Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.- Manel Rosa i Delgado.

#EmRespons?.- Manel Rosa i Delgado.

Sóc en Manel Rosa i Delgado, nascut a la província de Còrdova, a Andalusia. Després d’una petita estada a Catalunya, sense arribar a entendre-la massa, vaig tornar al cap dels anys amb una maleta plena de perles, per vendre.
Una nova etapa de la meva vida en una nova terra.”Miel sobre hojuelas” que diria un de Castella.

Aquí vaig trobar totes les coses que van marcar el meu destí. Ara ho tinc tot.
La meva feina amb un producte natural… les perles.
Un lloc on viure que no tenia abans… Catalunya.
Una persona per estimar i que m’estima… la Montse.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

 

El món és l’espai on vivim. Un espai que per si mateix mai es faria mal.
La naturalesa és molt sàvia. Qualsevol part d’ella es regenera quan ho creu necessari.
Tant és així que hi ha depredadors per qualsevol espècie. Tant pot ser animal com vegetal. D’aquesta manera hi ha diversitat. No existeix tan sols una espècie dominant i res més.
I, com a cosa curiosa, els depredadors no existirien sense totes les altres especies. Mai podran acabar amb qui li és necessari per poder viure. I amb aquest preàmbul, et diré els tres conceptes que regeixen la meva vida.

VIURE…
DEIXAR VIURE…
NO DEFALLIR MAI…

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què dirías que aporta a la teva comunitat?

No hi cap dubte de què TOTHOM hi és per alguna raó. Els meus pares em van tenir per desig. Encara que siguis desig sexual. Quan arribes a existir, no et queda més remei que VIURE. Comences a aprendre com viure i aprofites tot el que t’ensenyen per fer-te més fàcil la vida. Tot el que has après, intentes ensenyar-ho a qui t’interessa ensenyar-li. Quan ho accepten, perfecte, sinó, també. No es tracta d’imposar, es tracta d’ensenyar. Això és el RESPECTE PER ELS ALTRES. Arribes al punt de respectar quan deixes que altres t’ensenyin com són i quins són els seus valors. En aquest punt em trobo ara.
Escolto, aprenc i, intento ensenyar. Difícil. Molt difícil… Però no impossible.
Tercera part de la resposta anterior…
NO DEFALLIR MAI.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor?

L’amor… C’est l’amour!!!
Neixes i estimes a la teva mare. Per què? Per la llet? Per les abraçades? Pels petons? I ella… Per què m’estima? Si no sap el meu comportament futur. Tenim dintre de nosaltres una mena de xip que ens diu que hem d’estimar. Hem d’estimar l’aigua. Hem d’estimar a un gat, a un gos, a una aranya o a un elefant. I tant ens dóna que sigui mascle com femella. Que tingui ulls o no. Estimem. Tothom estima alguna cosa. No tothom té la sort de poder estimar ni conèixer l’amor.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Al meu pare li hauria dit que no donés suport als feixistes que van començar a manar l’any 1936, perquè el seu fill patiria càstigs, difícils de treure de la seva memòria, per part dels que ell va ajudar.

Sé que la seva manera de pensar era molt diferent de la meva. Però hauria sigut jo d’aquesta manera de ser, en el cas que ell hagués sigut diferent?
No ho sé. De totes maneres, li hauria dit.


I als meus descendents? L’únic que puc dir-los és que perdonin els meus errors i que aprenguin d’ells. Tot el que els he pogut ensenyar, ho he fet. Tant en l’àmbit professional com personalment. Després, cadascú, cadascuna és, de totes maneres, responsable dels seus actes i comportament.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Mestre.
Què és la felicitat?
Això era una pregunta interessada en un anunci de televisió. El mestre donava una resposta d’acord amb el patrocinador que havia pagat l’anunci.

Crec que ser totalment feliç, és impossible. Sempre hi ha alguna petita cosa que no et deixa arribar al punt màxim de felicitat. Que ho intento, no tinc cap dubte. I ho torno a dir de nou.
NO DEFALLIR MAI.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Et diria que no em preguntis per les perles perquè no tindràs prou espai per la meva resposta. Pot ser, caldrien unes hores de xerrada, per explicar una de les meves passions a la vida. Un món que vaig descobrir l’any 1990 i que ha donat sentit a moltes parts del meu comportament, Entre altres, venir a Catalunya, conèixer a la gent catalana i sentir-me català. Tot això gràcies a tenir l’oportunitat de venir a vendre perles,  a aquesta  meravellosa terra.


Sara-LidiaEster, ha estat un plaer respondre a les teves preguntes.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor  (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular