- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons? Josep Maria Mas.

#EmRespons? Josep Maria Mas.

Em considero autodidacta professional, donat que les condicions familiars en la meva infància van provocar un ràpid creixement personal i maduresa forçada, de la qual m’enorgulleixo enormement i m’han donat un caràcter d’autosuperació i voluntat positiva enfront dels reptes de tota mena.
Tinc 51 anys, nascut a Reus (sempre que puc ho recordo)… les arrels de més enllà vénen de la zona de Tortosa i València. Visc a Barcelona. Casat amb una gracienca i pare de dues filles de 23 i 24 anys.
Vaig començar a treballar amb 17 anys a una gestoria administrativa portant llibres d’apunts comptables en suport informàtic (tota una novetat de l’època) i tasques d’arxiu. De seguida vaig entrar a formar part d’un conglomerat d’empreses de caràcter familiar, passant per diversos càrrecs de responsabilitat i des de la base en amunt. Sempre en llargues jornades i aprenent de tot i de tots. L’energia, la Construcció, les instal·lacions han estat les meves especialitats i el meu caràcter és del tipus gestor i comercial.
Amb 32 anys vaig fer el salt a l’emprenedoria pròpia, treballant per industrials, privats i encàrrecs a mida com a Project Manager en Edificació i Urbanisme.
He tingut una etapa d’internalització a les Zones Franques de Marroc en la Indústria de l’Automòbil, durant el període de 2011 a 2016. Una gran experiència i repte professional a tot nivell que em va posar totalment a prova en tots els àmbits personals, professionals i físics.
El 2016 en tornar a Catalunya em va cedir una empresa de relleu generacional (amb passiu a la contra), que em vaig posar com a repte (altra vegada), per a remuntar-la. Ram de les instal·lacions elèctriques, de climatització, aire condicionat, fontaneria…. Actualment i donats els canvis estructurals socials i empresarials que la pandèmia de Covid-19 ens ha posat de nou com prova vital, he transformat el projecte en una proposta adaptada als nous temps tecnològics i de molta flexibilitat i autonomia primant l’eficiència, l’agilitat, la facilitat, l’economia de proximitat i la “potencialització” de les millors capacitats personals per aprofitar i especialitzar el meu bagatge professional acumulat en els anys.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 
– Crec en l’EDUCACIÓ D’ALT NIVELL per a totes les etapes vitals. Inclús una educació/aprenentatge constant, adaptada als canvis cada dia més disruptius, de qualitat, humanística (pel que fa a ensenyar-nos a ser bones persones) i amb un professorat transversal de contrast d’idees i sobretot autocrítics.
– Crec en la barreja dels professionals amb els gestors públics, en la pluralitat de les idees i la participació ciutadana en el conjunt del talent compartit fer una Societat més adequada, integradora i democràtica per ser de consens i adaptada a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes. Però sobretot per a ANTICIPAR LES PROBLEMÀTIQUES, amb temps suficient per no trobar-nos constantment en el problema un cop el tenim a sobre, sinó que ens avancem a tot el possible.
– Crec en l’estructuració de les famílies i la protecció d’aquest nucli essencial de suport, coneixement, educació i felicitat, que tenim molt oblidada (sobretot el respecte a la nostra gent gran). Cuidar-nos en la salut, en l’alimentació, en l’exercici físic i en definitiva en la BONA SALUT FÍSICA i EMOCIONAL.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

Aquesta etapa actual de crisi global (pandèmica ahir i econòmica-social, demà) és d’una magnitud extraordinària i per tant els canvis personals també ho són o ho seran. En el meu cas particular, el benefici que he trobat ha estat descobrir que la velocitat i el consumisme materialista d’una vida personal i professional enfocada a l’adoració monetària no serveix absolutament per res enfront de la pèrdua de les coses més bàsiques com són la salut, l’amor, les relacions humanes, el teu temps, la teva felicitat, els teus hobbies, les aficions, la part no laboral que ha de ser d’ara endavant una part que vaig oblidar i de la que avui n’estic molt i molt content. M’he retrobat. Crec que amb aquest “temps” que he rescatat en el meu “dia a dia”, puc ajudar a retornar altruistament el coneixement i capacitats de gestió que he desenvolupat en favor d’un projecte de moviment polític-social que fa uns mesos m’ha captat molt l’atenció i en el qual estic molt involucrat personalment. Des de la base d’aquest projecte podem ser un pol d’atracció, debat, denúncia, construcció i eina política per portar la gent nova i normal de la comunitat a les institucions. A propòsit d’aquesta pregunta, vaig tindre l’honor de ser candidat per Barcelona a les passades eleccions al Parlament de Catalunya amb el Moviment Primàries per la Independència de Catalunya. I el pròxim 10 d’aquest mes d’Abril em presento a la candidatura de la Coordinadora Local de Barcelona de @PrimàriesCat, per tal d’aprofitar el llegat dels companys sortints i revitalitzar la local amb noves incorporacions per aportar a la ciutat el millor de nosaltres a aquest interessant projecte.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.

Producte de la meva infància he desenvolupat un caràcter potser “massa” autosuficient i la veritat honestament i molt obertament parlant, sempre m’ha costat demostrar els meus sentiments. En les mitges distàncies semblo una persona molt seriosa. En les curtes sóc emocional i molt obert. L’amor… és un arbre, que neix amb una llavor i es va fent gran, en arrels, en tronc, en branques, fulles, fruits… El poso en un pla interior que em permet estimar coses i persones alhora. Vull dir que sóc passional i em motivo fàcilment si el projecte material o humà m’emociona. Psíquicament i Psicològicament el controlo massa bé… potser massa i tot. A vegades em retrec que hauria de ser més expressiu en aquest aspecte. Obrir la cuirassa.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Als meus avantpassats els hi diria que m’hagués agradat  conèixer-los molt més i sobretot haver llegit tota la seva vida en un llibre vital. Li tinc molt respecte a les arrels i desgraciadament la meva família ha estat molt curta i això sempre m’ha pesat.
Als meus descendents els hi dic el necessari en els moments necessaris i de forma molt autodidacta i contundent. El consell més impactant que els hi vaig donar és: Cerqueu sempre la vostra llibertat i apreneu cada dia a ser persones i adquirir coneixement. De fet, els hi estic inculcant la meva part més autosuficient i personal producte de la meva experiència vital. A partir d’ací que elles facin el que creguin amb les seves vides i a mi m’usin cada vegada que tinguin una dificultat. Estaré allà sempre. Però sobretot que visquin la vida al màxim.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Si. Sóc lliure i autosuficient -no pas econòmicament- però si amb el convenciment de que tot ho podem i res és impossible si t’ho planteges i tens algo de sort.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Què avantposaries abans a la teva vida, LA FEINA o L’AMOR? Doncs mira, abans de la pandèmia i l’anterior crisi jo deia contundentment que la meva prioritat era la feina. Ara, però, ho tinc claríssim. L’amor és el puntal més important de la meva vida i no vull tornar a un món d’estrès, materialisme i consum zombi.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setman

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular