Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmResponsJudicial #EmResponsJudicial?- Josep Rosell sobre el #CasSerret

#EmResponsJudicial?- Josep Rosell sobre el #CasSerret

Me’n alegro molt per la Meritxell Serret i la seva família, i li desitjo tota la sort del món i em congratulo que estigui lliure. Dit això com a ciutadà i advocat que he ajudat en tot el que he pogut en combatre la repressió, i em faig unes preguntes sense fer cap retret.

Llegida la interlocutòria d’11 de març del Tribunal Suprem, dictada per Pablo Llarena (la busqueu pels que dieu que no hi era), penso el següent:

Fa tres anys que anem explicant al món que la cúpula judicial del Tribunal Suprem no ofereix cap garantia jurídica si la persona investigada és independentista, és una de les poques batalles que estem guanyant a l’exterior. Tenim una sentència ferma a Bèlgica on diu que el TS no és competent.

Que té a veure el possible aforament en aquesta causa?
Absolutament res, el mateix magistrat que va empresonar Jordi Turull en ple debat d’investidura quan era aforat ara és qui deixa lliure a Meritxell Serret, per tant no és per l’aforament.
Jugar aquesta carta de lliurar-se al Tribunal Suprem voluntàriament perquè que no comporta presó (desobediència) implica un reconeixement del sistema judicial espanyol que tindrà conseqüències reflectides molt dures. Acceptar altres judicis i reconèixer el TS.

No tens confiança amb el Tribunal Suprem?
Tinc confiança amb la justícia, cada dia tinc judicis amb molts jutges que amb pocs mitjans i amb una remuneració insuficient fan molt bona feina, però el Tribunal Suprem va assumir el judici del procés vulnerant tots els principis jurídics, sobretot al dret a un jutge natural predeterminat per la llei, i bàsicament ho varen fer per quadrar tot l’establishment judicial, i per portar el control de tot el procés. Un principi bàsic, d’un judici just, és no poder triar el jutge, i això és el que ha estat fent l’estat durant tot aquest temps triar el jutge, ja sigui el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona o el Tribunal Suprem, quan no poden triar el jutge perden. Això també passava a l’època de José Plaza Pedraz, els ” futboleros” més grans, saben del que parlo.

Com creus que pot afectar a la via europea?

És una manera de desautoritzar els jutges belgues que van jutjar l’extradició del conseller Lluis Puig, tot denunciant que no tindria un judici just a Espanya i que el Tribunal Suprem no era competent per la causa és una nova jugada mestra del mateix nivell efectiu com ho és la taula de diàleg.

Així el tema de la immunitat no hi té res a veure?
Hi ha molts tuitaires que només piulen allò que els hi envia per Telegram en Sergi Sol, i amb aquest tema van una mica despistats, és evident que el tribunal suprem no ha respectat cap immunitat, i per tant no ho farà ara. L’únic que vol és donar una aparença de qui col·labora se’n surt, i blanquejar-se de cara el tribunal de Luxemburg i sobretot al Tribunal d’Estrasburg on ja hauríem de ser.

Si de cas et deixo jo, dues preguntes, perquè la gent s’ha les pugui respondre, i després les contestem jurídicament.

Presentar-se els peus del Tribunal Suprem, quan la justícia belga ha dit que no lliura al conseller Puig a Espanya perquè aquest Tribunal no és el competent no perjudica l’estratègia de qüestionar la manca de competència del Tribunal Suprem i blanqueja aquest Tribunal?

Mai he fet cap retret per cap persona represaliada, ni en l’àmbit personal me n’alegro molt que pugui estar a Vallfogona de Balaguer amb la seva gent, però aquesta lluita és col·lectiva i no és personal, però sóc dels que crec que això que ha fet no ajuda.

De fet quan ho he piulat a Twitter i m’han dit que no era jo qui estava a l’exili, els he recordat que jo no em vaig presentar a unes eleccions per portar la independència amb divuit mesos, evidentment jo hauria optat per la via de l’exili, i hauria romàs lleial el qui ha fet que continuï aquesta lluita que és el president Puigdemont, l’únic president a qui reconec autoritat, independentment del govern que s’acabi formant.

Si els Tribunals belgues van negar l’extradició a Espanya del conseller Lluís Puig, per què ja hi havia seriosos dubtes que tingués un judici just al Tribunal Suprem; entregar-se a Marchena voluntàriament per part de Meritxell Serret ajuda a la via europea, pregunto?

He sentit a dir que el suprem ahir no hi havia ningú, però he llegit la interlocutòria que deixava sense efecte la cerca i captura i la presó provisionals, i està signada per l’instructor de la causa especial 20907/2017 que és qui va empresonar el govern legítim, per tant i qui ha reactivat les euroordres que ja tornen a activar per cert.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -