la Dolors Bassa diu que està molt decebuda, que “Espanya ens ha enganyat”, i tot de sobte la Meritxell Serret s’entrega al jutge “dolentot” Llarena a Madrid, que la deixa lliure, fent que la versió fins i tot potent del jutge belga vagi al no-res?, vosaltres enteneu res? I en què els ha enganyat Espanya a ERC? Bé, seguim.


Si us fixeu, en totes aquestes condicions, deixen poc espai a la pluralitat real i efectiva que tant diuen defensar i només queda allò d’amb mi o sense res, que tants maldecaps ha donat també durant la història, els règims totalitaris d’esquerres.

Per tant i vist això espero i desitjo que junst.cat, faci el que ha de fer, perquè si no seran molts els que marxaran de tots els partits que es deien independentistes i amb raó, hauran de crear un partit únic nacional que de debò faci el que promet, allò que cap dels tres partits haurà fet i si no som capaços será la desfeta final.

És evident que a hores d’ara tenim tots molt clar, que la propera jugada d’ERC serà rematar el Consell x la República, una estructura externa pensada i dissenyada per enfortir el govern a l’exili de l’independentisme, en principi d’una manera conjunta, però que ben aviat ERC es va voler desmarcar, torpedinant-la des de dins, atesa la seva determinació d’abandonar el procés independentista, càlcul que deia que ara que tenien tants vots, eren de malgastar creant-se problemes amb la llei i podien triar del mentrestant que tan bé l’hi va funcionar a Pujol.

Ara se senten reforçats amb els vots d’un escó mes de diferència per creure que el seu full de ruta és al que ha decidit l’independentisme i estan preparats per fer desaparèixer al consell i si cal tot el que representa Puigdemont, com a legítim president, i com a líder d’un partit rupturista, i com a la persona que els diu cada dia quan es miren al mirall, ell si mes no segueix en la lluita pels drets de la minoria catalana. Un govern digital a l’exili no entra en les prioritats d’un govern “d’esquerres lleial a la república espanyola”, i el camí no ha estat fàcil, s’ho han treballat molt, fen veure als independentistes que això ho fan pel seu bé. Però és realment decebedor i trist com l’enveja i la revenja s’està menjant el procés polític, vestint l´escenari com una taula de diàleg.

Avui no som conscients que l’independentisme és ara mateix el MHP Puigdemont, i no per la persona que també, sinó pel que representa, i que el full de ruta d’anar junts en una confrontació intel·ligent, és l’única manera de seguir, i no avançarem ni un pas, si totes les trepitjades, son de reculada.

És evident que entrem en fase a) d´autonomisme i b) d´anul·lar com sigui la via Puigdemont. De fet, ells creuen que és el que han votat als ciutadans de Catalunya, i si no sortim al carrer a dir-los que no és cert, ho donaran per fet. Fem-ho sense organitzadors i sense “llaços” convenients, ara ens toca a nosaltres, o els deixarem que desfacin el que hem construït durant tants anys?

I tu ets reformista o rupturista? Perquè és aquí on som!


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Como es posible q nuestros políticos se peleen entre ellos para gozo y deleite de el cuñadismo egspanyol.????
    Soy Colombiano,hace 20 años q vivo en Girona capital y todo este proceso ya lo había vivido en mi escuela elemental,en historia de Colombia donde vivimos este proceso hace 200 años,(20 de julio de 1810,día de nuestra independencia)con el suceso de “el florero de llorente”fue el detonante para estallar la guerra de independencia,al igual q hoy,unos con ansias de libertad y otros cuñaos sometidos y leales a un rey al q no les importaba un pimiento.
    Llibertat per poblé catala.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -