- Publicitat -
Inici EmRespons #EmResponsJudicial #EmResponsJudicial?- Josep Rosell- Otegi

#EmResponsJudicial?- Josep Rosell- Otegi

Com veus el tema del cas Otegi?

El Tribunal Suprem i de retruc el Regne d’Espanya, perquè és la més alta instància, s’han ficat amb un embolic còsmic.

Que vols dir?

Vull dir que acordant la nul·litat del judici del cas Otegi, estan acceptant una darrera instància superior. M’explico, el Tribunal d’Estrasburg és un Tribunal que vetlla pels drets fonamentals, i conseqüentment analitza totes les resolucions que hi arriben, amb el conveni literalment al davant, i mira article per article quin punt del punt del conveni s’ha infringit per l’estat demandat. Això és tot i és molt, però no reforma sentències i el que acaba de fer el Tribunal Suprem, és acceptar que el Tribunal d’Estrasburg li revoca una sentència, quan en realitat el que va fer el Tribunal d’Estrasburg és establir que Arnaldo Otegi no va tenir un judici just arran del comentari que va fer la presidenta, considerant que estava contaminada ideològicament per dictar la sentència, però en cap cas la revoca.

Vols dir que serà pitjor el remei que la malaltia?

Fent el que fa el Tribunal Suprem, i ordenant a l’Audiència Nacional repetir el judici, el que succeiria és que la nul·litat del primer judici comportarà que es jutgi a un ciutadà que porta, sis anys i mig de presó sense sentència ferma, i en conseqüència el problema és molt greu.

Com pot afectar al judici del procés?

Crec que hi ha una escletxa important, perquè si seguim la nova innovació del Tribunal Suprem, la sentència no és ferma perquè Estrasburg en podria decretar la nul·litat, i seguint aquesta nova línia jurisprudencial, podrien acabar anul·lant la sentència del procés i tots sabem que la presó preventiva de la qual Espanya fa un abús, té un topall màxim, és de dos anys i aviat i portaran el doble. Jo entenc que algú s’hauria de dirigir al Tribunal d’Estrasburg i el de Luxemburg que estableixi quines són les regles del joc a aplicar.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular