Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?Albert Espadamala Francolí

#EmRespons?Albert Espadamala Francolí

El meu nom és Albert Espadamala Francolí, tinc 35 anys i sóc pescallunes, de Torelló, poble de la comarca d’Osona on celebra el millor carnaval del món, el Carnaval de Terra Endins. Visc a les afores, a 3 quilòmetres del nucli urbà, a la masia familiar de Mas Espadamala de Baix, en la qual sempre ens hem dedicat al treball agrícola i ramader. Durant aquests últims anys hi havia un centre de cria de vaques de llet, jo era l’encarregat, em feia càrrec del benestar dels 250 animals. A dia d’avui estem en procés de canvi d’activitat, amb ganes de passar a criar vedells per carn i posar un ramat de vaques en pastura. @Espadamala3_0

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Aprendre a viure amb molt menys, aprofitar al màxim els recursos de l’entorn i respectar tot el que ens envolta, començant per les persones.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

En referència a la situació per la pandèmia, puc dir que em beneficia el fet de reduir certes activitats socials, disminuir el consum de vici, gastar molt poc, puc ocupar més temps a les meves distraccions, reforçar encara més la solitud, com afrontar-la,  encara he set més actiu a xarxes, penso que ha fet que tot es calmés, com si de cop tot anés més lent, sense tant bullici, que la gent fa més vida al poble, s’ha guanyat en valorar lo més pròxim.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor 

Sempre m’ha costat molt interpretar el significat i encara més expressar-lo quan es tracta de persones i hi ha estima, engloba moltes coses, penso que es diu amb massa facilitat, per això m’agrada més parlar en termes que per mi són molt clars, desig, respecte i confiança. Tal com em van dir una vegada, estimo a moltes persones i de formes molt diferents. 

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Els diria que tenien raó quan deien allò de «no teniem res però ho teniem tot», que totes les comoditats que tenim ara no ens fan més feliços. Als meus descendents només els diria una cosa, feu el que us vingui de gust sempre que pogueu, però cuideu el mas tal i com ho van fer els avis.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

És un estat d’ànim, depèn de la situació, però si que visc molt tranquil, mantenint les preocupacions sempre ben lluny i intentar fer a cada minut de la meva vida lo que a mi em ve de gust i així és com obtinc el benestar.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Sóc com un llibre obert i crec en l’idea de que si les coses no s’expliquen són com si no haguéssin passat, per tant encara no he trobat la pregunta que em molesti, encara que no m’agradi, sempre responc. 


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -