Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Queixa ESTRATÈGIES, de Marta Balcells Calatayud

ESTRATÈGIES, de Marta Balcells Calatayud

Les 10 estratègies de control i manipulació de masses aplicades a Catalunya.

(creador, Noam Chomsky)


“Per a saber com funciona la política en el món en què vivim, us deixo les 10 estratègies de manipulació de masses, i us ensenyo com l’han aplicat ERC, PSC, i COMUNS.” Però en el text sols es parla de Tarda, Rufian, i dirigents d’ERC….


Hem d’aprendre molt bé quan ens l’estan colant, i és evident que ho estan fent amb el tema de la independència de Catalunya. ERC les està utilitzant d’una manera molt clara, i més concretament utilitzen una de manera específica, l’estratègia de la GRADUALITAT. Estan tots deixant anar que Junts és l’extrema dreta catalana, i us preguntareu, per què? Doncs per poder justificar el que ja tenen pactat abans de les eleccions.

DISTRACCIÓ: Això ja ho feien els Romans fa més de vint-i-un segles, dóna-li al poble –pa i circ-, i tingues-los entretinguts amb cosetes perquè no es concentrin en el que és important.
Publicar moltes notícies perquè no sàpigues quina és la que és rellevant o la que no ho és. Quan es publica una sense el seu control important i negativa, es creen altres per desviar el focus. Recordeu que cada vegada que es publicava algun àudio sobre la corrupció del PP, hi havia escorcolls a casa de l’Expresident Pujol.

PROBLEMA, REACCIÓ, SOLUCIÓ: És l’estratègia de … Crees un problema, de salut, de delinqüència, del que sigui, i en aquest cas… es crea un problema per arribar a un acord i després dónes la solució. La idea és provocar un soroll ben fort, per oferir-te després una solució minsa, però que sembli molt lluitada i èpica. Ells són els teus salvadors, i l’únic que els motiva diuen, són els teus interessos, i li posen noms pomposos als projectes, i així són més salvadors. Però el problema és el president Puigdemont, recordem les paraules de Tardà, que si era necessari sacrificarien al president. On era l’interès, en nosaltres?
Volen la Generalitat!

GRADUALITAT: A poc a poc, perquè si imposen un canvi poc popular molt de sobte, es poden trobar que al poble no li agradi, però si ho fan a poc a poc, no ens adonem. De fet, ho podem comparar amb la metàfora de la granota bullida. Si la poses amb aigua calenta… saltarà, però si la poses amb aigua freda es queda fins que l’aigua bull, i mor a poc a poc. Aquí tenim la famosa taula de negociació, o les mesures de confinament.

DIFERIR: No es fan càrrec de les responsabilitats, argumentaran que s’han pres decisions difícils però necessàries. Et faran creure que és per a què el futur sigui millor. No podem fer la Independència amb només amb una mica més de la meitat de la població, hem de ser quasi tots per a no tenir conflictes en el futur, donant l’esperança que llavors les condicions seran millors i evitaran la crisi.

Missatges bàsics i senzills: Parlar a la població, a la massa, com si fossin nens de dotze anys. Això ho fan molt bé els polítics, sobretot en campanya electoral i a escala mundial perquè uneixen aquesta estratègia amb la següent. Prenen a la gent per idiota, canvien el que van dir en un moment donant, per actuar ara de manera diferent, i et fan creure que ells sempre han dit al mateix.

APEL·LAR A LES EMOCIONS: Més emocions, menys reflexions, posar més èmfasis a les emocions que no a la raó, aquí hi han utilitzat a Junqueras (per això el van deixar sortir), els plors i el xantatge emocional. Apel·len més al subconscient, la por a la repressió, etc.

FOMENTAR LA IGNORÀNCIA: Apuntar al toc baix i mesquí, en lloc de valors i ideals! Recordem les paraules de Rufián, dient que serien les eleccions més brutes de la història. Aquí ho han barrejat amb la tècnica de Goebbels que és acusar els altres del que fas tu.

ESTIMULAR LA COMPLAENÇA: Aquesta està relacionada amb implantar el conformisme, mediocritat, és a dir que se’ls ofereixi el que estan acostumats diàriament. Podem dir del senyor Rufián amb el seu vocabulari irònic i burlesc, humiliant inclús a Twitter fent RT a qui l’ataca perquè sigui ser assenyalat per als seus.

GENERAR AUTOCULPA: És a dir, responsabilitzar al poble d’allò què li passa. Aquí tenim a Tardà dient que seríem traïdors a la pàtria si no els seguim, quan ells han estat els que no han seguit amb el procés, i no han escoltat al poble.

UTILITZAR LES CIÈNCIES HUMANES: Per mi de les més importants, el sistema ens coneix millor que nosaltres mateixos, és a dir… Tot el que està relacionat amb la intel·ligència emocional, psicologia de masses, coneixements d’internet, la neurociència que saben com actuem, el que consumin, on anem i el que pensem. I això potencia els mitjans de comunicació per poder manipular, si veuen que les
enquestes no els hi són favorables.

Marta Balcells Calatayud, Coach evolutiu

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -