Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.- Salomó Beneït.

#EmRespons?.- Salomó Beneït.

Sóc Enginyer Tècnic Elèctric de 70 anys ja jubilat i amb residència a Terrassa. La meva trajectòria professional ha passat per FECSA-ENDESA on vaig estar 25 anys. Vaig entrar als anys 70 amb l’objectiu de fer les proves de posada en marxa de les 2 Centrals Nuclears d’Ascó. Posteriorment vaig formar part d’un departament on vàrem informatitzar totes les centrals i estacions de distribució d’Energia. La darrera part del meu món professional i que més m’ha apassionat és la de creació de programes informàtics.

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 

1- Recuperar la humanitat perduda en aquestes darreres dècades amb els valors humans I socials corresponents.
2- Confeccionar sistemes democràtics reals on la societat en sigui protagonista d’ells.
3- Tornar a posar les coses al seu lloc. Em refereixo al:
a- Control absolut del canvi climàtic encara que hàgim de retrocedir en l’economia.
b- Control de les grans multinacionals. Prohibir-les a ser possible i tornar a la petita i mitjana empresa.
c- Utilització de les tecnologies sempre en benefici de les societats. d- Abolició total dels exèrcits i militars a escala mundial.

** Me n’he descuidat molts, però no faré pas una enciclopèdia d’això.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 
És un moment molt interessant el que estem vivint.
Des de la meva perspectiva de jubilat i sent un pirat de la tecnologia estic desenvolupant una horta agrícola Aeropònica dins un Hivernacle on les arrels es troben aire, dins d’uns conductes i pràcticament sense aigua.
Des del vessant polític estic molt implicat en el procés d’independència que passa el nostre poble.
Des del vessant cultural també estic treballant en la defensa de la meva I única llengua que és el català, amb absolut respecte a totes les altres cultures, amb l’excepció de qui volen destruir la nostra. Aquests no em mereixen gens de respecte.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor? 


Tinc una parella extraordinària des que tinc 20 anys que no canviària per res del món. Dos fills i una jove extraordinaris on el nostre amor per ells és màxim. Un nét de 9 anys que és la joia de la nostra família. Per sort o per desgràcia aquest fill, jove i net precisament aquest cap de setmana han anat a treballar i viure a Frankfurt.
Dic per sort, perquè representa per a ells una promoció professional. Per desgràcia perquè no podrem gaudir de la seva companyia amb la freqüència que ho hem estat fent fina ara.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 


Als meus avantpassats poc els puc dir ja, pel fet que tots estan morts. Als meus fills, que procurin desenvolupar-se màximament en l’àmbit professional però mai com a primer objectiu, perquè aquests passen per les persones i la societat. És per això fonamental treballant els valors fonamentals en aquests àmbits.


5) Entre tu i jo, ets feliç?
Una pregunta molt transcendental i difícil de contestar, a causa que gairebé tothom és feliç. Segur que ho són els delinqüents, els traficants de drogues i els pederastes. Però la felicitat és quelcom superior i difícil d’explicar. Evidentment sóc feliç, gràcies al fet que la meva parella, fills i una gran quantitat d’amics, em permeten de ser-ho.

La pregunta potser hauria de ser: Ets feliç i formes part d’aquella societat ideal que a tots ens agradaria tenir compartint els valors humans, socials, i culturals més tradicionals? 

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?
Ni em fan por les preguntes ni molt menys les respostes.
Qui té por a elles, és que té quelcom per a amagar. Jo no tinc res per amagar.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. És una persona d’una vida interior molt gran. La unió de la seva humanitat amb la passió per la tècnica és extraordinària i m’agradaria molt conèixer el seu hort… Una mostra que podem fer tantes coses per al nostre bé i per al bé dels altres… És un exemple a seguir… Li diria que els déus l’han beneït amb l’amor i ell ens beneeix a nosaltres. Moltes gràcies a tots dos 🌹💫

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular