Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Montse Soler Prat

#EmRespons?- Montse Soler Prat

Montse Soler Prat, nascuda al Lluçanès, a Olost, una terra on ja neixes independentista; ara ja fa molts anys que visc a un dels millors barris d’una de les millors ciutats del món, a Gràcia, el barri dels meus fills.

Sóc mare, enginyera informàtica, empresària, professora i activista per la independència.

Sóc molt tossuda quan el repte s’ho val, m’agrada fer les coses amb passió i il·lusió, crec en la força de la gent i estic convençuda que el món és el resultat de sumar cadascuna de les coses que fem cadascú de nosaltres i de restar cadascuna de les que no fem.

Sempre miro de ser sincera, de destriar sense perdre temps el blat de la palla i de no deixar de banda les emocions.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

3 conceptes, entre tots els que hi ha….

1) L’empoderament de la gent, és imprescindible que la ciutadania s’organitzi per reivindicar el que és necessari, i així poder arribar a totes les altres fites essencials pel nostre futur. Actualment  estem més empoderats que fa 100 anys, però no estic segura d’estar-ho més que fa 25 anys, no podem deixar de créixer en aquest aspecte.

2) L’educació com a base indispensable per arribat a la igualtat de gènere, de races i de territoris.

3) La tecnologia. Crec que els canvis que ens arribaran a través de les innovacions en tecnologia seran increïbles i molt positius per tothom, només ens hi hem de saber adaptar com cal.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Sóc una adulta que se sent jove… La meva actual etapa consisteix en dedicar cada minut del meu temps lliure (i no tan lliure) als diferents projectes on estic implicada i tots relacionats amb la independència del nostre país. M’aporta l’entusiasme de saber que fas feina per aconseguir un futur necessari, tot i els disgustos que cauen de tant en tant. A la comunitat hi espero aportar els resultats de tota aquesta feina voluntària, els visibles i els no tan visibles, i també els resultats, sempre bons, de compartir amb molta gent els anhels comuns que ens fan còmplices de vida.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor

L’amor, estimar, és l’energia de cada vida, en tots els plans, des dels més materials als més psicològics. Sense amor no sé si és possible viure, segurament sense amor només es pot malviure. 

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als meus avantpassats m’agradaria dir-los que em trec el barret i els faig una reverència. Nosaltres molt sovint ens queixem de tot, però pensant en la vida molt més difícil que tenien ells i elles no pots deixar d’admirar-los, i quan repasses les proeses que van fer, doncs encara els admires mésAls meus descendents els dic que estan a punt de començar-se a menjar el pastís que representa la seva vida, que se la mengin assaborint cada mossegada, que la disfrutin, que volin i que ho facin tot una miqueta millor que nosaltres.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Sí, sóc feliç, i em fa contenta i més feliç poder-ho 

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Les preguntes amb una resposta que pugui fer por estarien relacionades amb per què no avança l’independentisme per la part activista, però aquestes preguntes ja me les han fet … 

M’agradaria tenir una resposta a la següent pregunta, i que la resposta fes por a Ñ:

Quan ho tornarem a fer?

Article anteriorQue fort !
Article següentVolen que ens mirem el dit
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -