Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Polítics ES BUSCA CANDIDAT-A

ES BUSCA CANDIDAT-A

Es busca candidat-a. Un ésser humà que tingui clares les seves idees, amb una determinació de què els drets humans són inviolables, que els partits polítics són eines obsoletes en el segle XXI, i que cap opressió o repressió el farà canviar d’opinió.

Aquest candidat signarà un contracte, on s’especificarà en un clàusula, que si no compleix el que ell mateix ha signat, haurà de deixar automàticament el càrrec.

Tindrà un sou digne, i uns mitjans NO subvencionats al seu voltant. Assessors suficients per ajudar, però prou insuficients perquè el president no pugui ser “pressionat” a no fer efectiva, la seva feina. Es demana entrega total i tot i que sabem de les dificultats i perills que comporta seguir endavant, també sabem que les lleis fonamentals estan de part nostra i s’han d’utilitzar confrontant-les amb la repressió per fer-les ben evidents. El poble hi serà, com ha estat sempre, defensant a qui hagi decidit posar-se al capdavant.

És imprescindible també que el candidat no renegui de la seva llengua, cada vegada que ha de negociar amb l’empresa matriu repressora, o fins i tot només parlar d’engrunes, amb l’excusa de la plurinacionalitat cultural, quan es falsa.

És frustrant veure com aquella única norma en matemàtiques que recordo de que “el orden de los factores no altera el producto” s’estigui complint en aquesta empresa, que és diu govern de Catalunya.

És prou evident i decebedor, que la incompetència no té res a veure amb les sigles de la marca hegemònica, ni amb el seu estil de màrqueting, sinó amb el país de xoriços i analfabets funcionals que hem creat tots plegats, a banda i banda de la franja territorial, de servir-se de la política, en lloc d’utilitzar-la per servir a qui t’ha votat, que és el que hauria de ser una democràcia.

Evidentment que si, que el candidat/@ que busco és per fer efectiva la independència de Catalunya, perquè la declaració d’independència ja la vam proclamar, amb el govern del JuntsXsi.

Però com de moment estem en un govern autonòmic, és cert que tenim consellers/es que son grans professionals, boníssimes persones i super indepes, no ho dubto, però l’excepció confirma la regla i en aquest cas a l’inrevés. El fet de que 3 o 4 consellers/es siguin molt vàlids, no arreglen la fórmula nefasta de partitocràcia de la resta, ni del seu president.

Dubto que el “preparem-nos” vagi d’això que estem veient, d’anar fent el ridícul, i abandonant pel camí a la gent mentre per un altre costat la xarxa clientelar puja exponencialment mentre la ciutadania comença a veure clar, que ens han embargat el futur

O potser m’equivoco i el govern del mentrestant, es per intenten acumular forces i vots per quan arribi un altre momentum. Altres diuen que estan a govern perquè no es pot abandonat el vaixell, tot i estar mig trencat, perquè no agafi el timó un altre capità, un que no els dels seus.

Potser sí, però vam votar això?

Aquesta reflexió d’avui bé al cas de la xerrada tan interessant que va publicar fa un dies ovtuvre.cat on queda molt evident, del perquè no estàn en “aquesta política activa” en Josep Costa, Àngels Castells i Albano-Dante. És evident per les seves paraules, que al que tenim al capdavant de la Generalitat és el contrari del que vam votar l’1 Oct. però també el contrari del que es va fer els dies 3 i el 4, del mateix mes. Són persones que realment s’ho van creure, van veure i viure en directe com líders polítics s’amagaven darrere de cortines invisibles, i estaven desfent les il·lusions del poble català. Persones que van ser i són lleials al mandat del poble i per tant possibles candidats/a que no “compren” els interminables discursos plens de paraules buides de contingut. Persones que estan decebudes dels partits polítics i que ens expliquen també que les estructures socials d’altres èpoques (sindicats) que també són a Catalunya, i que deien treballar pel poble, només treballen pels seus, per una nova èlit. Precisament per això qui digui que cal integrar sindicats com UGT I CCOO a les decisions del territori , sinó no tindrem una república catalana avançada, està mentint i enganyant al poble, perquè els sindicats, com a tal subvencionats per l’estat, i més els espanyols, són des de fa anys, eines de destrucció massiva pel treballador, i la seva col·lectivitat. Viuen de renda pagada sota la capa del copet a l’esquena i dir-te camarada a cau d’orella, però no mouen ni un dit si no ets afiliat, i un cop ho ets, et posen tants entrebancs per ajudar-te, com quan vas a la finestra del SEPE i et fan sentir com un idiota.

Foment, sindicats i partits polítics.

La canadenca va funcionar perquè el sindicat subsistia gràcies als afiliats, i cuidada als seus treballadors, no com ara, que ho fan per la patronal.

Cal buscar un nou candidat-a, perque aquest lideratge és nefast, i és un govern fet amb pinces partidistes. Si no com s’explica el fet de que alguns ja tenen preparat el seu documental personal, abans fins i tot d’haver fet els 100 dies del mandat ( tots sabem el que es triga a documentar, gravar, editar i muntar un programa d’aquestes característiques) i diria que el van programar fins i tot abans de fer govern, i fins i tot de ser votat com a president de la Generalitat. Deu ser la nova normalitat republicana.

En fi… Perdoneu-me que sigui dura, però en situacions repressives, cal evidenciar el que passa amb la minoria nacional i com a mostra evident, la llengua catalana. Per tant, no pots plurinacionalitzar una situació falsa, amb unes declaracions de cara a l’exterior com si estiguéssim en una situació normal, perquè no ho és. Cal explicar en directe sempre la situació de repressió que pateix la nostra llengua, on fins i tot en el Congreso de los diputados, no es pot fer-la servir i on tenim, imputats arreu del territori, per defensar aquest dret, justificats per la fiscalia com a delictes d’odi.

Estem davant d’una rendició general que veuen els protagonistes de la conversa a @ovtuvre i per això cap d’ells està en política activa, i que com la majoria, estem decebuts perquè no ho veiem amb la ceguesa del partidisme o el servilisme que ja els va bé tot si estan els seus.

És el moment d’entendre que no arribarem a aquests dos anys de TAULA FARSA, i que aquest govern és un frau amb l’ajuda externa inexplicable dels antisistema. Aquest govern havia de ser diferent perquè la majoria va votar anar a la confrontació (Junts+CUP), i tots dos han acabat sent mesells del partit del mentrestant i de l’erkiconvergentisme. Aquest temps d’espera sembla una manipulació-psicològica, per omplir el rebost d’uns quants, mentre ens donen dosis de bromur polític en vena.

“Vam guanyar i som prous” és el lema que ens haurien de tatuar a la pell. No us deixeu enganyar.

La meva esperança, com segurament la vostra, és que tenim, però encara no som conscients, una independència proclamada, perquè ens vam determinar.

El procés, la gent, segueix la seva ruta a pesar de la política, perquè el procés és nostre i no d’ells.

Però és imprescindible que entenguem col·lectivament, que ens caldrà treure la brossa de l’entrada, fer dissabte de l’interior i preparar taula de de negociació per a tothom. I això ho farem a la catalana, que en el meu parer serà quan les institucions judicials europees sentenciïn, el que molt tenim clar des del principi. Que l’autodeterminació no és un delicte, la democràcia la fa el poble decidint el seu futur, i no els seus dirigents.

És evident la deriva que practica Espanya i que porta tots els números de ser ben aviat una majoria neandertal amb un discurs antieuropeista, que és l’únic que els frena de portar a l’exèrcit als carrers de Catalunya.

Els jutges comprensiblement estan fent tot el possible perquè es vegi bé que la democràcia a la península Ibérica era una farsa per entrar a institucions on l’única finalitat era omplir-se de subvencions en euros.

Ara, Europa, haurà de decidir que fa amb aquest estat fallit, que sura delinqüència per tot arreu, amb quasi 2 bilions d’euros de deute públic, i amb una ràtzia franquista controlant les estructures d’estat. Amb milers de càrrecs públics corruptes, disposats a tot, a canvi de seguir mantenint el seu estatus.

Però això és un problema d’ells, no nostre. Els independentistes tenim feina a fer i hem de ser ràpids on ens tornaran a enganxar enmig, com ens ha passat sempre. Això no és ser egoistes, això és supervivència i no sé si les travessies de país o les trobades culturals per celebrar quelcom serveixen, més enllà de retrobar-nos per no aclarir res.

El que sí que tinc clar és que o el preparem-nos es posa en marxa definitivament, o ens haurem de llençar als carrers sols i soles, més aviat que tard, per sobreviure a la fallida general dels dos territoris.

Espanya és insalvable, però Catalunya té una oportunitat que no pot deixar escapar, i no puc entendre com el poble després de tot el que hem fet ens ho estem mirem com si la cosa, ja no anés amb nosaltres.

És per por? Per la pandèmia?, Per la repressió? Per la pèrdua de la feina? Doncs és això, ells et controlen amb la teva por, et tenen allà on volen, i per molt que et vagis agenollant, no trauran el seu peu, de l’accelerador. I tenir un president més dedicat a fer-se fotos amb qui ens reprimeix que en treballar dur, ens fan sentir més dèbils.

Hem de canviar el xip i per això recorda aquesta premissa: Si tu deus 3.300 euros (persones imputades) a un banc (estat), tu tens un problema. Però si li deus 2.000.000 d’euros a un banc (1Oct), és el banc qui té el problema. Siguem euros i sortim a defensar-nos junts. És l’única manera de gestionar el que ja vam guanyar l’# 1 Oct. Utilitzem les eines judicials que funcionen, i fem servir allò que ens va fer grans arreu del món.

Un carrer pacífic i unit , amb la idea nítida d’estar en el lloc correcte de la història.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular