- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons? Llibert Casanovas i Puig.

#EmRespons? Llibert Casanovas i Puig.

Llibert Casanovas i Puig, nascut a Mataró el 1971. Tinc dos fills de 17 i 19 anys i una parella fantàstica. Vaig cursar estudis d’Arquitectura als estats units, concretament a Houston. Una ciutat de contrastos, molt suggerent malgrat el que pugui semblar. Després de la graduació em vaig traslladar a París on vaig cursar un màster en teoria I estètica de l’Arquitectura. Després d’un parell d’anys a París compaginant feina I estudis, em vaig traslladar a Barcelona on he residit fins a l’actualitat.

La meva vida professional s’ha mogut entre l’Arquitectura, el Disseny i l’Art. Col·laborant amb arquitectes, dissenyadors I artistes, he recorregut el món desenvolupant una gran varietat de projectes molt variats. 

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estàs d’acord comencem… 

1) Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Pel futur del món, crec que hi ha molts conceptes que són imprescindibles. Per reduir-ho a tres, citaria el Respecte, el Cooperativisme,i la Poesia 

Quan parlo de respecte, parlo de respecte a la diversitat, de respecte a les llibertats personals I col·lectives, però  també  parlo de respecte a la natura I al nostre entorn. Alguns han oblidat que som natura. 

El cooperativisme em sembla imprescindible en contraposició a l’individualisme i l’egoisme que fomenta el model capitalista actual.  Ens hem de recolzar entre nosaltres. Sense un esforç col·lectiu, a tots els nivells, no ens en sortirem. Justament aquesta setmana s’ha premiat amb el premi Mies Van Der Rohe una interessant iniciativa d’habitatge cooperatiu a Barcelona.

Cal reivindicar, també, la poesia en el sentit més màgic i vibrant del terme, perquè és aquesta que dona sentit a la vida. La poesia cal trobar-la I fomentar-la en el nostre dia a dia perquè és aquesta que aporta aquell quelcom que no sabem explicar però ens emociona. És la poesia que fa que un edifici esdevingui Arquitectura. 

 2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

Totes les etapes de la vida són importants, però és cert que la maduresa aporta una certa estabilitat emocional. Viure la vida d’una manera més pausada permet estar molt més atent al que realment és rellevant. L’experiència acompanyada d’aquesta tranquil·litat ajuda a entrar  més fàcilment en ressonància  amb l’entorn.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor. 

L’amor és poderosament influent en funció de la intensitat. En l’àmbit de les relacions  amb la parella, la família o els amics, estimar I sentir-se estimat és altament gratificant, però també pot ser devastador si l’amor es converteix en desamor. En l’àmbit personal, estimar el teu entorn, estimar el que fas, estimar-te a tu mateix, és l’objectiu de creixement personal que contribueix al benestar emocional.  

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents? 

Als meus antecessors només els puc agrair tot el que han fet o han intentat fer per evolucionar com a societat. Malgrat que el futur és molt incert i semblem abocats a un període de foscor, tinc l’esperança que s’apropa una revolució Sociocultural. I és per això que als meus descendents els dic que mirin endavant amb il·lusió, en sintonia amb la natura I fidels als seus principis. 

5) Entre tu i jo, ets feliç? 

Hi ha moltes coses que em fan feliç, però també hi ha coses que m’entristeixen. Això no m’impedeix, tanmateix, evadir-me temporalment de les coses que m’entristeixen per viure moments de felicitat.  

I la pregunta opcional és: 

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

En referència a respostes controvertides o irreverents, em costaria trobar-ne una en concret.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

Article anteriorJunts, units i determinats??
Article següentELSA.
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular