Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Rai Lòpez Calvet

#EmRespons?- Rai Lòpez Calvet

Sóc Rai López Calvet, tinc 33 anys, parella des de fa 14 anys, dues filles, una de 13 i l’altra de 10, m’he dedicat tota la vida al món de la restauració, compaginant amb l’activisme independentista, cursant el grau de Dret a la UOC, i des de fa uns mesos que vaig deixar la restauració i em dedico al potenciament de productes del nostre país, intentant connectar als productors amb els consumidors finals per poder dotar de múscul al motor de la futura República Catalana que són els nostres productors.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Llibertat
Igualtat
Oportunitat

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Els últims mesos, la meva vida ha canviat moltíssim, he deixat de regentar un negoci per mostrar-me obertament com a independentista i rebre milers d’amenaces per part dels contraris als drets i llibertats dels pobles i he passat a dedicar-me a l’activisme activament i a poder fer alló que sempre m’ha apassionat i mai he pogut fer, que és ajudar als nostres pagesos, ramaders i productors en general, i tot això gràcies a la força de les xarxes socials.
Diuen que quan es tanca una porta, s’obre una finestra, i la finestra que se m’ha obert, em permet ajudar a tot aquell que no pot arribar a un consumidor final, saltant- os intermediaris i podent oferir al consumidor un millor producte a un preu igual o inferior, però sabent que està contribuint a dotar de múscul a aquell que realment estima i cuida la nostra terra com ningú.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor?

Ha, ha, ha, això mai m’ho havien preguntat, en pla material, en cap, l’amor és un sentiment, una forma de vida, és una sensació que et fa actuar i pendre decisions en moments determinants que et poden canviar la vida, podriem dir que l’únic que puc relacionar l’amor en el pla material és que si poses l’amor o estimes tot el que fas, mai pots fracassar, ja sigui estimar una persona, una terra, una gent, un país, si creus que estàs fent el millor per alló que estimes, la salut mental que això t’aporta no és pot pagar ni amb tot l’or del món i això es nota a la teva vida privada, amb els teus, si qui t’estima veu que tu estimes alló que fas, sempre et recolzaran i sempre t’ajudaran en tot i sense adonar-te, també ensenyes uns valors a les futures generacions que mai oblidaran.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 45cad3e3-7ac3-4fef-91ea-458ab9217e1b.jpg

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als meus avantpassats, els diria que gràcies per tot el que han fet, gràcies per aconseguir deixar-nos un món com el que tenim, un món que tot i encara no tenir la llibertat d’escollir el que volem ser, al menys tenim una finestra d’oportunitat que gràcies a la seva lluita constant, van aconseguir, una, que ja no ens afusellen per pensar diferent i dues, que poguem lluitar dia a dia per aconseguir els nostres objectius, en el meu cas, és la República Catalana, però en el cas d’altres lluites, aconseguir l’objectiu desitjat.
Als meus descendents només els puc prometre una cosa, em deixaré la pell en aconseguir que puguin ser lliures de ser qui vulguin ser, no sé si ho aconseguirem o no, però els puc garantir que m’hi deixaré la pell.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

En lo personal sí, com a activista no, però estic segur que ho seré.

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Trobo a faltar una pregunta que mai em fan a les entrevistes, que és molt important, aquesta pregunta és:
Per què creus que Catalunya no és encara una República?
Crec que no ho és per culpa dels nostres mateixos polítics, tot i haver-ne uns quants que sempre han treballat i ho han donat tot per aconseguir-ho, la major part de la classe política catalana, viu en el doble discurs, per davant ens diuen que volen i treballen per la independència de Catalunya i per darrera pacten amb l’estat com actuar per seguir essent una autonomia a canvi de conservar el seu poder i estatus social, no cal dir noms, no cal dir sigles, aquests estan per tot arreu, a tots els partits i segur que al llegir aquesta resposta a molts us venen desenes de noms al cap que responen a aquesta descripció.

Gràcies pel teu temps i molt agraït de la teva entrevista, Salut, República i Visca Catalunya Lliure.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

3 COMENTARIS

  1. RaBeLa: Molt be Rai. Silènci, treball, senzillesa…..Honestedat, no tenen color, ni olor, ni textura política. Es allò tan personal que et defineix com individu.
    En canvi hi ha que son “egoistes”, que si tenen color, olor i textura política perque sempre avanpossen els seus interesos als de país. I com be dius hi son a totes les cases. Es el preu que “gràcies” a ells paguem per ser lliures del tot.
    Cada dia som una mica mes lliures per la veritat s’acaba imposant. Es un equilibri natural que ells no entenen.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -