- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Ramona @BastidaJaquina.

#EmRespons?- Ramona @BastidaJaquina.

Soc la Joaquima Bastida Balbuena, a Twitter em coneixeu per RAMONA @BastidaJaquina. Vaig néixer a BCN l’any 1958, sóc divorciada, i tinc un fill i una filla. Era treballadora de brodats a la fàbrica tèxtil, vaig fer treballs de neteja, i últimament he treballat de monitora infantil. M’agrada ser a prop de la gent i sempre que puc intento ajudar a qui no té casa o no té feina. Em podeu trobar davant dels justats defensant als imputats per la repressió del règim del 78 i del govern autonòmic, o als carrers i places reivindicant drets i la independència de Catalunya, en qualsevol manifestació que es faci.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 

La pau al món. Per mi és inconcebible que hi hagi guerra, i crec que de cap de les maneres s’arregla res fent-les servir.

Un món sense polítics. Estic convençuda que els polítics són els causants dels problemes i no solució de res. Sempre pensen primers amb ells i així és impossible que dediquin temps a fer tot allò que els hi han promès als votants.

Respecte. Per mi és molt important el respecte, però no com pensa la majoria de gent, que és capaç de dir “mire ustez” mentre et treu els budells sense anestèsia. Parlo del respecte a les decisions, del respecte a les ideologies democràtiques, parlo del respecte a l’altre.

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

En res, realment no hi ha cap benefici en aquests moments per ningú i menys per la classe obrera. Podria estendre’m en la resposta com fan els polítics, per no dir res substancial, però jo no sóc així. En aquests moments vivim en un món que resta, i no suma.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor. 

L’amor per mi es el motor de la vida. És l´essència del que som i de com som. Té molt a veure per mi en tot allò que fem pes altres, sense esperar res a canvi.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?

Als meus antecessors els diria que vaig trobar molt faltar la comunicació entre pares i fills, i en el meu cas d’una mare a la seva filla. És dolorosa la fradó, la desinformació d’una adolescent que es fa moltes preguntes, i que no sap res de la vida. Però la mare la vol ignorant, perquè era així la vida de les dones. En els meus descendents els hi diria el mateix. Ara que la vida us ha donat més oportunitats, més informació i més temps per gaudir-ne, us passeu dies sense dialogar entre vosaltres. Està la família enganxada a tota hora al mòbil o a l’ordinador, i tornen els silencis, i torna la incomunicació. La vida en bucle.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Si, tinc dies bons i dies dolents, com tothom suposo. Però si, ho soc.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

No és si és per por o potser per desconeixement. Però si Sara, hi ha una pregunta que m’agradaria que em fessin i és perquè creus que unes persones es creuen millor que unes altres? I he de dir que no et sabria que respondre, però les últimes 72 hores ens poden dur a tots i a totes, a una resposta clarificadora.


Jo a part de ser independentista, sóc feminista, i aquests últims mesos m’he involucrat amb el tema de la defensa a la Rocío Carrasco i l’he estat donant suport a les xarxes.

El tema és que dimarts a la nit vaig entrar a un espai de Twitter, on hi havia molta gent per fer petar la xerrada. S´escoltava malament i tothom volia parlar, però era impossible. El cas és que com els administradors estaven rebent molts insults, van decidir tancar la connexió i jo vaig decidir obrir-ne un altre. No sé explicar com va passar que van acabar entrant uns 26.000 oients al meu espai. Estava tan sorpresa que fins i tot em van dir que havia entrat Pedro Sánchez i que jo l’havia bloquejat cosa que no es certa. També vaig saber l’endemà que van estar escoltant els creadors de contingut a Twitch, i a YouTube com IBAI, i el Rubius, i el presentador de Sálvame, JJ Vázquez . Tothom em feia preguntes, i la veritat és que vaig acabar una mica agobiada.


L’endemà volia parlar amb mi els de Sálvame, i finalment vaig pensar que només em voldrien en el programa per utilitzar-me, i, per tant, com no tinc cap a ganes de ser la diana de ningú, ni de què em deixin en ridícul, vaig decidit no parlar amb ells. Sóc molt conscient que dic moltes paraulotes i que això pot ofendre a molta gent i, per tant, demano disculpes si algú s’ha pogut sentit ofès.

Però aquest dijous ha passat una cosa que si que m’ha dolgut molt, i és que el meu fill, seguidor de Catalunya ràdio, i del programa del mati amb la Laura Rosel, ha escoltant en directe com reien de la seva mare, sense donar-li l’opció a defensar-se.
També m’ha sabut molt greu que certa part de l’independentisme digui qui pot o no representar el moviment, i em descarti a mi, per ser com sóc.

Jo tinc una opinió vehement dels polítics perquè cobren sou públic, i jo només sóc una ciutadana anònima que s´enfada i utilitza les xarxes per dir-ho. Dic el que penso sense filtres, i com he dit potser de vegades em perd la boca, perquè no controlo el vocabulari, i en directe em poso molt nerviosa. En tot cas, jo demanaria als periodistes que fessin això, periodisme, perquè no m’han donat l’opció de poder parlar en directe per poder rebatre les mentides que s’han dit, sobre el que vaig o no vaig dir a l’espai de Twitter. L’espai Twitter està gravat i qui volgui saber que vaig dir, només cal que repassi la gravació.

He de dir però, que més tard he pogut parlar amb una receptora del programa de la Laura Rosel, i hem quedat que entraré en directe avui divendres al matí. Segur que em deixaran explicar quelcom, perquè vull tancar aquest tema de l’espai Twitter, definitivament.

I així ha estat, he parlat amb la Laura Rosel al matí de Catalunya ràdio i ha quedat aclarit que jo mai vaig dir que tenia punxada la llum, ni altres bestieses.

Dono per acabat aquest tema.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular