Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmResponsJudicial #EmRespons Judicial?- Josep Rosell- Judici al MHP Torra

#EmRespons Judicial?- Josep Rosell- Judici al MHP Torra

Aquesta és la continuació de l’entrevista, que es fa després del judici de cassació del president Torra.

Com vas veure el judici?

El recurs de cassació, per dir-ho de manera didàctica, és un recurs taxat i formal, i sovint la vista és una ratificació del recurs que es presenta per escrit, i no es practica prova en el plenari sinó que l’advocat ressalta aquells punts del recurs que creu convenient per visibilitzar-ho, però el recurs pròpiament dit és un tràmit escrit, complexa, i en Gonzalo Boye i Isabel Elbal han tocat tots els temes de manera excelsa. La vista en si, insisteixo, és un tema formal on va quedar palès que el president del tribunal no sap ni dirigir una simple vista d’un recurs de cassació. Qualsevol president de sala de l’audiència de Barcelona sap molt millor com fer-ho.

Et torno a preguntar: com creus que serà el resultat?

Jo ja et vaig insinuar que hi podria haver una sentència absolutòria, més que res per si Espanya es vol estalviar un problema jurídic molt greu.

Perquè ho dius això?

T’explico una anècdota d’un polític que va ser dels que va iniciar tot el procés i ara està retirat de la política. Quan l´hi vaig dir que la independència era molt difícil em va contestar: “sí, però els espanyols ens ajudaran. Sense ells no ho faríem”. De fet, els espanyols fan tot el possible perquè siguem independents, el problema és que nosaltres no ho sabem utilitzar.

Què vols dir?

Tot. L’única possibilitat de guanyar que tenim és insistir en el concepte de minoria nacional oprimida, de tal manera que interpel·lant no a un conflicte legal sinó a una tensió entre un estat i una minoria nacional. Això, Europa i l’ONU ho entendran, i això no s’ha fet.

Explica’t

Les Nacions Unides han reconegut a Catalunya com a minoria nacional, i la repressió espanyola s’ha evidenciat pels Tribunals internacionals, per tant el concepte de minoria oprimida és clar, i no cal parlar d’eixamplar al base, amb una minoria oprimida és suficient. La qüestió és molt senzilla, cal apretar per aquí. Espanya no ens ha enviat els tancs com era de preveure, ens ha enviat la judicialització del conflicte, i aquí els hem de derrotar: als Tribunals. Evidentment, l’estratègia de l’exili del President Puigdemont i la del President Torra és l’estratègia que pot derrotar espanya, i no el que es va seguir al judici farsa. Amb les seves normes no guanyarem. El recurs de cassació d’en Boye brillant, sobretot mirant a Estrasburg. La vista en si és un tema molt personal, cada advocat té el seu estil. Però insisteixo, el tema important era el recurs escrit, i és extraordinari

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -