Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Fils de Twitter Huguet & Cotarelo, per Ciutadà de Yzaguirre.

Huguet & Cotarelo, per Ciutadà de Yzaguirre.

1/24 Divendres vaig escoltar l’exconseller @josep_huguet i el professor @ramoncotarelo al FAQs (gràcies als que m’avisaren). Em va ser molt útil escoltar l’exconseller per una gran lliçó que n’he tret i vull compartir, tot i saber que no és la que ell hauria volgut transmetre’m.

2/24 Té relació amb el desconcert q em suscita que tants independentistes votin un partit com ERC, q no solament ha renunciat a la independència, sinó que hi treballa en contra: ERC ha frustrat almenys 3 finestres d’oportunitat en investir el PSOE i aprovar-li els pressupostos.

3/24 He comprès gràcies a @josep_huguet que una part important, potser la majoria dels votants d’ERC són «semiindependentistes», que és un concepte que vaig encunyar quan mirava d’entendre l’infantilisme de certs sectors de la CUP. Us l’explico.

4/24 Considero «semiindependentista» aquell que només vol la independència a condició que la nova República porti una cosa més important per a ell que la independència: la societat perfecta segons els ideals del semiindependentista. Altrament, la independència no li interessa.

5/24 He conegut semiindependentistes ultraneocon que volen una Delaware del Mediterrani (sense impostos ni polítiques socials) i d’altres que són Polpotistes i voldrien que tota la canalla de la República Bolxevic de Catalunya fos educada en campaments del Partit únic.

6/24 Josep Huguet m’ha fet entendre que no tots els votants d’ERC són independentistes ingenus que han picat a l’esquer de creure que ERC vol la independència i que haver malmès tres oportunitats de fer trontollar la dictadura borbònica era necessari.

7/24 És a dir, que la majoria dels votants d’ERC siguin semiindependentistes vol dir que han assimilat que, si aconseguíssim la independència ara, la correlació de forces permetria l’hegemonia de la dreta convergent en aquesta nova República.

8/24 En canvi, si abans de la independència ERC aconsegueix acaparar al màxim de poder social (sindicats, patronals, col·legis professionals, associacionisme, universitats…), llavors sí que valdrà la pena la independència: d’aquí dues legislatures o dues generacions.

9/24 És allò q molt sàviament va saber veure el professor @ramonCotarelo: que el model que vol copiar ERC és el model priista, el del PRI (Partido Revolucionario Institucional de Mèxic, una màquina fabulosa de caciquisme que hi ha acaparat el poder i la corrupció durant 80 anys).

10/24 L’exconseller@Josep_Huguet va explicar clarament que això d’eixamplar la base significa fer-se amb el control dels principals sindicats, patronals, etc, com ja han fet amb l’ANC i Òmnium Cultural, totalment domesticades i sotmeses als interessos d’ERC.

11/24 Molts no entenem que Òmnium hagi renunciat a defensar la llengua catalana com té l’obligació de fer d’acord amb els seus estatuts davant d’agressions com les que es van produir al judici-farsa, mentre gasta els diners dels socis en campanyes com la del 80%.

12/24 La campanya «Som el 80%» respon clarament als mantres d’ERC, com també la de l’amnistia, que només són assumibles des de la ingenuïtat de pensar que Espanya farà cap concessió a la línia pactista i pidolaire d’ERC. Però les paguen els socis d’ÒC.

13/24 Aquest full de ruta priista inclou l’afalac constant de la cúpula erqui als imams salafistes, a qui han promès que podran adoctrinar a les escoles; també els encoratgen a menystenir les dones: ERC permet que una diputada dugui el mocador gihadista al Parlament.

14/24 I, amb l’objectiu de fer-se amb el control de les xarxes clientelars del PSOE al cinturó metropolità, prometen als castellanoparlants inadaptats que podran seguir tenint el privilegi d’imposar-nos la seva llengua amb el manteniment de l’engany de la pseudocooficialitat.

15/24 Doncs, per tal que el full de ruta priista d’ERC sigui eficaç, cal els votants semiindependentistes anticonvergents acceptin que és millor esperar la independència un parell de legislatures o de generacions abans que tenir una república liderada per convergents.

16/24 Perquè ERC pugui seduir els semiindependentistes d’esquerres cal que aquests caiguin en un parany doble: A) no adonar-se que els postconvergents són extraparlamentaris i B) al mateix temps confondre JxC amb els postconvergents.

17/24 Això també explica l’obsessió dels trolls i catecúmens d’ERC de confondre l’opinió pública mirant d’identificar JxC amb els postconvergents del PNC i el PDeCat i d’amagar que a JxC hi ha una munió de partits transversals.

18/24 Per a qui no ho tingui clar, recordo que a JxC hi ha molts partits gens postconvergents: Reagrupament, Solidaritat per la Independència, Moviment d’Esquerres, Independentistes d’Esquerres, Els Verds-Alternativa Verda .

Imatge

19/24 I aquesta cerimònia de la confusió dels trolls erquis és compartida pels professionals de la política de la CUP i d’ERC, que no desaprofiten cap ocasió per a fer veure que ignoren que els postconvergents són extraparlamentaris i alimentar la por a l’home del sac convergent.

20/24 Tornant a la revelació que em va fer sense voler l’exconseller Huguet, em vaig adonar que de semiindependentistes no n’hi ha solament d’estalinistes i d’ultracapitalistes, sinó també entre molts dels que voten ERC, disposats a esperar l’hegemonia social d’ERC.

22/24 Però no hem de perdre de vista que quan ERC diu que els sobiranistes han de controlar les grans estructures socials, vol dir que les controli ERC. Si l’assalt a la PIMEC no va tenir l’èxit de les Cambres fou perquè ERC va donar suport implícit a la candidatura continuista.

23/24 El full de ruta priista explica que la frustrada Llei Aragonès obrís vies per a controlar les entitats subvencionades i explica també l’obsessió d’ERC per gestionar les molles de l’autonomia i per controlar els mitjans de comunicació.

24/24 La prioritat d’ERC és governar l’autonomia per reforçar el partit, que actua com una ETT per als seus afiliats. Se li va escapar al seu president el dia 14 de febrer. “Quan aquest país el governa Esquerra Republicana… el partit avança”.

Enllaç del fil

Autor: Ciutadà De Yzaguirre @deyzaguirre

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. És un fil imprescindible per conèixer la veritat. Hem de reaccionar perquè en poc temps Ñ ens engolirà més en la misèria… I per què un partit pot no importar-li arrossegar un país a la misèria: perquè s’ha assegurat que els seus militants mai no la pateixin passi el que passi… Però la vida no es pot controlar i poden esdevenir-ne moltes coses…💫 Gràcies a tots dos!!!💙

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -