- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Josep Maria Monferrer i Celades.

#EmRespons?- Josep Maria Monferrer i Celades.

En Josep Maria Monferrer i Celades , va néixer  a Benassal, un 21 d’abril de 1942. És historiador, escriptor i activista cultural català. Va fer estudis de magisteri, pedagogia i teologia a Salamanca i de filosofia a Navarra, sempre vinculat amb els escolapis. Com el seu currículum es molt extens i especialment vinculat al Barri de la Mina, us deixo aquí l’enllaç de la viquipèdia, perquè gaudiu plenament del seu historial profesional.

Vull destacar aquí la feina ingent d´en Josep Maria Monferrer, per la conservació de la història local a través de l’Arxiu Històric del Camp de la Bota i de la Mina, que ell va fundar i dinamitzar.

Va ser guardonat l’any 2020, amb la creu de Sant Jordi.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 

  • L’EDUCACIÓ, no solament com a l’ensenyança dels “llibres oficials”, sino com “EDUCERE” (fer sortir de dintre de cadascúla seva IDENTITAT) per a respectar, de bon principi, la  diversitat de cada ser hunà.
  • La LLIBERTAT, sempre dintre d’un context de “respecte”, no de agressió als altres
  • La DIGNITAT. Tots som humanament dignes, encara que els pobres i marginats socials siguin menyspreats a causa de les injustícies socials.

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

Sóc vell. Aviat faré 80 anys. Els meus darrers 50 anys viscuts al Camp de la Bota i desprès a La Mina, ha estat per a mi, la gran lliçó de ma vida. Per això, com a un gest de compromís amb mi mateix, vaig cremar els títols de  pedagogia, de Filosofia i de Teologia (aquest a la Universitat de Salamanca).

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor. 

  • Estimo la bellesa, que no vol dir la “hermosura física”. Em fa mal veure com es marginen i exploten als pobres i desgraciats socials.

Fa anys jo volia lluitar contra les drogues . Ara només vull lluitar contra les màfies que trafiquen amb les drogues utilitzant els pobres. Tinc amics que has sigut alumnes meus, que trafiquen, però no sóc ningú per criticar-los a ells, ja que necessiten diners per donar menjar als seus fills. CULPO A LA NOSTRA SOCIETAT DE RICS, PODEROSOS.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?

  • Els meus pares s’ho van gastar tot el que van poder perquè els seus fills poguéssim estudiar. Mon pare deia “Jo no tindré mai un cotxe però vosaltres tindreu carrera”. Vaig tenir uns pares molt treballadors i molt austers amb ells mateixos.
  • El meus nebots i renebots els veig com a magnífics i com molt diferents.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

 Depèn què entenem per felicitat. És una paraula molt polisèmica.

I la pregunta opcional és:

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

Fes el que vulguis, com jo miro de fer el que vull.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

Article anteriorAvancem??
Article següentPer què tanta BRIMO, Conseller Elena?
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular