- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?-Lluis Marco Fernández

#EmRespons?-Lluis Marco Fernández

Soc un home i no renuncio a ser-ho. Em vaig criar al voltant de tres dones, dues tietes i una mare, que sempre deien “que guapo és el nostre nen”, i jo m’ho vaig creure. Tot i que la familia venia de la posguerra, jo vaig tenir infancia, la meva gent va intentar que no em faltés de res i em van procurar estudis amb el seu treball.

Professionalement em vaig equivocar un parell o tres de vegades fins que vaig trobar que un no pot anar contra la seva voluntat, la meva vocació, des que era molt jovenet era voler ser actor, i això em vaig dedicar desprès de les errades, complint allò tan antic que no has de anar mai contra la voluntat de ser.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

Si, d’acord, molt bé.

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 

LA CULTURA: Sense ella es imposible saber d’on venim i a on anem. La cultura ens ajuda a ser tolerants, a destriar el gra de la palla. Entendre a tot aquell que no pensa com nosaltres. La cultura ens fa forts en la nostre manera de pensar i a través del coneixement podem arribar a ser capaços d’entendrens, no  únicament a nosaltres si no també als altres. La cultura ens acosta a les diferències.

L’EDUCACIÓ: Durant molts anys hem estat governats per un pensament únic: “La gent quan més tonta millor”. Seguint l’exemple dels meus pares, i com jo molts, hem intentat educar els nostres fills per evitar l’estupidesa. L’educació a de fer que la gent aprengui a pensar per ella mateixa, a ser independent.

LA SANITAT: És una de les poques coses que en els primers anys de la semi democràcia establerta amb la Constitució del 78 es va fer bé. A meitat d’aquest període ens l’hem anat carregant. Mereixem ser atesos amb el millor de la ciència i hauria de ser universal. Qualsevol govern del color que sigui haurà d’establir aquesta universalitat  i fer-la extensible a la cultura i a l’educació.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

He perdut la por a dir el que crec i estic convençut que això beneficia la meva comunitat. 

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor 

En el Psíquic. L’amor com deia Plató és una enfermetat. Jo crec en l’espiritualitat de l’ànima, i mitjançà aquesta creença, has d’aprendre a conviure amb aquesta enfermetat.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Als avantpassats gràcies,als descendents: “jo ho he intentat”. 

5) Entre tu i jo, ets feliç? 

Tinc la sensació a la meva edat que no he treballat mai i això em fa sentir decentment feliç.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ? 

Creus en els mitjans de comunicació?


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Un home molt directe, amb les idees clares i amb molt a dir i fer. Ha deixat un punt de misteri, jo li faria més preguntes. Aquesta entrevista és un començament.I un gran actor, m’agrada com treballa. Gràcies Sara per fer-nos-els més proper.🌹💫

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular