Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -

ESCAC I MAT?

Estem jugant una partida en  un tauler d’escacs i cadascú està fent la seva jugada amb les peces que més li són afins, on en cada moviment ens diuen que busquen aconseguir els participants i per què.

Evidentment tenim al rei, una figura hieràtica, freda i distant, i tot i que en el fons és un inútil i només es pot moure en passos minúsculs perquè depèn per tot de la seva guàrdia real. Després tenim a la reina, un conglomerat del deep state, literal. Ella pot anar endavant i endarrere d’esquerra a dreta en patits passos o a passos de gegant, ella és la totpoderosa, que ningú pot aturar.

Tenim les torres,  que són el servei de seguretat nacional i que només surten quan el rei o la reina els ordena actuar i la seva missió és arrasar amb el contrincant, sigui qui sigui, si no és d’extrema dreta, evidentment. Pel que fa als alfils són els  més sibil·lins, i van més en diagonal, no et donen mai la cara, però tampoc l’esquena. Són egoistes prepotents i no tenen cap problema com les torres en arrasar al contrincant, però ho fan de costat i no saps mai si van o venen, solen fer mítings i descansar quan acaben la jugada en bons seients del regne.

imatge de google

I no ens podem oblidar del cavall, sembla solemne per la seva força i la contundència del seu trot, però és capaç de saltar-se totes les veritats que facin falta, per arribar al seu abeurador i sadollar la seva set. I  terrible és, que els peons que més o menys tenen ja clar qui és qui en el tauler, durant molt de temps el cavall els ha fet dubtar, perquè els  oferia una imatge de bravura i elegància en les formes, que els va fer pensar que era fermesa, honestedat i sobretot, informació veraç i per això ells,  els petits peons,van pensar de manera errònea,  que si necessitessin saber la veritat sobre qualsevol tema, el cavall no els defraudaria.

Si això fos un joc neutral, no hi hauria cap mena de problema, però és evident que aquesta partida té dues visions diferents i a més, és un joc desigual, perquè les negres i moltes blanques estan fent trampes.

Primer perquè el rei de les blanques no és rei, és president i la reina de les negres que mana molt jugant brut, l’ha fet fora del tauler.

Això les negres en una partida anterior ja ho havien utilitzat, de fet durant molts anys, les partides es jugaven més en el  voral del tauler que dins del joc, i sempre guanyaven les negres tot i que  feien creure, amb la supervisió dels alfils i cavalls de tots colors que alguna cosa guanyaven les blanques, fins que un dia les blanques, no els alfils ni els cavalls,  sinó els peons, van dir que, que ja ni ha havia prou!

I per tant en aquell primer cop seriós entre “reinats” i després de segles de partides inacabables, la reina negra que no esperava la feresa del president negre, al final el 6 i 7 de setembre de 2017, va tenir el suport de uns pocs alfils blancs que fosquejaven una mica, vorejant el negre, però suficients perquè els blancs no fossin suficients per guanyar la batalla.  

El president anterior-perquè fa anys que les blanques no tenen rei, ni volen tenir-lo -,va decidir intentar aturar el joc per agafar més força i intentar remuntar la jugada més endavant, però aquest cop és més difícil, perquè la reina negra té ara molts més suports en la bancada blanca que no sabíem, i ara compte a més amb l’ajuda inestimable de més alfils blancs. També té i ho hem de dir, amb  gran part de les torres i sobretot amb tota l’ajuda subvencionada ja de manera evident i perillosa, de tots els cavalls.

Dibuix de @Elsabem

Els cavalls dels EUA li van dir al rei (Trump), que s’havia acabat la partida, i que el joc havia de continuar sense les figures marcades, en canvi a Espanya, ni els cavalls tenen decència., i oculten les corrupteles del tauler.

Avui des de de l’Alt Penedès on visc s’ha sentit com un terratrèmol, però només era un Tsunami NO democràtic que ens hi ha passat per sobre, i que arrasarà a milers de pimes, autònoms i centenars de milers de famílies a Catalunya. Avui hi ha hagut un cop d’estat econòmic “desde el Congreso de los diputados de la capital del reino“, Amb un decret infame del  PSOE/PODEMOS, amb el vot favorable del PNB i les abstencions de Bildu i VOX!!!

Aquí us deixo l’enllaç sobre la denúncia del decretazo del PSOE/Podemos, que han fet els nostres amics de @octuvre

imtage de GOOGLE

I Pablo Hassel té deu dies per entrar a presó  per una piulada!!!

Així és molt difícil guanyar una partida i menys fer-la amb escac i mat, però no és impossible si sabem què juga cadascú i amb qui compta. 

La realitat és tossuda i a Espanya, per conservar la seva unitat territorial són capaços d’anar tots a una, en canvi a Catalunya, ni conservar la nostra pàtria serveix per unir-nos.

 Pensem-hi abans de votar, ens ho juguem tot.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -