Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.- Sílvia Pérez-Pallarès.

#EmRespons?.- Sílvia Pérez-Pallarès.

Sílvia Pérez-Pallarès (@silviasicore) divulgadora sociocultural i activista transgènere. Membre de diverses associacions del col·lectiu lgtbi, ex vicepresidenta de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, entitat gestora del Centre de Recursos LGTBI de Barcelona, creadora de l’Agrupació Lgtbi.cat, incubadora de projectes lgtbiq+ en línia, i fundadora de Rainbow Headhunters, entitat que lluita per la inserció laboral de les persones amb diversitat de gènere, mitjançant l’aplicació del mètode de coaching transicional, creat per ella. Formadora certificada per la Generalitat de Catalunya per a la formació del funcionariat públic en diversitat de gènere, en compliment del mandat de la llei 11/2014 contra la lgtbifòbia.

Sóc màster en Coaching de les Organitzacions, Intel·ligència Emocional, Programació Neurolingüística, Direcció de Recursos Humans, Màrqueting online, Community Management i Màster en Bussines Administration – MBA. Especialista titulada en Comunicació Audiovisual i presentadora en diversos mitjans de comunicació.

Com a divulgadora i activista he participat en diversos programes de televisió (Programa Chester, amb Risto Mejide a la Quatre, Programa Tabús en TV3, etc..) i en campanyes estatals (Llei Trans FELGTB, etc.). Sóc participant habitual en xerrades, taules rodones i classes sobre diversitat de gènere i la meva activitat es centra en la creació de projectes de divulgació per al col·lectiu trans*.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

2- Intentem extingir-nos en pau i en ordre, repartint recursos per no patir massa. No s’ho val.

El concepte bàsic pel futur del món crec que és la extinció de la raça humana. Que arribarà, afortunadament per a la terra. El que hem d’aconseguir és no malmetre massa el medi ambient per que pugui recuperar-se després del nostre pas. Mentrestant cal que:

i 3- Deixem que el veí faci el que vulgui en llibertat mentre no ens prengui la nostra…

El concepte, en definitiva, es diu: autodeterminació (nacional, de gènere, etc…)

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

La meva lluita ha estat sempre el aconseguir “ser una millor versió de mi mateixa”, lluitar per superar als altres només porta a una competitivitat tòxica. L’autoconeixement i la superació personal crec que és el camí per tenir una societat millor. Jo vaig fer aquest intent i és quan em vaig adonar de que la meva millor versió era femenina, encaixava més, era més “jo”.

El que crec que aporta és visibilitat de la diversitat, ensenyo al món que ser diferent és “guai” i que la diferència ben acceptada ens fa iguals.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor. 

L’amor el fico en un calaix i el guardo amb clau. Amb els anys i les experiències he arribat a la conclusió de que l’únic amor etern és l’amor propi, i que quasi tot el que fa la gent, en el fons, és egoista. S’em fa dificil reconèixer en la gent auténtiques mostres d’amor incondicional. Els cors trencats és el que tenen, que l’amor se’ls vessa.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?

Als que m’han precedit els donaria les gràcies perquè, fins i tot amb errades monumentals, han aconseguit que jo existeixi. Als que vindran els demanaria perdó per totes aquestes errades que hem comès els seus antecessors i nosaltres i els encoratjaria a fer-ho millor.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Entre tu i jo no ho he provat 😉😉 Pero a la vida si, intento ser-ho sempre. M’agrada ser positiva i veurem el que queda al got mig ple. Considero que la felicitat només és un seguit de bons moments i intento tenir els més possibles.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

M’ho han preguntat quasi tot, però m’encanta que la gent em pregunti coses de mi, com a persona, que no tinguin res a veure amb la transexualitat. El dia que algu em pregunti quin és el darrer llibre que he llegit en comptes de si m’he operat, cauré rendida als seus peus. Així que ja saps..


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -