Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmResponsJudicial #EmResponsJudicial?- Josep Rosell- Inhabilitació MHP Torra

#EmResponsJudicial?- Josep Rosell- Inhabilitació MHP Torra

Com veus el panorama actual?

Espanya serà intervinguda, si no us ho he dit abans, us ho dic ara, això com a prèvia. La dependència d’Europa serà total. Parlo en l’àmbit econòmic, no pas jurídic. Jurídicament Espanya ja ès un Estat panya, al marge de les Nacions Unides i dels Tribunals Europeus. Si qualsevol dels presos polítics en un permís penitenciari haguessin anat a Bourg-Madame, ni tan sola França els haguera extradit. Ho dic com a resum.

I el tema de la inhabilitació del president Torra com el veus?

Tenim presos polítics, assenyalen a una minoria nacional, detenen activistes de matinada i practiquen la repressió i no ha passat res, però et faig una petita reflexió: el 1914 a Europa hi havia causes objectives que pronosticaven un gran conflicte, però aquell va començar per un tema molt menor: d’un arxiduc d’Àustria a Sarajevo. El tema de la pancarta pot ser el desencadenant de tot, sovint conflictes importants esclaten per fets que poden semblar menors. Inhabilitar el president pot semblar menor que empresonar un govern, però mai se sap en termes de present com pot acabar tot.

Què vols dir?

Vull dir que sovint tendim a creure que lideratges com el Ghandi estaven molt consolidats i van tenir molta controvèrsia al seu moment, però es va desencadenar tot en qüestió d’hores, com el mur de Berlín. No sé si el moment és ara, però el lloc és aquí.

Què vols dir? Que finalment no serà inhabilitat?

Aquesta entrevista penja-la, ja que no es pensin que tinc informació que no toca, però jo m’inclino per pensar que l’Estat en aquests moments no té clara la inhabilitació com la podia tenir fa mesos. Espanya té molta por (no rigueu), però els que no ens ho creiem som nosaltres. Ells sí que s’ho creuen.

Però quin pronòstic fas?

Jo ja vaig tenir una conversa sobre el tema amb un dels millors advocats del país, que es diu Lluís, i és el primer que m’ho va fer veure, que a l’Estat podria interessar-li reduir la condemna i computar com a inhabilitació els mesos en què ha estat suspès com a diputat. Amb això vull dir que podrien fer coincidir-ho i esgotar la legislatura. Amb això, l’Estat s’assegura una confrontació més lenta, i jo penso que el temps beneficia a Espanya. Una inhabilitació del president de facto, obra per Espanya un escenari molt incert, perquè al president Torra se li poden criticar moltes coses, però és una persona que no té por. No li fa por res, i pot passar de tot. En contra del que es pensen, té més de Salvador Allende que de Macià.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Moltes gràcies per l’article, Sara, “el temps juga a favor d’Espanya” (crec recordar que ha dit Josep, aproximadament) i això em preocupa. Avui ha estat un dia dur, he sentit coses que feia temps no sentia, potser és veritat que serà un punt d’inflexió.

    El dj., 17 de set. 2020, 14:20, sara-lidiaester va escriure:

    > saralidiaester posted: ” Com veus el panorama actual? Espanya serà > intervinguda, si no us ho he dit abans, us ho dic ara, això com a prèvia. > La dependència d’Europa serà total. Parlo en l’àmbit econòmic, no pas > jurídic. Jurídicament Espanya ja ès un Estat panya, al marge ” >

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -