- Publicitat -
Inici Articles Fils de Twitter Enfilall obert a la gent de JxCat, per Manuel Puerto Ducet.

Enfilall obert a la gent de JxCat, per Manuel Puerto Ducet.

A alguns us conec; la majoria no sou polítics de professió i ens vam creuar sembla que fa una eternitat quan lluitàvem a titol particular per la independència d’aquest País. Cap dubte sobre el vostre patriotisme, atès que era la condició que es va autoimposar el president @KRLS.

Intento posar-me a la vostra pell i la situació en la qual us trobeu no és gens fàcil. Renunciar a les sinergies vinculades al poder que us han atorgat els ciutadans no resulta gens de senzill. Les seves conseqüències s’assemblen molt a l’efecte papallona.

Molts pensaran que això passa a tots els governs en formació, però el desenvolupament constitucional i autonòmic d’aquest Estat -d’ànima franquista-, porta incorporat un plus de perversió i les decisions crucials, es converteixin en un cara o creu.

ERC es va adonar que com a partit, els sistemes assemblearis als països llatins acaben semblant-se molt a un orgue de gats i amb nocturnitat van recórrer als serveis d’un cabdill. Si podia ser per la gràcia de Déu molt millor. Van trobar en Junqueras el més semblant.

La campanya d’asfíxia de la llengua a canvi de dividends electorals només pot titllar-se de pèrfida. La progressiva degradació de TV3 amb el suport de PSC, Comuns i C’s és inqualificable. S’han venut tot aquest patrimoni per aconseguir un escó més que JxCat.

“Més val ocell al puny que grua lluny” és gairebé un axioma en política, encara que la majoria de la vegades acaba perjudicant els administrats i en aquest cas la majoria d’aquests administrats representa ni més ni menys que les legítimes aspiracions de una Catalunya lliure.

Sé que el cas Colau us tenalla. ERC va pensar que renunciant a una llista indepe la controlaria i cavalcaria triomfant sobre el corser de l’obsessiva i fal·laç eixamplamenta. El PSC els va burlar fent la cobra. Ara patim la més nefasta gestió municipal de la meva ciutat natal.

No era impredictible el cas Colau. Un PSC cada cop menys sobiranista que ja no reconeix CAT com a nació es va empassar les engrunes de la seva dignitat. L’operació d’Estat Manuel Valls contra Catalunya va fracassar, però abans de fugir va deixar la seva cagarada al Cap i Casal.

La política és risc i el bé a preservar no és la submissió a Espanya per a viure més tranquils. És la llibertat integral de Catalunya per a deixar als nostres fills un país europeu capdavanter i allunyar-los d’una infame precarietat derivada del insuportable espoli fiscal.

ERC ha esgotant tota la seva munició perquè us vengueu per un plat de llenties i com a darrer recurs ha tret el Sant Cristo Gros d`Òmnium. Cuixart és amic, però quan es tracta del futur de Catalunya, no hi ha amics i menys si conscient o inconscientment col·laboren a diluir-lo.

Per acabar-ho d’adobar el darrer encàrrec a Òmnium és el setge a Laura Borrás. Pateixo en haver de parlar d’aquesta manera d’una entitat històricament clau per a la cultura i la llengua a Catalunya. Millor que es concentrin en això i s’allunyin de la via Rufián.

La presó ha aconseguit els seus efectes en alguns. Els hi han fet saber que si mostren penediment tindran premi. Em va impressionar la fortalesa d’un Turull -sacrificat per la CUP-, dient que no l’utilitzaran per a alleujar les seves perversions democràtiques davant el TEDH.

Si us plau; afronteu-ho amb altura de mires. No es tracta de cap heroïcitat. Teniu un 80% de probabilitats que el denigrant projecte d’ERC fracassi perquè té els peus de fang. Una retirada a temps pot ser una gran victoria d’aquí a no res i la definitiva consolidació del CxR.

Enfilall publicat a Twitter el 29 d´Abril de 2021

Manuel Puerto i Ducet @puerto_duc . Economista. Prof. Mercantil.

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular