Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons.- Jordi Ferrés

#EmRespons.- Jordi Ferrés

Em dic Jordi Ferrés, tinc 54 anys, estic casat i tinc dos fills. Exerceixo d’advocat i economista amb despatx propi a Barcelona (autònom), i dono classes com a professor de dret i economia en diferents universitats. Soc expert en solució alternativa de conflictes (mediació i arbitratge), i membre fundador de l´Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils i de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers. Anteriorment he estat Director d´una editorial vivint a Mèxic-DF i Llatinoamèrica , i anteriorment he estat executiu en una empresa de comerç internacional vivint a Kuwait.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 


Crec que el món necessita ser un estat sostenible, social, democràtic i de dret amb poder últim sobre tota la gent i territori del món organitzat en 3 poders (poder legislatiu, executiu i Judicial ) de competències i jurisdicció globals, que s´hauria de bastir sobre els ciments de la ONU, sense els drets de veto del Comité Permanent de la ONU .

Crec que un cop aconseguida la jurisdicció de la ONU sobre tot el territori del planeta caldria redistribuir la riquesa amb un sistema tributari senzill, just i proporcional sobre la base d’una renda universal digna, la garantia de la sanitat i educació gratuïtes universals, fent de la riquesa acumulada en els paradisos fiscals el primer actiu a utilitzar per a finançar aquest projecte de transformació global.

Crec que cal promoure en la familia i les escoles una ética universal, basada en la empatía i la solidaritat entre éssers humans que garanteixi a tots els homes l´accés a l´aire, l´aigua i els aliments i a una existencia digna pel simple fet d’haver nascut, independentment del continent o regió de naixement.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

Amb 54 anys viscuts, casat amb una gran dona i amb 2 fills preciosos, i amb una extensa carrera professional i docent a l´esquena….crec gaudeixo dels beneficis d’una maduresa personal que em permet tenir criteri sobre allò que vull i allò que no vull, tant per mi com pel com pel món. En consecuencia estic en un bon moment per aportar a la societat tot allò que m’ha donat fins ara, sense la por de fracassar en l’intent perquè, quan el rellotge comença a anar endarrere, el més important es com aprofites el temps per transformar el teu entorn “per bé”, i el menys important es els costos personals i materials que es sacrifiquen en el intent.

Ara que estic, més o menys, a la meitat de la meva vida (els Déus vulgin que sigui llarga) m’interessa sobre tot els projectes socials transformadors com: (1) La promoció dels drets civils (he fundat amb uns companys advocats l’associació Atenes de Juristes pels Drets Civils); (2) La promoció d’una banca social i ètica i de la redistribució de la riquesa (he fundat uns companys la Cooperativa Catalana de Serveis Financers); i (3) L’Exercici del Dret d’Autodeterminació dels pobles en general i de Catalunya en particular. Vull i necessito veure com el mandat del referéndum del 1-Octubre acaba implementant-se d´una vegada i vull formar part activa del naixement de la nova República de Catalunya.


3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor

El poso per damunt de tot. Sense amor no hi ha humanitat, en el sentit de compassió, empatia, generositat i entrega… I sense això, només som màquines de consumir i de recerca del plaer individual, que està molt bé una estona, però que a llarg termini et deixa buit i buida tot allò que t´envolta… Sense amor, ni el sexe té la mateixa intensitat.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als meus avantpassats els diria que gràcies per haver lluitat tant per els drets que en aquests moments disfrutem una part important de la meva generació en aquesta part del món… Als meus descendents els diria que els drets costen molt de guanyar i molt poc de perdre, i que siguin combatius fins a les ultimes consequencies per mantenir els drets i les conquestes socials que els seus avantpassats els han llegat… i que es la seva obligació seguir conquerint aquells drets i conquestes socials que ens portin a una millor qualitat de vida universal. Finalment els recitaria la célebre frase de Burke de diu “Perquè el mal triomfi només cal que els homes de bé no facin res”.


5) Entre tu i jo, ets feliç? 

Sí, em considero un home feliç… Però el que realment importa no es si sóc o no feliç… Per mi el que realment importa es si cada nit puc justificar la meva vida, en el sentit de fer-me la ficció que ja no em desperto al dia següent i sentir que igualment em dormo en certa pau.

Crec que aquest estat anímic de certa pau i de certa felicitat depèn de si, com deia el poeta Kavafis, ets un home del gran Sí o ets un home del gran NO.

EL GRAN “SI” I EL GRAN “NO”

Per a certs homes arriba un dia
que han de dir el gran SI o el gran NO.

Aquell qui tenia el SI dintre seu,
en dir-lo, anirà endavant amb honor i convicció.

Qui ha dit “NO”, mai es penedirà.
Si tornen a preguntar-li, «NO» repetirà.

…I, amb tot, aquell “NO” l’aterrarà tota la vida.

Che fece… Il gran rifiuto

                       Constantino Cavafis  

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ? 

“On está la fina línea divisoria entre la resistència activa per la defensa de drets i llibertats… i la violència”?


Jordi Ferrés Valcarce

Barcelona, 11 de desembre de 2020.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -